Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Karlos »
Ja w sumie pół na pół, choć przyznam się, że gdybym miał dostęp do wszysktkiego z jednej lub drugiej parafii to wybrałbym naturalne haje.
Uwaga! Użytkownik Karlos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 302 / 4 / 0
Chyba natura, jednak zdarzały się chemiczne jazdy, nie spotkałem jeszcze czegoś co by obiło takie fajne łohohoh jak dobra pixa. Myle, że wsztystok idzie w ku drodze do syntetyków - wszystko o czym mozna poczytać na forum będzie kiedyś dostepna w formie tabletek. Bedzie nas na to stac zamiast łazić po łące i zrywać różne zielska, a potem sie bawic w suszenie. Chjoc kto wie...
http://pl.youtube.com/watch?v=KepMuZMiCr8
  • 27 / / 0
Nieprzeczytany post autor: StoŻek »
Natura górą, Bóg wie co robi a człowiek jest omylny...
  • 93 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Blessweed »
Wole nature, bo MJ nic mi nie zastąpi. Ale chemia też nie jest zła :D
a 25 groszy pi pi ma?
  • 173 / / 0
Nieprzeczytany post autor: malitakatana »
moim zdaniem zdecydowanie magiczny ogród :)
Psyc[H]oaktywni
  • 273 / 1 / 0
nie ma dla mnie wiekszego znaczenia czy magiczny ogrod czy chemia, nawet nie orientuje sie na ktory dzial bardziej stawiam ... generalnie lubie magiczny ogrod za naturalne i latwo dostepne pochodzenie substancji, a czesto za sam ich aromat, ale jak narazie natura zaoferowala mi o wiele mniej ciekawych substancji na tyle dobrych by na stale weszly do mojego narkotykowego jadlospisu niz alchemia umyslu :) jednak z drugiej strony wlasnie te aptekarskie alchemiczne klimaty kojarza mi sie o wiele gorzej, w tej kwestii zdecydowanie wybieram szamanstwo

jakby nie bylo : fifti-fifti .. jedno pasjonujace i z niezastapioną mj jednak slabiej poznane, zas drugie lepiej poznane, i jak dotad wiecej mi zaoferowalo, ale mniej pasjonujace ... swojego dalszego rozwoju poznawczego narkotykow nie zamykam do zadnej kategorii, bede ksztalcil sie w obu jednak z naciskiem na magiczny ogrod, co bedzie pokaze zycie
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
wcale niejest prawda(choc mity mwoia inaczej) ze natura jest bezpeiczniejsza od chemii syntetycznej. Bo syntetyki stworzyl clzowiek i je kontroluje, a roslinkami niedokonca. :P
Natura jest nieobliczalna. Proste.
I'm broken.
  • 85 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: paszcza420 »
ten podział jest wygodny dla forum, ale jeśli ktoś uzależnia od niego wybór wziąść czy nie wziąść to pozwólcie, że znowu wykaże się brakiem tolerancji, ale ma niepokolei w głowie (wulg.). najczęściej (ze statystyki wygenerowanej na potrzeby tematu, 9.01.2008r "Gdzieś pomiędzy synapsami") są to umysły osób, które mają chrześcijańskie zapędy i lubią myśleć, że naturka jest spoko, bo w końcu stworzona przez ich boga co od początku do końca nie trzyma się kupy. ofiarą padają również niewykształcone mózgi dzieci sięgających po nagrania hemp gru.
Here is something you can't understand
how he could just make the law to bend
Fucking fascist and retarded slut of his
don't let them tell you to do that or this

Cripples rule everything around me
C.R.E.A.M, that's not my place to be
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: poka »
Raczej ogródek.
Jednak chemia zdarza się czasem.
wsłuchać się w kamień, pogadać z drzewem i z każdym bogiem być bardzo blisko.
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Podział jest bezsensowny jeśli prowadzi do jakiegoś wartościowania.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.