Ja tam też igieł nie lubię, ale w rękach fachowców jakoś mnie tak nie przerażają. Te panie w punktach krwiodawstwa są naprawdę bardzo miłe :)
Iwan, lepiej powiedz o wszystkich lekach, bo nie wiadomo czy w efektach ubocznych np nie ma "zmian w obrazie krwi" czy czegoś takiego, a ta krew do kogoś trafi, wiec lepiej żeby była dobra, ja tam nie chciałabym mieć nikogo na sumieniu :)
A patrząc na działanie niepożądane efectinu mamy m. in:
- zwiększenie stężenia cholesterolu we krwi
- nieprawidłowe wyniki testów czynnościowych wątroby
- trombocytopenia
- zaburzenia hematologiczne (agranulocytoza, niedokrwistość aplastyczna, neutropenia, pancytopenia)
- zwiększenie stężenia prolaktyny we krwi;
Jak sie przyznasz, to na bank nie wezmą od ciebie krwi. Ja na twoim miejscu poczekałabym z oddawaniem krwi aż skończę leczenie.
PS Jaką macie grupę? Ja 0Rh+
• oznaczenie grupy krwi w układzie A B 0 i Rh
• pełnej morfologii krwi,
• aktywności aminotransferazy alaninowej - ALAT
• znaczników wirusowego zapalenia wątroby typu B i C, AIDS (HIV-1/HIV-2) oraz zakażeń kiłą.
Ja mam A+
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.