Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 179 / 1 / 0
Zombie pisze:
Byłam w sklepie, gdzie sprzedawano browary/energy drinki/cukierki i inne wynalazki z marihuaną
pamiętasz nazwę tego sklepu?
chętnie bym zobaczył co w nim dokładnie mozna kupic i za ile...
moze mają stronę www?

szukałem na googlach smartshopów w czechach ale jakoś nie znalazłem..
Uwaga! Użytkownik masterwgnojeniu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 216 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaś »
vile pisze:
dzieki za info. myslisz ze w takim cieszynie sie uda czy jechac od razu jechac do ostravy?
ja to zalatwialem w osmiotysięcznym miasteczku więc myślę, że w cieszynie też ci się uda. z kolei w ostrawie był (bo nie wiem czy jest) coffeshop.
Uwaga! Użytkownik jaś nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
jedno jest pewne - w czechach palenie jest o wiele lepszej jakosci niz u nas. ziomek przywiozl z czech takie wielkie, zajebiscie zbite szyszki i po dwoch buchach mialem tak pieknie ze nie chcialem jarac dalej. cud miod i orzeszki ;]
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 3 / 0
W Ostravie coffeshop jest cały czas, bletki daja za darmo i młynek też zawsze można pożyczyć :-)
Tylko jak tam nie byłeś jeszcze to możesz mieć problem z kupnem, bo skubańcy nie chcą sprzedawać Polakom. Ale powinno się udać.

Jednak polecam Cieszyn, jest tam taka fajna knajpka koło dworca autobusowego... :-D
  • 907 / 8 / 0
greenz ja też pale teraz czecha z bonga:D
kupiłem se 20g co prawda topy są małe, materiał wogóle pomielony i jest dóżo małych łodyg, ale klepie nieziemsko:D
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: vile »
W Ostravie coffeshop jest cały czas, bletki daja za darmo i młynek też zawsze można pożyczyć :-)
Tylko jak tam nie byłeś jeszcze to możesz mieć problem z kupnem, bo skubańcy nie chcą sprzedawać Polakom
chodzi o to ze nie chca sprzedawac obcokrajowcom czy nie chca sprzedawac polakom bo nas nie lubia?
  • 413 / 10 / 0
prosił bym o jakieś poważniejsze namiary na ten coffee w Ostrawie, znacie chociaż nazwę lokalu?
zdecydowane i stanowcze raczej nie
  • 119 / 3 / 0
prosił bym o jakieś poważniejsze namiary na ten coffee w Ostrawie, znacie chociaż nazwę lokalu?
Cafe de la Ostrava, ul. Stodolni (na samym końcu)
chodzi o to ze nie chca sprzedawac obcokrajowcom czy nie chca sprzedawac polakom bo nas nie lubia?
nie lubią Polaków
  • 413 / 10 / 0
jakieś jeszcze informacje co do tej Ostravy i jej "restauracji"?;) jutro się tam wybieram i potrzebuje pełne info;)
zdecydowane i stanowcze raczej nie
  • 227 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: molasar »
Chciałem prosić jakiegoś miłosiernego usera hypa, który ma może doświadczenie z zakupami w czeskim cieszynie, o przybliżenie mi nieco tego tematu. jak zagadywać, żeby nie wkurwic kogoś/zbłaźnić się, gdzie w tym czeskim cieszynie można coś załatwiać i ew. czy ktoś wie np. czy policja/straż graniczna się nie czai na polaków, którzy tam kursują na zakupy?
ODPOWIEDZ
Newsy
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.