Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
Czy lubicie pic Whisky _?

Czas głosowania minął 17 kwietnia 2007

A co to jest Whisky ?
0
Tak lubie Whisky oraz wszystkie brązowe alkohole............
4
11%
nie pije alkoholu !
1
3%
Lubie Whisky ale nie każde
12
32%
wole tanie winka
2
5%
nie lubie Whisky
6
16%
Nie zawracaj mi dupy takimi pytaniami
2
5%
wole dobrego jointa lub inne rozweselacze
5
13%
głowa mnie po tym boli
2
5%
wole mleko
4
11%

Liczba głosów: 38

ODPOWIEDZ
  • 71 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: djdx »
hehe a według mnie ten trunek zdecydowanie nadaje się do najebania, bo fazę mam po nim najlepszą, a kaca prawie w ogóle. Wynika to z tego, że droższe gatunkowo whiskacze, mimo mnóstwa "niepotrzebnych" z punktu widzenia konsumenta C2H5OH składników jak naturalne barwniki i aromaty, są po prostu bardzo dobrze i dokładnie przedestylowane i zawierają 100% mniej syfów niż np. luksusowa. Tak myślę !

Poza tym ten smak... wchodzi jak ambrozja, jednak można zepsuć wszystko dodając lodu z zamrażary gdzie mama trzyma zamrożony bigos jak już ktoś wcześniej napisał. Już chy7ba lepiej na chwilę przed degustacją włożyć do lodówki i schłodzić nieco poniżej temperatury pokojowej... ale nie na schładzać na mróz bo wtedy traci dużo ze swoich walorów smakowych.
Uwaga! Użytkownik djdx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 179 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: RysiuRonson »
Od czasu do czasu pozwalam sobie na jakiegos Chivasa albo Johnniego Walkera ale tylko Black Labela.
Oczywiscie z lodem i cola. Spijam to raczej z umiarem bo najebac to sie wole woda albo spirolem.
Kaca nigdy nie uswiadczylem po whisky. ;]
...The fear comes over me And then I see - There's nothing I can do without you...
  • 3188 / 373 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Johny Walker Black Label to najlepsza whiskey pod względem stosunku jakość/cena. Nie ma to jak szklaneczka z colą i cytrynką na rozgrzanie w zimowy wieczór

B.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 462 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
Jesli ktos bedzie mail okazje to polecam The Macallan 10 albo 12 letnia. Wg mnie najlepsza whisky jaka pilem, ogolnie nie przepadam za tym rodzajem alkoholu ale ta akurat z przyjemnoscia saczylem czysta bez lodu mniammm
Tylko cena troche lipna 25-30 funtow :-/ Jeszcze raz polecam, od niedawna ponoc da sie ja juz kupic w polsce.
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
O wile bardziej niż whisky wole Tequile :cool:
Najlepiej srebrna, z fajną koleżaneczką :-D + sól i cytryna... Były akcje ;-) ehh...
Ale złotą z pepsi też nie pogardzę.
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 137 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Filippo »
TOKYO pisze:
Whisky tak ale z cola i lodem.
A co powiecie na GIN ? Seagrams moj faworyt bo ten rodzimej produkcij Lubuski to szajs na mase.
Moj faworyt to london dry gin, czy jakos tak.
Uwielbiam lemoniade z ginem
Do 1.5l Dzbanka dajemy
Sook z 2 cytryn, 0.7l ginu, cukier (brazowy,bez skojarzen(*)) i wode do reszty zimna i do tego lodu w pizdu
I na patio, przed domem i jointow pare takich smacznych

A ja lubie Southern Comfot. Nie wiem, czy to whisky, chyba bardziej likier to jest, ale zajebiste w smaku (kolor podobny do whisky).
Whisky niegdys za chlopiecych lat, jak to sie nie cpalo a hajs byl, to popijalem z ciekawosci zycia :-p. Ale to u nas w pubach, wiec johny walker, jim beam i takie tam. Odepchnelo mnie od tego trunku, jak u znajomego (rowniez w chlopiecych latach byl on i ja) zostalem poczestowany 60(paro) letnia whisky z barku jego ojca. Smak bleee, kartka papieru sie chowa, nawet wciagana. Od tej pory, to nie pije drogich whisky (tylko tania szkocka z tesco jeszcze pilem, ale to dlatego, ze byla tansza od wódki), tylko wódencje i browary a ostatnio w sumie szampany i nalewki :nuts: . Z nostalgia wspominam wlasnie Southern Comforta i ginowe lemoniady. Teraz za duze wydatki, by sobie pozwalac na owe rozkosze.
krumwa kisikisi. pcyk pcyk. mami
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jetrho-tull »
uwielbiam
J&B, Jack Daniel's, Jim Beam, Ballantines, Johny Walker
najchetniej z pepsi i lodem

tez tak myslalem do mometu jak mi sie napatoczyl:

ABERLOUR
SINGLE HIGHLAND MALT
SCOTCH WHISKI
AGED 12 YEARS

a te pomyje typu [J&B, Jack Daniel's, Jim Beam, Ballantines, Johny Walker]to nie jest whiski
to tak jakbys jabcoki caly czas pil a potem sprubowal wino za 2 dyczki
chociaz nic do jabcokow nie mam

whiski samom wtedy kaca niemam,a wystarczy ze zmieszam no to mam przejebane
Uwaga! Użytkownik jetrho-tull nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / / 0
$$$
Nieprzeczytany post autor: Damn »

uwielbiam

J&B, Jack Daniel's, Jim Beam, Ballantines, Johny Walker

najchetniej z pepsi i lodem

tez tak myslalem do mometu jak mi sie napatoczyl:

ABERLOUR

SINGLE HIGHLAND MALT

SCOTCH WHISKI

AGED 12 YEARS

a te pomyje typu [J&B, Jack Daniel's, Jim Beam, Ballantines, Johny Walker]to nie jest whiski

to tak jakbys jabcoki caly czas pil a potem sprubowal wino za 2 dyczki

chociaz nic do jabcokow nie mam

whiski samom wtedy kaca niemam,a wystarczy ze zmieszam no to mam przejebane

nie zgodzil bym sie ze siki to jack Daniels bo np Black Label-Old No.7 w kanciastej butelce z czarna etykietą lerzakuje 10 lat wiec porównywanie go do "sików" to glupota i czysty "absurd" ;) J. and B lub Johnnie Walker sa to najprzedniejsze marki blended scotch whisky wiec nie pieprz ze to nie sa whisky bo sie osmieszasz ;)

Pozdr. !
Ostatnio zmieniony 22 maja 2007 przez Damn, łącznie zmieniany 1 raz.
"There are things known and there are things unknown, and in between are the doors. "
  • 116 / / 0
Nieprzeczytany post autor: buczu »
Ja nie preferuje "perfum", wole czystą. Jednakże whisky czasami chętnie się napije.
Uwaga! Użytkownik buczu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Ja nie preferuje "perfum", wole czystą.
@buczu, dokladnie. Jesli chodzi o najebke to albo mocny browar dla chilloutu albo wodeczka ;] innej rady nei widze
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.