Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3309 / 22 / 0
Dreszcze są i bez kawy. A ciepły napój to tak jak kiedyś pisałem - jakaś dobra herbata, aczkolwiek niektóre mdłe herbaty (chociaż dobre normalnie), powodują u mnie wymioty na zejściu.
sqrt(666)
  • 880 / 23 / 0
A ja zawsze po wypiciu kawy po kodzie mam niep[rzyjemny zjazd-pogorszenie nastroju, bełty i ogolną lipe...

Najlepeij bardzo gorąca zwykła herbata(chociaż innych nie testowąłem) posłodzona normalnie zaraz po wypiciu/skonsumowaniu kody-podbija super i przyśpieszza wejście!

wypróbowałem tez tpo kakao ale bez kody i faktycznie da się odczuć zmiane nastroju... Zrobiłem z 3 czubatych łyzeczek zalewając gorącą(nie wrzaca) wodą i dolewjaąc potem trochę mleka dla smaku. Mocno posłodziłem cukrem i miodem...
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 658 / 10 / 0
Tez od zawsze popijam herbata, jak juz zarzuce i cos zjem i czuje ze wchodzi. Mozliwe ze herbata zmniejsza wchlanianie ale rownoczesnie rozgrzewa zoladek i objetosciowo poprawia wchlanianie wiec wychodzi na zero. Nie wiem?
All I can do is just pour some tea for two
And speak my point of view,
But it's not sane...
  • 420 / 2 / 0
Ja zawsze popijam ciepłą wodą, a z rzeczy których jeszcze w temacie nie było - grzane piwo albo wino w niezbyt dużych ilościach myślę że byłoby dobre w celu wzmocnienia sedacji. Chociaż nigdy nie stosowałem bo nie lubie grzanych alkoholi.
  • 3309 / 22 / 0
Ja zawsze popijam ciepłą wodą, a z rzeczy których jeszcze w temacie nie było - grzane piwo albo wino w niezbyt dużych ilościach myślę że byłoby dobre w celu wzmocnienia sedacji.
W małych ilościach powinno być OK, tylko oczywiście przy Antku odpada. Ja też nie stosowałem, bo nie lubię ani grzanych, ani jakichkolwiek innych alkoholi.
sqrt(666)
  • 15 / / 0
"Kakao powoduje zaparcia. Jeśli ktoś ostro bawi się z opio, lepiej żeby unikał napojów sprzyjających zaparciom, bo zakorkuje się na dobre." - Herbata zabiera Garbniki i one tez sprzyjaja zaparcia.
"Wiadomo, że dobrze wypić coś ciepłego na kodeinę, ale herbata odpada - garbniki hamują wchłanianie" -Garbniki tworza łaczenia z alkoidami, tylko sa one nie trwałe(Jedyne trwałe polaczenia tworza z bialkami) i szybko sie rozpadaja także herbata moze opoznic/rozciągnac działanie kody.

O ile sie nie myle garbniki obkurczaja małe naczynia krwionosne i moga powodowac mniejsza przyswajalnosc kodeiny. Dlatego moim zdaniem, przed lepiej zazyc cos co te naczynia poserza (alkohol :D)
Za ortografie i inne bledy przepraszam ale....:)

Herbata mozesz przepic gdyz mimo iz zawiera ona garbniki i wiaze sie z alkoidami to sa to nie trwale wiazania(trwalsze wiazania to garbniki+białko)i jak szybko tego nie wypłuczesz z organizmu to sie rozpadna.

Scalono. a.a.
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2012 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: .
  • 8103 / 913 / 0
Ja tam zawszę parę minut przed kodzeniem wypijam trochę gorącej herbaty by pobudzić wątrobę i zapijam nią Thio rozgryzione przed tym.Jak mam pusty żołądek to wchodzi w około 5-10 min,po 10 min mam już peak :). Więc to chyba mit który można obalić o tej herbacie.

Pobudzać wątrobę? Co to za bzdura/wymysł? 5-10 min. to dla mnie placebo. | idk
Ostatnio zmieniony 01 marca 2012 przez idontknow, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: note.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 2878 / 21 / 0
idontknow pisze:
% zaw. garbników w herbatach czarnych:
Spoiler:
Swoją drogą:
Krótko parzona herbata ma dużą ilość kofeiny a mało związków garbnikowych, które ekstrahują się wolniej od kofeiny. W miarę przedłużania czasu parzenia do płynu przechodzi coraz większa ilość szkodliwych w nadmiarze garbników co powoduje zwiększenie cierpkości i pogorszenie smaku naparu.
http://portalwiedzy.onet.pl/92311,,,,herbata,haslo.html
Przerzucam tutaj to krótkie info - pasuje bardziej.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 3309 / 22 / 0
Dlatego herbatę się krótko parzy, a nie czeka pół dnia, żeby wycisnąć więcej smaku ;) Zielona to z tego co pamiętam 2-4 minuty.
sqrt(666)
  • 1196 / 10 / 0
Ostatnio w TVN Style, w tym programie o żywności, kobita mówiła, że herbata parzona krótko ma działanie bardziej stymulujące, a parzona dłużej uspokajające %-D Co tam takiego sedacyjnego jest?
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.