jak to możliwe? przecież dzisiaj jest 1 września i dopiero 10 rano.
sory za zamianę tematu ale coś jest nie tak.
zmien strefe czasowa bo masz zle ustawiona (tez tak kiedys mialem).
śpiący pisze:po 40 sekundach takiego oddychania zaczeło mi cholernie mocno dzwonić w uszach i zrobiło mi się słabo,cały zdrętwiałem,nie sądze aby było to bezpieczne.po następnej,3 minutowej oróbie poczułem dziwny ból serca i nie mogłem wziąść większego oddechu przez kilka minut,przy próbie wciągnięcia powietrza pojawiał się zatrzymujący próbe wciągnięcia większej ilości powietrza ból w sercu,to może być BARDZO niebezpieczne.
Zieleń pisze:nie masz przypadkiem problemów z krążeniem/ciśnieniem od stymulantów? wtedy takie oddychanie może mocno zaszkodzić. samo zdrętwienie i lekkie bóle to "normalny" objaw, ale z serduchem nie ma żartów
śpiący pisze:poczułem dziwny ból serca i nie mogłem wziąść większego oddechu przez kilka minut,przy próbie wciągnięcia powietrza pojawiał się zatrzymujący próbe wciągnięcia większej ilości powietrza ból w sercu
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.