Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
Poza tym, bardziej pospolite rzeczy przychodziły z kumplami podczas oglądania filmu.. Czekaliśmy od południa do nocy na efekty i w nocy puściliśmy sobie jakiś film.. WIem, że był murzyn jakiś i kolega zaczął gadać 'ciekawe czy ten murzyn nosi w plecaku banany?' potem rozwinęło się i 'czy gdyby ten biały miał banany w plecaku też byłby murzynem?' itp.. ogólnie mało duchowe.
Rzeczy obracają się i giną, przybierając obcą postać."
- (Me)-ho-met..
http://www.youtube.com/watch?v=7-2cn6Ez0IE
Co do rozkminek to w tej materii działała na mnie tak jak mj. Nie ma co jednak przyrównywać jej do silniejszych psychodelików.
zejście ogólnie bardzo spokojnie, niepotrzebnie się niepokoiłam
zgadzam się z przedmówcami - działanie zbliżone do mj; efekty utrzymują się długo
kocham_pociagi pisze:często siegam po nią LECZ w formie palenia :D nie łykam bo faza trzyma za długo.
gdyby dalo sie palic i dzialanie byloby wtedy krotsze to byloby to dobre rozwiazanie. czasem mam ochote zarzucic gale ale perspektywa dochodzenia do pelnej trzezwosci przez 2-3 dni zniecheca...
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).
Cały grzyb a czysta psylocybina: co naprawdę pokazał model obliczeniowy
Pytanie krąży po literaturze od dekady: czy psylocybina wyjaśnia całe działanie grzyba, czy tylko jego część? Praca zespołu z University of the Free State, opublikowana 16 marca 2026 roku w Scientific Reports, próbuje odpowiedzieć na nie narzędziami chemii obliczeniowej.