Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 225 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Sweet Bulldog »
Nawet nie macie pojecia jakie to jest szkodliwe i psujace muzg, zycie jest jedno a polowa z was je sobie zmarnuje. Mojego brata tez to dotyczy...
Musssk, mussssk.. dawaj musska.
Jak zjem tfuj muzg to bede dwa raza madry.
Nawet nie macie pojecia ze robicie najgorszą rzecz jaka moglibyscie zrobic... Spalcie se jointa albo wypijcie piwko... ale dajcie spokój z lekami!
Zamulenie i alkoholizm.. czemu nie. Życie jest jedno..
A tak na serio to takie pierdoly, ze az strach patrzec.
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 31 / 1 / 0
A tak serio to lepiej zabezpieczać się Depakine Chrono 500 lub chociaż 300 które działa ok 12 godzin, a większość benzodiazepin jest krótkodziałąjąca, tzn osiąga szybko duże stężenie ale utrzymuje się ok.4 godzin, to zależy jeszcze które, ale z częścią tak jest, węc to może nie zdać egzaminu.
Kolega "brat Ryyby" zapewne ma dużo racji, ale z dwojga złego lepiej być naćpanym i żeby się nikt nie skapnął, niż być naćpanym, dostać ataku padaczki i narobić sobie obciachu a przy okazji jeszcze zakłopotania innym.
Uwaga! Użytkownik politoksynarkonautka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 140 / / 0
Ja za pierwszym razem miałam coś takiego jak walnełam 450 mg :-/
  • 622 / 26 / 0
Ja to nigdy. Leciało nawet 1200mg na raz doustnie i nic. Albo i więcej 1,5g. Ale nie pamiętam już. I zawsze bez benzo. Ręce mi tylko latały jak u paralityka ale padaczki nie doświadczyłem.

Known your body, known your mind, known your source!
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: XymoX »
hmm, ja też zaliczyłem padake jakieś 2 tyg temu, wychodze z auta na parkingu, zapalam papierosa i czuje że odjeżdżam, chce wsiąść i .... obudziłem się na izbie przyjęć, dziura w pamięci... kobieta przerażona, ... a było tak że z 1h wcześniej nacisnąłem z 5x dozownik Tramalu (50/50 biorę go przeciwbólowo a drugie rekreacyjnie, teraz powodem było to pierwsze ) , zastanawia mnie fakt na ile to że byłem po pracy, głodny, wymęczony i niedospały (cały weekend,4 dni, koncerty na trasie PL-CZ-PL potem 2 dni w pracy zasypianie przed monitorem,ogółem dupne wycieńczenie) a na ile to że pochłaniałem też ok50-60mg. amitryptyliny dziennie - przepisane przez lekarza, terapeutycznie0 od ok 4 miesięcy ... (wcześniej przy dużych dawkach tramca miałem ew. drgawki poch. mózgowego, nigdy wczesniej nie miałem padaki), ... wiec teraz bez benzo nie tykam się tadika...

btw. słyszałem, .. i na sieci są doc'i, w których pisze że waleriana działa również w jakimś-tam stopniu przeciwdrgawkowo ( i że to w sumie jeden z pierwszych leków przeciwpadaczkowych ) valerianae radix extr. więc czy Persen Forte też mógłby zwiększać próg drgawkowy?
"Jednako chłodnym okiem spójrz na Życie, na Śmierć. Nie wstrzymuj konia. Jedź!"
W.B. Yeats
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Mieszanie antydepresantów z tramalem znacznie podnosi ryzyko wystąpienia padaczki, same antydepresanty obniżają próg drgawkowy, na pewno jest tak z ssri, (jak mieszałem tramal z sertraliną to o wiele bardziej obawiałem sie padaczki niż zespołu serotoninowego) wiec z trójpierścieniowymi pewnie też.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
kiedyś po 3 dniowym ciągu alprazolamowym i nagłym odstawieniu wystąpiły u mnie drgawki, bardziej pojedyńcze wstrząsy ciałem. Chyba każdy od czasu do czasu takie cos ma, ale ja wtedy kilkadziesiąt razy w nocy :cool: Przy jakiej dawce tramadolu bez zastosowania benzodiazepin mogę spodziewać się padaczki ? Nie chcę brać benzo bo wtedy tramal pozbawiony jest euforycznego działania(u mnie), niestety :-/ Ważę 92 kg fajnie działa na mnie już 200mg tramalu na pusty żołądek :cheesy: Więc ?
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
myślę ze do 500mg możesz spokojnie walić bez benzo
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Ważę 92 kg fajnie działa na mnie już 200mg tramalu na pusty żołądek :cheesy: Więc ?
Więc zjedz obiad i pierdolnij 300-400mg.
I'm broken.
  • 287 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: khabarakH »
ksionc pisze:
myślę ze do 500mg możesz spokojnie walić bez benzo
To zależy od organizmu. Jedni mogą wyłapać padakę po 200mg, a inni po 2g. Najlepiej po prostu uważać, nie wpadać w ciągi i nie brać kosmicznych dawek.
Uwaga! Użytkownik khabarakH nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.