pamiętam też, że było w programie typu "drogówka" , że musi isc nakaz od kogos tam i dostają dostep. Z nagrywaniem rozmów, to nie pamiętam. Co do sms'ów i bilingów są przechowywane przez 2 lata.
heh ostatnio kumpel wpadl. jest w trakcie sprawy i tak:
zmienil odrazu karte SIM, po jakims czasie telefon (nie z własnej woli). Ostatnio poinformowano go listownie, że będzie podsłuchiwany. Ciekaw jestem czy maja jego nr czy nie..
Mówiłem mu że telefon wysyła też imei i że lepiej zmienić telefon razem z nr., lecz tu w mej gminie powiatowej panuje ciemnogród i nie wierzą w takie technologie
Pechowiec z mnie, stale gubie telefony. Muszę ograniczyć alkohol.
Lipa jest taka ze nie mogę zmienić tego nr , bo wziąłem go w zetafonie jak brakowało na ćpanie żeby sprzedać zaraz telefon , no i w chój ludzi ma ten nr więc nie bardzo mi pasuje zmiana , ale i tak musze zakupić jakiś telefon inny i karte oddzielną ..
Głupie pytanie mam , i moze oczywiste ale czy napewno wezmą na podsłuch ??? żadnego szumu nie słychać czy coś w tym stylu...
Aa i ten pies napewno nie brał mojego nr tel , ale śmiem twierdzić ze te numerki z karty mu wystarczą do zrobienia roboty...
Pozdrawiam.. Na oriencie!
Wielka szkoda, że nie pamiętam treści dokładnie tego zapytania NIE NA TEMAT, ale jak nie tu, to gdzie? Więc tu:
Główną moją wątpliwością było zapytanie, czy sama zmiana aparatu (nie numeru) ma jakiś sens i czy podsłuch może się tyczyć tylko telefonu w sensie przedmiotu, a nie numeru.
Słyszałam także, że wyjęcie z telefonu baterii może przeszkodzić w ... no właśnie w czym? Namierzeniu mnie? Ewentualnym podsłuchu (ponoć gdy takowy jest zamontowany, słychać echo)?
Pytanie dotyczy zatrzymania telefonu, mój tel był zatrzymany.
[cut]
Wyciąłem niepotrzebne żale wylewające się na osobę, która rzekomo odrzuciła ostatnio tego posta. Odrzuciłem go ja sam w związku z czym wysyłam priva dla wyjaśnienia sytuacji. - Fatmorgan
Główną moją wątpliwością było zapytanie, czy sama zmiana aparatu (nie numeru) ma jakiś sens i czy podsłuch może się tyczyć tylko telefonu w sensie przedmiotu, a nie numeru.
Podsłuch zarządza się na numer telefonu, rodzaj telefonu nie ma jakiekolwiek związku, poza tym, że te najnowsze mogą być namierzone przez usługodawce z większą dokładnością. Bodajże 100 x 100 m.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.