Ja tam też igieł nie lubię, ale w rękach fachowców jakoś mnie tak nie przerażają. Te panie w punktach krwiodawstwa są naprawdę bardzo miłe :)
Iwan, lepiej powiedz o wszystkich lekach, bo nie wiadomo czy w efektach ubocznych np nie ma "zmian w obrazie krwi" czy czegoś takiego, a ta krew do kogoś trafi, wiec lepiej żeby była dobra, ja tam nie chciałabym mieć nikogo na sumieniu :)
A patrząc na działanie niepożądane efectinu mamy m. in:
- zwiększenie stężenia cholesterolu we krwi
- nieprawidłowe wyniki testów czynnościowych wątroby
- trombocytopenia
- zaburzenia hematologiczne (agranulocytoza, niedokrwistość aplastyczna, neutropenia, pancytopenia)
- zwiększenie stężenia prolaktyny we krwi;
Jak sie przyznasz, to na bank nie wezmą od ciebie krwi. Ja na twoim miejscu poczekałabym z oddawaniem krwi aż skończę leczenie.
PS Jaką macie grupę? Ja 0Rh+
• oznaczenie grupy krwi w układzie A B 0 i Rh
• pełnej morfologii krwi,
• aktywności aminotransferazy alaninowej - ALAT
• znaczników wirusowego zapalenia wątroby typu B i C, AIDS (HIV-1/HIV-2) oraz zakażeń kiłą.
Ja mam A+
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.