ODPOWIEDZ
  • 171 / / 0
Ja biorę tabsy od kilku miesięcy. Feta w małych ciągach- nie miała wpływu, zioło- jarane prawie codziennie z małymi/dłuższymi przerwami- również nie miało..Okazjonalnie różne bezno- także nie. Teraz się dowiem, czy bupra i hel miały- ale tez nie nałogowo. Czekam na koniec blistra i krewww.. Pocieszam sie tym, że brałam te subst głównie podczas 'środkowych tabletek', gdzie zabezpieczenie jest największe (nawet zapomniana tabletka wtedy nie powinna dopuścić do ciąży). Ale z drugiej strony, któż to wie- może jestem bezpłodna, może mój eks był, może mój obecny jest bezpłodny.. w końcu też ćpali, a to osłabia plemniki.
A opiaty- maja wpływ na gospodarkę hormonalną, zmniejszają ilość wydzielanych hormonów płciowych- dlatego też okresów brak- dlatego np dla nałogowych helupiar tabletki nie są żadnym zabezpieczeniem..>>stąd mam tę info<< :retarded:
  • 126 / / 0
Więc tak dowiedziałam się że:

alkohol/papierosy nie mają żadnego wpływu na działanie tabletek
antybiotyki/leki z paracetamolem/leki psychotropowe/opiaty - osłabiają działanie tabletek.

Nie chciałam za bardzo drążyć tematu z lekarką, bo już miała krzywą minę jak w ogóle o to zapytałam.
Panie Boże, nie udało mi się wyjść za nałogu

Trzymaj fason mała :heart:
- Jak tu trzymać fason jak temat na głowę siada ?
  • 171 / / 0
Jednakże! :cheesy: Słowo 'osłabiają' jest bardzo dobrym słowem, bo nie oznacza zupełnego braku działania. Acz i tak 'niewjebanym', które nie muszą ćpać codziennie/bardzo często nie zaszkodziłoby przyjmować tego mniej więcej w okresie środkowych piguł z blistra. Oczywiście to tylko moja teoria, niebawem sama się dowiem, czy moje bupro/helo zabawy głównie tamtego czasu zakończą się 'źle' czy może nie.....
  • 869 / 15 / 0
a plastry antykoncepcyjne ?
w przypadku rozwazania, czy dragi wplywaja na doustne srodki antykoncepcji brane są pod uwage np. zaburzenia wchlaniania, czy jedynie oddzialywanie narkotyków na gospodarkę hormonalną ? jesli to drugie, to odpowiedz na moje pytanie jest w temacie, zdaje sobie z tego sprawę.
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 171 / / 0
Niestety raczej to drugie.. Bo zaburzenia wchłaniania to wymioty/biegunka.. Albo zatrzymanie działania jakiś enzymów? Tego ostatniego pewna nie jestem.. Ale biorąc pigi nawet cera ładnie się wygładza- co jest ponoć oznaką 'uregulowania się' hormonów. Wystarczy kilka dni coś ćpać by efekt zanikał :rolleyes: I jak ja mam to rozumieć? Najlepiej byłoby zapytać gina, albo kogoś po medycznych, ale rozwijaj tu taki temat z niećpająca osobą..... A przecież o to właśnie chodzi- o konkretną dawkę hormonów blokujących owulację
  • 2 / / 0
Wedlug internetu tramadol dla przykladu nie powinien wplywac na antykoncepcje. Rozni lekarze odpowiadali na to pytanie. Ale wiadomo, ze on nie jest zwyklym ani typowym opio. Z pozostalymi moze byc juz inaczej
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.