Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 509 / 3 / 0
RumcajsZPolski pisze:
Ja natomiast nie używam wiadra tylko dwóch butelek (np 2,5l jako podstawa i 1,5l ).generalnie odkąd palę mj to tak robię i w moich stronach nie nazywają tego wiadrem tylko tłokiem :)
Hujtam, Wiadro to idea, nie naczynie!
O, i to powinien być punkt wyjściowy dla wszystkich dyskusji o Wiadrze.
  • 705 / 1 / 0
Laska W124 pisze:
Dokładnie. Ja osobiście nie rozróżniam czy to jest wiadro, czy butelka, czy nawet i kurwa wanna podczas kąpieli. Moim zdaniem "wiadro" to jest bardziej określenie samego sposobu palenia niż konkretnego jak już wyżej Laska napisał naczynia w tym celu użytego ;)
  • 509 / 3 / 0
Szaman88 pisze:
Laska W124 pisze:
Dokładnie. Ja osobiście nie rozróżniam czy to jest wiadro, czy butelka, czy nawet i kurwa wanna podczas kąpieli.
Sylwester 2009 %-D
Trzy dni potem siedziałem na oddziale zamkniętym :-p
  • 9 / 1 / 0
W wannie jeszcze nie próbowałem %-D , ale to dobry pomysł :D
  • 1558 / 18 / 0
beton biiiiit wiadro miażdzy w miiiiig :D

<3 Wiadro <3

Lubię 2l wiadro przyjebać ale kapa też jest straszna jak tak przyjebie z kopa w łeb.. To tak jak walić mefedron nosem :*) tylko w tetrahydrokannabinolowym znaczeniu
  • 130 / 2 / 0
jak to mowi przyslowie:dobre wiadro nie jest zle
  • 509 / 3 / 0
Kamilthc pisze:
jak to mowi przyslowie:dobre wiadro nie jest zle
Jak mówi przysłowie: i'm a Knowledge of Nation's :-P

@topic: Rzeczywiście, uczucie uderzenia w głowę zdarzyło mi się... uczucie zdarzyło mi się... kurwa, uczuć :-/ Ale nie tylko po wiadrze, to chyba ma jakiś związek z oddychaniem mózgu - u mnie ostatnio prawie przy każdym machu ze zwykłej bluby butelkowej.
  • 1558 / 18 / 0
mózg jest nie dotleniony jak walisz taką śmietanę z wiadra, może dla tego na chwile jest zamrok. kop w łeb i beton thcbit
  • 509 / 3 / 0
Beif pisze:
mózg jest nie dotleniony jak walisz taką śmietanę z wiadra, może dla tego na chwile jest zamrok. kop w łeb i beton thcbit
No coś takiego miałem na myśli, a nawet takie coś jakbym naprawdę dostał w potylicę z Adidasa ;] Zależy od refleksu, między mach-in a mach-out trzeba kontrolować sytuację, odpowiednio ułożyć głowę, huj wie - ale można temu zamroczeniu zapobiec.
  • 705 / 1 / 0
Laska W124 pisze:
Beif pisze:
No coś takiego miałem na myśli, a nawet takie coś jakbym naprawdę dostał w potylicę z Adidasa ;] Zależy od refleksu, między mach-in a mach-out trzeba kontrolować sytuację, odpowiednio ułożyć głowę, huj wie - ale można temu zamroczeniu zapobiec.
No to jest nic innego jak chwilowe niedotlenienie ;) Pamiętam jak się zaczynało palić szlugi tylko po to żeby się w głowie kręciło :D Pamiętam, że wiadra zacząłem walić dosyć późno w porównaniu do kumpli, bo po prostu bałem się :D Jak widziałem jak ten cały dym się zbiera i w ogóle człowiek nauczony był palić z lufki i butli ewentualnie, do tego dochodziły opowieści kolesi w stylu "zanim walniesz to sobie usiądź, bo od razu na plecy wyjebiesz..." i tym podobne bajki, co napędzało mi jeszcze większego strachu :D Pamiętam, że jak się już skusiłem to walnąłem normalnie, nic mnie nie gryzło i na pewno nie jebłem na plecy, wypuściłem dym i miałem normalną fazę :D
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.