Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 210 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Obłąkany »
Spirytusu już nigdy nie tknę, straszne ścierwo, mój organizm w ogóle go nie przyswaja, rzygam dalej niż widzę, napieprza mnie brzuch i pulsuje czacha. Nawet po nie wielkiej ilości spirytusu, lub chociaż by że nalewki na spirytusie.
W ogóle jestem nie pijący, tak się stało że wczoraj wypiłem trzy kieliszki wódki i przypomniałem sobie dlaczego nie piję, to nie dla mnie...
Pierdol dragi - zostań ninja.
  • 29 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: beks »
Newbe, jeśli masz spiryt z fermentacji (a nie techniczny upuszczany z jakiegoś wagonu), to cena wyprodukowania obojętnie jakiej wódki jest w miarę zbliżona i śmiesznie niska w stosunku do tej jaką musimy płacić przez te wszystkie akcyzy.. :-( A spiryt bez akcyzy jest z pewnością tańszy, niż ten obłożony :-p Ja tam na spirytusie się nigdy nie zawiodłem, moim zdaniem jest zajebisty :-) A jak jeszcze ktoś umie dobrze rozrobić i zostawi na kilka dni do wyleżenia to chyba nie muszę tłumaczyć ;-) Swoją drogą to śmieszą mnie te stereotypy, że jak coś jest ze wschodu, to musi być chujowe. Kumpel ze szkoły mieszka przy granicy z Białorusią i ma zajebisty i do tego tani alkohol. A jak w wakacje kobita wróciła z Ukrainy i przywiozła tamtejszą wódkę (bodajże 8 zł/ pół litra) to mogę śmiało stwierdzić, że nasza polska jest po piździe..
Uwaga! Użytkownik beks nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 36 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: S.P.o.R.T. »
Paliwko Rakietowe Dobra Rzecz :D (spirytus) :D zmniejsza koszta spożycia alku (szczególnie przy dluższych libacjach) no i otrzymana wódeczka może mieĆ smak jaki tylko umiemy osiagnonĆ :D
JebaĆ PoLIcJE TYlkO BóG MoŻe NaS SądziĆ <>LEGALIZE IT<>"-Powiedz Nam Palisz Marichuane? - Nieee!! Oni na to  -A to ciekawe mamy tu zeznanie z którego wynika że kłamiesz a za fałszywe zeznanie 3 lata dostaniesz. Więc może zdanie zmienisz kilka nazwisk wymienisz? "
  • 87 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: ototom »
newbe pisze:
po absyncie jest mega przejebany kac ...
:-O !
Wierutna bzdura, dobry absyncik nie powoduje kaca dzięki zawartym składnikom z ziółek w nim zawartych :) a pozatym kaca powoduje alkohle MEYLOWY zawarty w większości alkoholi w bardzo małych ilościach (choć wystarczających by zepsuć następny dzien, hehe) więc tak naprawde naj miej kaco twórczy jest DOBRY spirytus <--- :) sprawdziłem na sobie
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2006 przez ototom, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 291 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: antler »
czy moge pic spirytus nielegalny jak mam zoltaczke
Uwaga! Użytkownik antler nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 29 / 1 / 0
Raczej TO jest dopiero wierutna bzdura nie ubliżając nikomu :-p
Uwaga! Użytkownik beks nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
ototom ------> Jeez, jakie ty bzdury wypisujesz chlopie
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Topozz »
Uzasadnij dlaczego uważasz to za bzdury. Ja bsyntu nigdy nie pilem wiec nie wiem.
...bolą mnie plecy biorę tramal i poprawiam buchem...
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Uzasadnij dlaczego uważasz to za bzdury. Ja bsyntu nigdy nie pilem wiec nie wiem.
ja pilem, 0,7 na 3 plus spirytus(wiec to pewnie przez niego ten okropny kac), bo samego absyntu nie pilem, tylko w mixie ze spirytusem.
pozatym kaca powoduje alkohle MEYLOWY zawarty w większości alkoholi w bardzo małych ilościach
alkohol metylowy jest silną trucizną, 8-14 gramów powoduje ślepotę, 60-100 gramów - śmierć.

widze ze ototom to specjalista dot. alkoholi :D
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 128 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: metkatynon »
ja pilem, 0,7 na 3 plus spirytus(wiec to pewnie przez niego ten okropny kac), bo samego absyntu nie pilem, tylko w mixie ze spirytusem.
ototom pisze:
newbe pisze:
po absyncie jest mega przejebany kac ...
]

"ahh ja mialem dzisiaj kaca po piwie leb mi pekal bo cos w tym piwie musialo byc, a ja mialem kaca po spirolu musial byc w nim metanol bo mnie 2 dni leb napierdalal niezla chemia a przeciez mowili ze eko spirol :-D ,aha a ja sie uchlalem wczoraj winem i zygalem dalej niz widzialem cos w tym winie musialo byc moze to wino bylo chemizowane jakies :rolleyes: " :-p
:-D :-D :-D
buahahhaaha :-D

tworzycie kurwa mity typu "chemizowana trawka" :nuts:

KACA POWODUJE ALKOHOL ETYLOWY POD KAZDA POSTACIA KURWA CIEZKO POJAC???
Nie wazne czy pijesz piwo wino czy wodke czy spiryt kaca bedziesz mial po ALKOHOLU ETYLOWYM

Kac zalezy tylko do tego jak duzo tego alkoholu pochloniesz. :-O

Alkohol etylowy jest metabolizowany we wątrobie w aldehyd octowy a pozniej w dwutlenek wegla.Aldehyd octowy powoduje przykre dolegliwosci "KAC" typu bóle glowy,nudnosci itd

Najlepszy sposob na kaca to pic duzo wody wtedy szybciej sie wydali te produkty uboczne metabolizmu,(sprawdzone zawsze jak jestem pijany pije pare litrow wody(H2O :-p ) bo mnie tak suszy i NIGDY nie mam kaca pozniej)noi oczywiscie witaminki :-)
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2006 przez metkatynon, łącznie zmieniany 5 razy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.