Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
w sumie to kolega wczesniej dokladnie opisal dzialanie. Jesli mielibyscie do wyboru to wybralibyscie 6/5 apb czy 5-API ?
muzyka... minimalnie lepiej, ale bez szalu (nic co probowalem poki co nie przebije muzyki po aco-dmt, gdzie nawet disco polowy numer urasta do rangi mega-wyrafinowanego przeboju).
ogolnie nie czulem niczego ponadprzeciętnego po 5-API.
skoro pytasz o wybór to jesli mialbym wybierac miedzy x-APB a 5-API to zdecydowanie wybiore te pierwsze.
surveilled pisze:Set&setting jak jest dobry, to każdy uczyni go Najszczęśliwszymi Chwilami W Twoim Życiu.
Ogólnie rzecz biorąc, sądzę że informacje dotyczące tolerancji po benzofuranach (ze wskazaniem na piątkę, ale sześć też niedaleko) odnoszą się także do 5-API.
Substancję spożyłem po powrocie do domu, po piwie ze znajomymi z klasy. Humor mi dopisywał, pogoda była wyśmienita- s&s zdawał się naprawdę dobry. Następnie wyruszyłem z powrotem na miasto by ponownie dołączyć do znajomych. Okazało się, że siedzą na dachu u koleżanki i piją w ramach mini-imprezy. Gdy dotarłem na miejsce przywitałem się ze wszystkimi, lecz nie byłem jeszcze zbyt rozmowny.
Pierwsze efekty po około 80min od spożycia, lekko przyspieszony puls i lekko nieprzyjemne uczucie, że "coś się ze mną dzieje". Po około kwadransie poczułem lekką, nienachalną stymulację, nieprzyjemne odczucia odpuściły - więc bodyloadu wyraźnego brak (zaznaczam, dla porównania, że po 6-APB miałem ponad pół godziny dolegliwości typu: jestem senny, chce się położyć, nie chce nic mówić i jest mi niedobrze). Oczy szeroko otwarte, uśmiech na twarzy, ale czuję się dość trzeźwo. Jednak efekty przyjęcia substancji zdecydowanie zauważalne. Duża płynność i przejrzystość myśli oraz lekkość w rozmowie z ludźmi. Nadal jednak wolałem siedzieć, obserwować i słuchać- taki już ze mnie typ człowieka. Większość była już lekko podpita, więc atmosfera była naprawdę luźna i bezproblemowa.
Mija następna godzina- porozmawiałem z kilkoma osobami, co sprawiało mi dość sporą radochę, lecz jednak gdy nie było do kogo otworzyć ust prawie nie dało się wyczuć działania 5-API. Należałoby więc odnotować brak samoistnej, nieograniczonej euforii. Atmosferę trzeba sobie stworzyć samemu, wtedy można w pełni cieszyć się przyjemnym stanem, w którym się znajdowałem.
Następnie nawiązałem rozmowę z koleżanką, z którą nigdy dużo nie rozmawiałem, ale w tym momencie była bardzo dobrym towarzyszem do pogadania. Rozmowa zeszła na interesujące mnie tematy, więc wpadłem w istny słowotok, ale jej to chyba nie przeszkadzało bo słuchała w miarę z zaciekawieniem. Mając dobrego rozmówce i popijając dobre piwko czułem się naprawdę świetnie, towarzyszyło mi uczucie typu „ten moment jest taki jak powinien, wszystko toczy się dziś idealnie”.
Około 4h od spożycia – towarzystwo powili się rozchodzi, postanawiam iść do znajomych z innej szkoły, ci niestety byli znacznie bardziej upojeni alkoholem, więc nie było zbytnio mowy o interesującej rozmowie. W przeciągu 2h to towarzystwo także się rozpadło i trafiłem powoli do domu, przez ten czas głównie zagłębiłem się w osobistych rozmyślaniach, co było ciekawe lecz nie tak przyjemne i zadowalające jak wcześniejszy kontakt z ludźmi. W domu chwilę próbowałem spożytkować czas na Internecie, lecz ze względu na późną porę on-line też towarzystwa nie znalazłem. Postanowiłem się położyć i odpocząć, dopaliłem trochę kannabinoidów, ażeby bezsenna noc przyjemniej zleciała. Zapadłem w pół-sen, a mój mózg obrzucił mnie masą bardzo realistycznych obrazów, co było całkiem ciekawe.
Wstałem trochę niedospany, ale w pełni sprawny. Przyjemne wspomnienie dnia wczorajszego mieszało się z lekkim rozczarowaniem, że wszystko tak szybko się skończyło. Mam wrażenie, że substancja ma gigantyczny potencjał, którego nie udało mi się go tego dnia w pełni wykorzystać. Następnym razem planuję lekko podnieść dawkę oraz lepiej dobrać miejsce i czas, by towarzystwo przedwcześnie się nie rozeszło. Osobiście uważam, że 5-API zeżreć każdy i będzie z niego bardzo zadowolony o ile tylko będzie w odpowiednim otoczeniu.
zapytam trochę laicko i z innej beczki, czy 5-API nadaje się na całonocną imprezę psytrance? chciałbym spróbować czegoś nowego, do wyboru mam wlaśnie ten związek, 5-APB, 6-APB i brefedron, ale te trzy podobno słabszej jakości i tak z opisów najbardziej mnie ciągnie do 5-API.
generalnie oczekuję tego, że będę się super bawić i tańczyć w otoczeniu kilkuset innych osób, rozmawiać z ludźmi, nie bać się, lekkie efekty OEV nawet wskazane :) natomiast nie chcę przesiedzieć połowy imprezy na kiblu, nie chcę efektu wbicia w kanapę i myślotoku czy chcicy na każdą babkę ;) jak to bywa po MDxA / 4MMC lub efektu nieogarnięcia totalnego jak po psychedelikach, których to zresztą w klubie nie zapodaję.
pytanie czy dobrze miksuje się ze stymulantami (gdyby zaszła taka potrzeba) - etkat/etylofenidat - ten ostatni na pewno będzie w moich żyłach - miksował ktoś?
pytanie też o miksowanie z G ;) (wtedy na pewno będzie turbosocial :)) oraz alko (akurat na imprezach sporo wypijam przez całą noc)?
pozdrówki :)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mozg-jointy-1000.png)
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mjpregnancy.jpg)
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/methandanmalshelter.jpg)
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"
Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/sejm9.jpg)
Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu
Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/altars.jpg)
Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków
Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.