Najlepeij bardzo gorąca zwykła herbata(chociaż innych nie testowąłem) posłodzona normalnie zaraz po wypiciu/skonsumowaniu kody-podbija super i przyśpieszza wejście!
wypróbowałem tez tpo kakao ale bez kody i faktycznie da się odczuć zmiane nastroju... Zrobiłem z 3 czubatych łyzeczek zalewając gorącą(nie wrzaca) wodą i dolewjaąc potem trochę mleka dla smaku. Mocno posłodziłem cukrem i miodem...
And speak my point of view,
But it's not sane...
Ja zawsze popijam ciepłą wodą, a z rzeczy których jeszcze w temacie nie było - grzane piwo albo wino w niezbyt dużych ilościach myślę że byłoby dobre w celu wzmocnienia sedacji.
"Wiadomo, że dobrze wypić coś ciepłego na kodeinę, ale herbata odpada - garbniki hamują wchłanianie" -Garbniki tworza łaczenia z alkoidami, tylko sa one nie trwałe(Jedyne trwałe polaczenia tworza z bialkami) i szybko sie rozpadaja także herbata moze opoznic/rozciągnac działanie kody.
O ile sie nie myle garbniki obkurczaja małe naczynia krwionosne i moga powodowac mniejsza przyswajalnosc kodeiny. Dlatego moim zdaniem, przed lepiej zazyc cos co te naczynia poserza (alkohol :D)
Za ortografie i inne bledy przepraszam ale....:)
Herbata mozesz przepic gdyz mimo iz zawiera ona garbniki i wiaze sie z alkoidami to sa to nie trwale wiazania(trwalsze wiazania to garbniki+białko)i jak szybko tego nie wypłuczesz z organizmu to sie rozpadna.
Scalono. a.a.
Powód: .
Pobudzać wątrobę? Co to za bzdura/wymysł? 5-10 min. to dla mnie placebo. | idk
Powód: note.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
idontknow pisze: % zaw. garbników w herbatach czarnych:Swoją drogą:Spoiler:
Krótko parzona herbata ma dużą ilość kofeiny a mało związków garbnikowych, które ekstrahują się wolniej od kofeiny. W miarę przedłużania czasu parzenia do płynu przechodzi coraz większa ilość szkodliwych w nadmiarze garbników co powoduje zwiększenie cierpkości i pogorszenie smaku naparu.
http://portalwiedzy.onet.pl/92311,,,,herbata,haslo.html
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.