Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 19 / / 0
Mnie osobiście wkurwia stan ciągłego upalenia, nawet tak lekkiego jak przy paleniu 2-3 lolków dziennie przez 3 dni :-| Brakuje mi wtedy trzeźwej ostrości postrzegania świata, po prostu męczy mnie ciągła faza, nie dostrzegam już przyjemności w byciu upalonym. Po tych kilku dniach naprawdę ulgą była pobudka bez wyraźnej zawartości kanabinoidów we krwi :heart:
Uwaga! Użytkownik cumfiesta nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 52 / / 0
Chcialbym byc wiecznie najarany.
  • 1456 / 19 / 0
@Dr. Traktor, Tak Ci się tylko wydaje ;-) Ja mam podobne odczucia co cumfiesta, już palenie trzeci dzień z rzędu mnie nudzi.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 191 / 1 / 0
Mnie tez co nie zmienia faktu ze wiadra po przebudzeniu nigdy nie odmawiam :*)
  • 1079 / 126 / 3
Pale codziennie fifkę-dwie albo parenaście mg Relanium od 3 miechów raz na kilka dni piwko-dwa i uważam że jestem w dobrym stanie. Robią się dziwne fazy że wychodzę wyrzucić śmieci z domu idę do zsypu i wracam z powrotem ze śmieciami;)
  • 825 / 14 / 0
No ale trzeba przyznać że to połączenie jest idealne :-D :-D
  • 292 / 5 / 0
Wincent skoro po 3 miechach potrafisz tak się zajebać żeby iść wyrzucić śmieci i wrócić z nimi to lepiej odstaw ;) mj jest na tyle 'zdradliwa' że przez pierwsze 2-3 lata naprawdę nie widać efektów. Dopiero później siada na bani a motywacja czy jakieś lekkie schizy.
Wierzę w ciebie.
Uwierz we mnie.
Wierzę w was. Wierzę, że nie nadaremnie. Młode pokolenie, ostrzeżenie, życie z gównem nie ciekawsze... To nie koniec, tutaj zacznę.

Jeszcze raz powtórzę, co wpoiło mi podwórze: trzymać się jak najdłużej.
  • 232 / / 0
Doktor Traktor pisze:
Chcialbym byc wiecznie najarany.
High Life Style to nie takie trudne, jeśli masz robotę, jesteś na utrzymaniu starych to jedynym twoim problemem jest dostęp do dobrego hurtu, osobiście mogę tylko powiedzieć że takie jaranie jest dobre na max. pół roku, moje dzienne dawki w ciągu to 3gramy na dobę, tolera zajebiście wysoka jak na melanż w tygodniu sie szło to bez piątki i jakiegoś dobrego alko to nie było mowy, napewno jesteś osoba która dopiero wchodzi w uroki palenia, więc ciesz się bo potem to jak człowieka wpada w ciąg to tydzień leci jak torpeda
  • 52 / / 0
@^ Pale od 5 lat dzien w dzien, z kilkoma maksymalnie tygodniowymi przerwami, zawsze pierwsze rece topy od rolnika ktore sam dogladam ze wzgledu na niezbyt duza wiedze przyjaciol. Pracuje, sam sie utrzymuje, mimo ze mieszkam z rodzicami. Reki po hajs nie wyciagam, jestem prawie zawsze zajebany jak bąk i.. w sumie mi to odpowiada. Stay high ;-)

Piona!
  • 10 / / 0
Moim zdaniem z mj to jak ze wszystkim w życiu - nie należy przeginać. Wg buddyzmu najlepsza jest droga środka, czyli prowadzenie zbalansowanego życia, żeby było w nim wszystko: zarabianie, własny rozwój i przyjemność, etc.

Ze swojego doświadczenia widzę, że aby wykorzystać mj do rozwoju trzeba się mocno postarać.
Po pierwsze: nie palić zbyt często, bo to raczej ucieczka od rzeczywistości niż rozwój
Po drugie: planować sobie trochę to palenie, tak by w czasie bycia 'pod wpływem' robić jakieś ciekawe rzeczy np. pogadać na jakiś interesujący temat, o filozofii, fizyce, matematyce, czy czymkolwiek sensownym, obserwować ludzi, zobaczyć ciekawe filmy, starać się wglębić w siebie, etc. Po prostu nastawić się, żeby wymusić z siebie coś więcej niż tylko w błogi relaks.

Przyznam, że mi to tylko częściowo wychodzi, ale staram się lepiej wykorzystać mj niż tylko na błogi relaks, bo cannabis ma potencjał do tego. Jeśli pali się bardzo duże ilości to może być trudniej się do tego zmotywować więc dobrze jest znaleźć dla siebie optymalną ilość.
Przypuszczam, że znaczenie ma też wybór odpowiedni gatunku mj, bo niektore są chyba bardziej rozwojowe niż inne. Ale mam za mało doświadczenia, by powiedzieć które są lepsze (a ostatnio to w ogóle nie mam źródła więc palę mikroskopijne ilości, by oszczędzić co jeszcze zostało:))
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.

Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.