Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 803 / 7 / 0
libertine pisze:
Zgadzam się z przedmówcą. Maluj na grzybach i to najlepiej jakiejś dużej dawce. Potem nie zapomnij się pochwalić co z tego wyszło:D
Ja przyfukalbym delikatnie do tego dla lepszej koordynacji...
  • 370 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Halik »
Rysowalem po dxm, mj i ayahuasce.
Po MJ calkiem fajnie, duzo pomyslow do glowy przychodzi i mozna kreske kontrolowac.
DXM rzuca totalnie chaotyczne obrazy, mozna stworzyc cos niebanalnego ale raczej tylko szkic gdyz dysocjacja nie pozwala na dokladne tworzenie linii
Po ayahuasce wzialem zeszyt z zamiarem rysowania, ale skonczylo sie na tym ze bawilem sie kolorowymi tanczacymi pasmami energii ktore zostawial olowek. I zadne rysowanie nigdy nie dalo mi tyle frajdy ile te bazgroly %-D
Na własnej stypie można robić już tylko jedno.
</3
Moja obecność to tylko migotanie.
  • 137 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Neko »
testowałem mj, jest bardzo bardzo :) jeszcze lepszy hasz jest, wkręt potężniejszy, i miałem wrażenie, że koordynacja lepsza niz po "zwykłym" paleniu
celebration of mind as play
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sairinn »
A co byście polecili do pisania prozy? Da się pisać na czymś i po wytrzeźwieniu rozumieć co się wtedy napisało?
Uwaga! Użytkownik Sairinn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
amfetamina+thc teoretycznie...

polot myśli znaczny, kreatywność, przynajmniej u mnie, ale za wiele skutków ubocznych w stosunku do możliwie osiągniętych efektów przy nałogowym pisaniu.
  • 849 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Kiedyś trochę napisałem i zrobiłem jedną instalację po mieszance fety z thc. Instalacja była ciężko popierdolona, choć wspominam ją całkiem miło, szkoda że gość, który miał dobre zdjęcia "wystawy" świrów się zamonarował. Znaczy mógł przed zamonarowaniem oddać komuś zdjęcia, bo teraz, mimo że wyszedł wydobycie tych zdjęć jest już raczej niemożliwe. Natomiast co do dokonań pisarskich to większość wywaliłem, a to co zostawiłem, zostawiłem w charakterze przestrogi. Dla samego siebie.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 54 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: elf »
Dobrze pisze się po małych dawkach dxm. Ma się wtedy bardzo dużo zaskakujących porównań i rymów. Ogólnie bardzo przyjemnie się pisze(oprócz zeza %-D )
I zabij tę myśl, bo Cię zatruje..
  • 183 / 7 / 0
żal mi was, skoro szukacie środków, które zwiększą waszą kreatywność.
Uwaga! Użytkownik h3452435 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Hi-hi.
Uwaga! Użytkownik wszechogarnięty nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 375 / 951
kredki.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.