Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 694 / 7 / 0
@up ma racje
pamiętam też, że było w programie typu "drogówka" , że musi isc nakaz od kogos tam i dostają dostep. Z nagrywaniem rozmów, to nie pamiętam. Co do sms'ów i bilingów są przechowywane przez 2 lata.
heh ostatnio kumpel wpadl. jest w trakcie sprawy i tak:
zmienil odrazu karte SIM, po jakims czasie telefon (nie z własnej woli). Ostatnio poinformowano go listownie, że będzie podsłuchiwany. Ciekaw jestem czy maja jego nr czy nie..
Mówiłem mu że telefon wysyła też imei i że lepiej zmienić telefon razem z nr., lecz tu w mej gminie powiatowej panuje ciemnogród i nie wierzą w takie technologie
  • 2362 / 31 / 0
kto go poinformował o tym, że będzie podsłuchiwany? :-D
BS
  • 2814 / 14 / 0
W niektórych serwisach można wykupić usługę zmiany tzn.przywracania IMEI. Większość boxów obecnych w komisach/punktach usuwania SIM-locka to wspiera. Jeszcze można zarobić na ubezpieczeniu telefonu, bo ukradli stary razem z SIM wyrzuconym.

Pechowiec z mnie, stale gubie telefony. Muszę ograniczyć alkohol.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 840 / 26 / 0
Ostatnio sporo czasu musiałem spędzić na komendzie stara przeszłość się odezwała i przy zwykłej kontroli drogowej zjechałem na komende w sprawie jakiś tam zeznań , oczywiście wzieli mój telefon sprawdzali więc wiadomo imei tel wzieli , ale na koniec jak już podpisywałem protokół pies wziął jeszcze mój telefon wyjął karte sim i spisał te nr co są na karcie , ja do niego co na podsłuch ? a on tylko się uśmiechnął i powiedział stara wyga i nie wie ? z głupim uśmiechem ...
Lipa jest taka ze nie mogę zmienić tego nr , bo wziąłem go w zetafonie jak brakowało na ćpanie żeby sprzedać zaraz telefon , no i w chój ludzi ma ten nr więc nie bardzo mi pasuje zmiana , ale i tak musze zakupić jakiś telefon inny i karte oddzielną ..
Głupie pytanie mam , i moze oczywiste ale czy napewno wezmą na podsłuch ??? żadnego szumu nie słychać czy coś w tym stylu...
Aa i ten pies napewno nie brał mojego nr tel , ale śmiem twierdzić ze te numerki z karty mu wystarczą do zrobienia roboty...
Pozdrawiam.. Na oriencie!
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 92 / 2 / 0
Panowie ostatnio zatrzymali mi telefon BlackBerry Curve 8520, telefon byl zabezpieczony kodem którego nie podałem, teraz przyszło pismo że telefon został przekazany do wydziału do walki z cyberprzestępczością , czy są w stanie wyciągnąć coś z telefonu ?
  • 31 / / 0
Uwaga! Użytkownik HotBitch69 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 92 / 2 / 0
chcą wyciągnąć zdjęcia
  • 934 / 12 / 0
bez problemu uzyskaja wszystko co bylo na telefonie, jesli bylo na nim cos obciazajacego, lepiej zacznij myslec nad dobrym wytlumaczeniem.
  • 40 / 1 / 0
[cut]

Wielka szkoda, że nie pamiętam treści dokładnie tego zapytania NIE NA TEMAT, ale jak nie tu, to gdzie? Więc tu:
Główną moją wątpliwością było zapytanie, czy sama zmiana aparatu (nie numeru) ma jakiś sens i czy podsłuch może się tyczyć tylko telefonu w sensie przedmiotu, a nie numeru.
Słyszałam także, że wyjęcie z telefonu baterii może przeszkodzić w ... no właśnie w czym? Namierzeniu mnie? Ewentualnym podsłuchu (ponoć gdy takowy jest zamontowany, słychać echo)?

Pytanie dotyczy zatrzymania telefonu, mój tel był zatrzymany.
[cut]

Wyciąłem niepotrzebne żale wylewające się na osobę, która rzekomo odrzuciła ostatnio tego posta. Odrzuciłem go ja sam w związku z czym wysyłam priva dla wyjaśnienia sytuacji. - Fatmorgan
Uwaga! Użytkownik AuroraRusek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Główną moją wątpliwością było zapytanie, czy sama zmiana aparatu (nie numeru) ma jakiś sens i czy podsłuch może się tyczyć tylko telefonu w sensie przedmiotu, a nie numeru.

Podsłuch zarządza się na numer telefonu, rodzaj telefonu nie ma jakiekolwiek związku, poza tym, że te najnowsze mogą być namierzone przez usługodawce z większą dokładnością. Bodajże 100 x 100 m.
Uwaga! Użytkownik Marcin W nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.