Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Ja mam ostry wkręt (odkąd ćpam) że wszyscy ćpają, co w sumie jest prawdą :cheesy:
z wlasnego doswiadczenia wiem, ze 85% polskiej mlodzierzy i nie tylko(bo zdarzaja sie ludzie nawet w wieku 40lat, z ktorymi palilem) ktorzy cpaja. Raz spaleni z kumplem wymyslilismy bardzo mądrą sentencje :

"Gdy w polsce rzucisz kamieniem, to trafisz albo w dilera, albo kurwe, albo narkomana" :-D
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 76 / / 0
Ech....

Dragi zostawiły co nieco w mej głowie...

Np.sny z udziałem dragów, czasami niekontrolowane wybuchy śmiechu, zmiany percepcji (czasem czyje się jakby moje oczy były kamerą i wszystko co widzę jest takie "przyspieszone" i wyostrzone), inny odbiór muzyki - czuję jej głębię i robi równie mocno jak na trzeźwo, skłonności do dziwacznych teorii i filozofii, wyostrzenie uczucia własnego ego, lekka mania anty-społeczna, uczucie wędrowania umysłu w inne zakątki ziemi lub wszechświata... no i czasem lekkie CEV-y (np. ostatnio pokazał mi się zielony telefon komórkowy w 3D!!!)... i leciutkie OEV-y (świetliste promienie które pojawiają się ni stąd ni z owąd, lekkie oddychanie przedmiotów i wypaczanie krztałtów)...

Poza tym jest wszystko ok %-D
Szarańcza!
  • 577 / 3 / 0
@GhostOfTheSun
No to widzę, że nie jestem na hypciu sam ze swoimi shizami. Prawie każdy punkt jaki napisałeś do mnie pasuje! :-) No może z wyjątkiem takim, że ja czuje jakby wszystko było wolniej i nie podróżuję do zakątków wszechświata, bardziej ciała i móżgu (takie fazy dzienne). Ale swiecące punkciki, CEVy i oczokamera jaknajbardziej :-)

Ogólnie to ciężko było mi się przyzwyczaić ale ostatnio się z tym pogodziłem całkowicie i ciesze się nawet z tego, szczególnie wczoraj jak chodziłem dwie godziny po mieście i patrzyłem sie na wszystko i podziwiałem. Zupełnie się czułem jak gdy byłem dzieckiem i chodziłem po mieście bez celu, aby popodziwiać wszystko ^_^ Trzeba tylko pogodzić się z tymi zmianami i z nimi nie walczyć. Ostatnie poł roku walczyłem i nic nie wywalczyłem oprócz lekkiej depresji :-/ Teraz jestem wmiarę pogodzony i poznaję na nowo piękno świata :-) Jak drzewa do mne machają liśmami, jak kamienie do mnie się śmieją, jak napisy na murach sprawiają mi fizyczną przyjemność.

Tak, odjebało mi całkiem %-D

@newbe
Tekst zajebisty. Umieść może w profilu aby ludzie mogli inni też go zobaczyć ;-) Tylko we mnie nie rzucaj ^_^
Ostatnio zmieniony 12 maja 2007 przez Twilight, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 319 / 2 / 0
Ja zacząłem myśleć na dziwne tematy, czasem przywidzenia i lekkie shizy. Często też dostaję fazy na trzeźwo np. ide se i nagleczuję się tak jakby lekko zjarany Trwa to krótko zazwyczaj ok 5 min.
Uwaga! Użytkownik Piroman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 84 / 8 / 0
Wczoraj cały dzień padał deszcz. Dzisiaj widziałem krople, a może tylko drżały liście.
Uwaga! Użytkownik zielony nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 319 / 2 / 0
Ćpanie sprawiło, że zacząłem doceniać i zauważać piękno, skomplikowanie i niezwykłość świata.
Uwaga! Użytkownik Piroman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 2 / 0
Piroman zapewne wszyscy tak mamy. ^_^ Czuje się "mądrzejszy" od ludzi którym narkotyki nie wpłynęły na ciubaretnik. :-D Poza tym zdarzają się haluny jak bije kipe i przy tym pale...najczęściej jakieś cienie albo postacie.
Acha...jak za dużo i za często jaram zielsko zdarza mi się że nie potrafię się wyrazić słowami, mam wszystko "na końcu języka". Co tam jeszcze ...hmm...ODPAŁ :-D najczęściej jak z rana coś się zadziała bak,alko,feta i później czuje że mi schodzi faza tak mi odpierdala że tylko ziomkom się mogę na oczy pokazać ;-)
cipka!
  • 45 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kosz »
ja to mam taka swoja teorie ze w wielu przypadkach palenie zmienia ludzi na leprze uspokaja moze pojawia sie nieufnosc czy fobia w stosunku do ludzi ale stajesz sie bardziej pozytywny i dostrzegasz wiele rzeczy ktorych zwykły automat nie potrafi dostrzec, analiza wielu sytuacji społecznych doprowadza do wnioskuw wielokrotnie prawdziwych i czasem pomagajacych wyjasnic roznosci, krotko mowiac widzimy szezej.
A postrzeganie piekna jest zajebiste kocham moje piekno :-)
to jest piekne http://www.youtube.com/watch?v=U5YEqmII ... ed&search= na ten przykład
Zobacz więcej niż możesz zobaczyć, poczuj więcej niż możesz poczuć, usłysz więcej niz możesz usłyszeć.
Myśl szerzej.
  • 289 / 5 / 0
[quote="Kosz"]
ja to mam taka swoja teorie ze w wielu przypadkach palenie zmienia ludzi na leprze uspokaja moze pojawia sie nieufnosc czy fobia w stosunku do ludzi ale stajesz sie bardziej pozytywny i dostrzegasz wiele rzeczy ktorych zwykły automat nie potrafi dostrzec, analiza wielu sytuacji społecznych doprowadza do wnioskuw wielokrotnie prawdziwych i czasem pomagajacych wyjasnic roznosci, krotko mowiac widzimy szezej.
A postrzeganie piekna jest zajebiste kocham moje piekno ]

niezle, dobry riff. jezeli chodzi o muze i jej percepcje mnie rowniez sie troche zmienilo. jakby odczuwam to glebiej....
np Makoto&Deeizm,czyli drum&bass z pod znaku good lookinng rec. , duzo zywych instrumentow i Deeizm spiewajaca
do tego live. jak slysze cos takiego i zamkne oczy to odlatuje http://www.youtube.com/watch?v=TNATseAA ... ed&search=
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aml »
dejavu - kurrr... skad to znam? i jakas mala iskierka przeskakuje we lbie.

malutki szczegol a jednak bylem widzialem pamietam.

moze baka a moze tak juz mam.
Uwaga! Użytkownik aml nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.