Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 341 / 1 / 0
napiłam się soku z grejpfruta po godzinie i 10 min. od wypicia kody i już po minucie wyrzygałam szybko i sprawnie zawartość żołądka. nie polecam soku z grejpfruta. może wypity przed kodą daje pozytywne efekty, ale później nie koniecznie.
Uwaga! Użytkownik queen elizabeth nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
no to mnie zabiłaś :scared:

Rada z serii nie popijać kebeba mlekiem... A poza tym to było ponad godzinę po kodzie plus to nie ma związku, bo porzygać mogłaś się po czymkolwiek (np thiocodinie) a nie koniecznie grejfrucie.

A poza tym poczujcie myślenie:

1. wzięłam kodeinę ("przedawkowując" jakieś lekarstwa)
2. wypiłam sok z grejfruta
3. porzygałam się

Stąd wynika... że rzyga się po soku :nuts:
gratuluję,

to tak jak przekonywanie, że się rzygało nie po wódce, a kiełbasce z ogniska %-D
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 341 / 1 / 0
nie zrozumiałeś mnie... <_< jakbym miała rzygać z powodu kody (wyekstrachowanej z antidolu) to bym to zrobiła wcześniej. a wcześniej nie czułam nawet mdłości, mimo, że piłam np. wapno (na wysypkę).

stąd wniosek, że grejpfrut + koda to złe połączenie
"Rada z serii nie popijać kebeba mlekiem..." coś właśnie w tym rodzaju ;-)
Uwaga! Użytkownik queen elizabeth nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 23 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Eloslaw37 »
Heh, możecie mi wierzyć lub nie, ale musze sie z kimś podzielić tym co mnie dzisiaj tak zaskoczyło :) Generalnie bawiłem się wcześniej 2 razy kodeiną ekstrahowaną z antidolu15, kawał czasu temu, po czym olałem sprawę z braku wyraźniejszych efektów - lekkie znieczulenie i... tyle. Do dzisiaj.

Jestem zwolennikiem metkata. Po zaaplikowaniu 1 porcji i popijaniu sobie 100% soczku z różowego grejpfruta (przypadek - lubię, i dobrze zabija smak kota :)) Zacząłem przeglądać forum. Czytam - kodeina dobrze łączy się z metkatem. Szukam, szukam w apteczce... jest! ale to tylko Nurofen+, pisali że to gówno nie warte ekstrakcji... z braku laku nie zaszkodzi spróbować :) no to cyk, 4 tabsy. Nie czuję żadnej zmiany w percepcji, słucham sobie dalej muzyczki, czas leci... Aż tu nagle po jakiejś godzinie Jeb! O_Oo a więc to tak działa koda :D Ogromne fale ciepła, zupełnie inna faza zastąpiła kota... tak miękko, miło, beztrosko, nie ma potrzeby nic robić... mmm :) Niestety odeszła równie gwałtownie co przyszła, po jakiejś godzinie.
Urzekła was moja historia? :P
Uwaga! Użytkownik Eloslaw37 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
Tak. Urzekło mnie Twoje placebo.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 75 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Jawor »
Wracając do tematu, nie wiem jak to jest ze wzmacnianiem fazy, ale kiedyś jakiś doktor medycyny wypowiadał się w telewizji, żeby nie rozgryzać tabletek i nie popijać ich sokiem z grejpfruta właśnie...Ale coś mi się nie chce wierzyć w to :/
Uwaga! Użytkownik Jawor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Jawor pisze:
ale kiedyś jakiś doktor medycyny wypowiadał się w telewizji, żeby nie rozgryzać tabletek i nie popijać ich sokiem z grejpfruta właśnie...
czyli trzeba rozgryzać i popijać sokiem z grejpfruta %-D ;] i będzie dobrze
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 981 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hanka »
a ja slyszalem na superstacji jak jedna pani specjalistka farmacji mowila ze juz 500 mg paracetamolu moze byc niebezpieczne dla zdrowia %-D ,to jest tylko takie gadanie tych pseudoekspertow od lekow

ps.co was tak wzielo na ten sok z grejfruta jest tyle innych owocow
ja np zapijam kode sokiem z kiszonej kapusty na wage
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2008 przez Hanka, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
nie zauważyłem aby picie wyciśniętego sok z grejpfruta lub preparatu citrosept miał jakiś wpływ na działanie kodeiny

citrosept jest strasznie drogi już lepiej kupić wiecej kodeiny, natomiast grejpfruty smakują mi bardzo i ponoć są zdrowe, wiec i tak często je jem przed zarzuceniem kodeiny, na pewno nie zaszkodzą ;]
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
Grejp mocno zmienia fazę deksową więc może i kodę wzmacnia. Trzeba będzie spróbować kiedyś :-)

Ile kosztuje ten citrosept?

----
@Eloslaw37 & xxxzzzxxx
Nurofen+ ma ibuprofen i ogólnie takie 4 tabsy potrafią nieźle zmulić. Kody tam mało i raczej ją minimalnie poczułeś bo te 50mg cię w orbitę nie wyniesie. Choć z drugiej strony koda z kotem się zejbiście łączy :heart:
Placebo to imho to nie było, ale do tematu ma się nijak w sumie bo ibuprofen sam jest mocno czuć i on pewnie zmienił fazę kocią <_<
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
ODPOWIEDZ
Newsy
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.