Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 447 / 19 / 0
apetyt po stymulantach można wyjaśnić prosto:
dopamina = apetyt (patrz zioło)
tylko wydzielana noradrenalina zazwyczaj mocno tłumi ten efekt, poza tym zaciska przełyk itd. ale czasami widać nie działa wystarczająco mocno :)
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
[quote="electrofreak"]
apetyt po stymulantach można wyjaśnić prosto]

Ke ? Gastro jest chyba spowodowane obniżeniem poziomu cukru o ile dobrze kojarzę :)
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 447 / 19 / 0
z tego co wiem to zdecydowanie nie tylko... cukier i ciśnienie krwi oczywiście mają w tym swoją rolę - fizyczne odczucie głodu, ale za problemy z kontrolowaniem chęci jedzenia, ilość pochłanianego żarcia i same wrażenia smakowe odpowiada dopamina
dodatkowo same receptory cb1/2 regulują apetyt jako taki, ale to już zupełnie inna bajka

z reakcji paradoksalnych to często po jaraniu nie byłem w stanie w siebie wcisnąć ani trochę żarcia, ani nawet picia (mimo suszenia)
  • 734 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: fever ray »
tez kiedys nie moglam nic zjesc i juz bylam ucieszona, ze gastro mnie omija, ale niestety. dla przykladu w ten weekend zjadlam wszystko co bylo lacznie z keczupem, musztardami, majonezem, na koncu zjadlam lyzka smietane. to potworne, ne obrazilabym sie, gdybym znow dostala jadlowswtretu
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
Mi po opio czasem pojawiał się ostry szczękościsk.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Taki paradoks, że sahara w gębie po jaraniu, a ja odpalam szluga, kiedy nie ma pod ręką cieczy czy też żarcia.
I'm broken.
  • 3250 / 355 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Dekadentyzm pisze:
DXM działa na mnie bardzo stymulująco, biegam, skaczę, latam, pływam, w tańcu, w ruchu wypoczywam. Z tego, co wiem, inni wolą sobie poleżeć i posłuchać muzyki, ze względu na problemy z mobilnością; a mnie zwyczajnie energia rozpierdala i z ogromną chęcią spaceruję.
Nie liczy sie, dxm to jeden wielki paradox. Wyobraź sobie chociażby, że są ludzie którzy go nie lubią. Absurd.

Pełne paradoksów są dosy i-dosera. Na przykład crystal meth to dla nie najbardziej usypiający dose.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1069 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
ja po stymulantach typu feta, metkat itp zawsze wolałem sie polozyc, słuchac muzyki i czytać np.
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Inny paradox; czyta już kilka lat Hyperreal, a nie jadł DXM, tym bardziej, że się właśnie tu dowiedział o nim.
I'm broken.
  • 1530 / 9 / 0
electrofreak pisze:
z reakcji paradoksalnych to często po jaraniu nie byłem w stanie w siebie wcisnąć ani trochę żarcia, ani nawet picia (mimo suszenia)
hmm, jezeli regułą jest, że chce się jeść po jaraniu to i ja mam tak praktycznie zawsze, że mi się nie chce. Mam znajomego, który tylko odstawi lufkę od pyska i już tylko wpierdalać i wpierdalać byle co.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...