Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Wiem, juz takich naczytałam sie takich historii. Ma ultimaum ode mnie, od rodziny, ze ja cos wywinie , jak nie skonczy terapii to nie ma juz po co wracac, i wiem chodzby nie wiem jak mi było ciezko to nie moge dać się zlamac.
  • 3248 / 3 / 0
Mogłaś to zrobić wcześniej, skoro raz już był na odwyku. Ma duże predyspozycje, żeby teraz tak ćpać, że nawet o tym nie będziesz wiedziała i to jest możliwe, uwierz mi, nie wiesz jak ćpun potrafi oszukiwać każdego, a przy odrobinie szczęścia nigdy się z tym nie zdemaskuje.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2010 przez Crytek, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Crytek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 565 / 7 / 0
Zle zrobilas, teraz jak bedzie cpal to bedzie sie z tym ukrywal bardziej niz przedtem. NIe trzeba bylo nic mowic.
  • 386 / 2 / 0
Gatkaaaa, nie słuchaj ich, nie wolno Ci zrywać z chłopakiem, bo miłość jest najważniejsza i ukochaną osobę zawsze trzeba wspierać w trudnych chwilach. Bardzo podoba mi się to, że się tak o niego martwisz i go nie zostawiasz. Twój chłopak też Cię bardzo kocha :*
  • 565 / 7 / 0
Wiedzialem, ze pojawisz sie w najmniej odpowiednim momencie i powiesz cos zupelnie innego od wszystkich.
Kochac to jedno, cpac i niszczyc zwiazek to drugie.
Nie mozna wszystkiego robic dla drugiej osoby, trzeba patrzec na swiat bez tych rozowych okularkow, ale z uczuciowymi uniesieniami.
Odpowiedni egoizm, naprawde, bo tak nie zajdziesz daleko.
Kolega gdzies tutaj mial racje - zwiazek na dragach jest bez przyszlosci, jesli jest chociaz jedna strona uzalezniona.
Mozesz ewentualnie powiedziec, zeby sie odezwal jak bedzie pewien, ze juz nigdy sie za to nie zabierze. Narkoman do konca zycia zostaje narkomanem, niezaleznie od tego czy jest uzalezniony czy nie. Istnieje tylko opcja brac, albo nie brac.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2010 przez FreeOfMe, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 386 / 2 / 0
Ale jak ona z nim zerwie to ten chłopak np. może pomyśleć, że już wszystko zawalił, nic z niego nie będzie i już nawet nie ma sensu się, o coś starać, więc wcale nie jest powiedziane, że to mu pomoże. Narkomania to choroba, którą się leczy. Nie można zostawiać kogoś, kto choruje np. na nowotwór.
  • 109 / 1 / 0
Pomaganie osobie, która non stop wraca do uzależnienia mimo detoxów i odwyków, jest jak podtrzymywanie funkcji życiowych "roślinki", a nie pomaganie choremu. A w przypadku "roślinek", najhumanitarniejszym sposobem jest eutanazja, niż patrzenie na cierpienie tej osoby, i co za tym idzie popadanie w coraz głębszą depresję.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2010 przez AbrakadAbraAa, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 565 / 7 / 0
I wlasnie tak ma pomyslec. Wstrzas jest najlepszym srodkiem motywacyjnym. Poza tym w zwiazku chodzi o dobro obu stron, a nie tylko jednej. W wymienionym przypadku nie jest to mozliwe, bo koles jest uzalezniony, a tego sie tak prosto nie leczy. Nie porownuj nowotworu do dragow, nie da sie wszystkiego wrzucic do jednego wora.
Chaotka, wiem, ze jestes bardzo uczuciowa, ale nie przesadzaj, spojrz troche chlodniej na sytuacje.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2010 przez FreeOfMe, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 124 / 1 / 0
a ja jestem ciekaw, bo to istotne w sumie, co Twój chłopak ćpa
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2010 przez h3er, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 79 / 2 / 0
Chcesz ocenić czy im się uda po tym co ćpa?Hmm w sumie...Tyle że odpowiedź będzie 1.Nie ma bata lub 2.Nie wiadomo
Chociaż, sam jestem ciekaw, wiec gatkaaa?
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2010 przez scout667, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik scout667 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.