Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Ja na tą wiosnę kilka razy wybiorę się na jakieś zadupie z jakimś najtańszym makiem ze spożywczaka i rozsieje. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Aby zwiększyć szansę powodzenia wysieję w kilku miejscach mak kilku firm. Liczę że w lecie uda mi się zebrać trochę słomy na zupę. A jak urośnie tylko niskomorinowiec to też sie przyda
na bukiet dla dziewczyny;P
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
Słuchaj, często widywałem, że mak (taki polny) rośnie w dużych ilościach w zbożu. A gdyby tak z tym naszym podpiąć się pod jakąś uprawę? Przecież taki rolnik nie będzie łaził i wyrywał tego z całego pola, bo se zboże podepcze, z podobnych powodów nikt nigdzie tego nie zgłosi nigdzie raczej, a nawet jak, to co? Ktoś to będzie wyrywał? Spalą pole? Wolne żarty. Pozostaje tylko kwestia co kiedy się sieje - żeby zaraz po zasiewie dorzucić swoje trzy grosze, żeby zboże nam maku nie przytłumiło. Ktoś się zna na rolnictwie :) ?
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 1285 / 31 / 0
wydaje mi się że lepiej wysiać na jakichś zabadylonych nieużytkach, trochę mniej będzie się rzucać w oczy, i będzie sobie mogło kwitnąć cały sezon
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1997 / 120 / 0
W badylach ciężko będzie rosnąć, a tak to masz już ładnie zaorane pole ;) Niewidzialna ręka, czy jakoś tak to było :D W każdym razie paczka maku to 3-4 zł, więc można próbować na wszelkie kształty i sposoby.
Świat stracił kolory.

• 35 / 3 / 0
no i co probowal ktos?? zbieral juz taki mak ze sklepu na wagie ? jki sie trafial ?? czekam na opinnie podzielcie sie :)
  • 35 / 3 / 0
bo mam zajebistego gula na material, a nie ma hery w miescie, taki kurwa szeryf sie znalazl ze wszystkich zamyka :(
  • 1111 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: leiche »
Podbijam pytanie: co z makiem pochodzenie tureckiego, który można kupić na wagę? Powinien być ok, czy nie? No i co właściwie oznacza nazwa "mak niebieski"?
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 1997 / 120 / 0
mak niebieski - chodzi o kolor ziarenek (takie delikatnie niebieskawe) z tego co sie orientuje
Świat stracił kolory.

• 1285 / 31 / 0
raz bylem w posiadaniu kilku g nasion papawer somniferum. Niestety wtedy spartaczyłem uprawę
nasiona tego maku były czarne :/

Chyba przy wysiewaniu maku sklepowego należy kierować się taką samą zasadą jak przy poppy tea, czyli im tańszy i gorzej wyglądający mak tym większa szansa na morfinowce. Niestety ostatnio w marketach trudno dostać takiej kiepskiej jakości ziarno.
  • 486 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CannaBeat »
A ile kosztuje taki "najtańszy" mak? Niestety nie mam rozeznania i są różne w różnych sklepach, a pomimo tego wydają mi się być drogie.
Uwaga! Użytkownik CannaBeat nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.