uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 59 / / 0
hm, hps pobiera wiecej energii elektrycznej niz jest okreslone na lampie. u mnie przy hps 100 w rachunek wzrosl o 50 zeta (przez 2 miechy 12/12) takze ten kalkulatorek sie pomylil. czy u innych takze???
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
ten kalkulator ma zaokrągloną cene za 1kWh. sprawdzales ile u Ciebie kosztuje 1kWh i czy zmieniles dane? watpie zeby zle dzialalo.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ali32 »
yo:)
ziomale uznałem że nie wystarczy mi pieniędzy na uprawę jaką chcę:) więc w tym roku rezygnuje z indooru.
ale na sezon 2007- na out chcę posadzić jakieś konopie, tylko musicie mi dobradzić jakąś odmianę i sklep w którym najtaniej kupić:), chcę aby plony były dosyć wysokie ok. 1kg:), żeby ładnie klepało:), i żeby nie była za tudna w uprawie:), na tą inwestycję mam przeznaczone ok.200zł nie więcej:)
pozdro zioło z wami:P
Uwaga! Użytkownik Ali32 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
poczytaj forum, znajdziesz odpowiedz.
  • 71 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: polak »
ehh szkoda, imo dal bys rade... tylko po co nam bylo tyle pisac?

teat do usuniecia?
Uwaga! Użytkownik polak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
polak pisze:
teat do usuniecia?
raczej "do za-chomikowania dla potomności".;)
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 273 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Korlic »
Za 300 złotych można spokojnie zrobić całkiem pokażną uprawe. Nasiona kupisz w okolicach 15zł za sztuke. Kupujesz 3 (45 zł). Boxa można zrobić z kartonu od telewizora wspieranego listewkami. Koszt takiego boxa to 0zł :) Powiedzmy 5zł za te listewki i haczyki do podwieszenia oświetlenia. Co do HPSa- kupisz 150W do 100 złotych używanego SPOKOJNIE. Ja kupowałem z rok temu za 80 złotych. Zawsze możesz zwędzić HPSa z jakiegoś parku gdzie nisko wisi. Pozostaje ci 50 złotch na kable, ziemie i wentylator i jakiś odbłyśnik. Grunt to myśleć pozytywnie. Ja na samych przygotowaniach do indorra nie straciłem a jeszcze zarobiłem na nawozy, i zajebistego indora. :) PEACE
Yofcborc!
[url=http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12360]White Skunk Growlog[/url]
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: boner »
hmm...
ja od paru dni też myślę nad małą uprawą..taką 1-2 roslinki :)
zbieram narazie kase, ale obmyśliłem że wyniesie mnie to około 150zł...
1. 6 świetlówek energooszczędnych ~11-13wat
2. węgiel aktywny (filtr własnej produkcji :) )
3. 2 wentylatorki
4. nasionka (ze 3 zamówie ze www.seed.pl po 7zł są nawet) [wiecie może ile moge mieć plonów z 2x. easy sativa ? i 1x. Blubbleberry, i jak mówicie...uda mi się je trenować do wys max. 70cm? (tyle będzie mieć box)]
5. ziemia i reszta :)
6. kabelki

w 150zł się zmieszcze :) ale teraz musze tylko uzbierać :P
mieszkam w domku jednorodzinnym ze starszymi ale po użyciu węgla aktywnego nie powinno nic walić (najpierw zrobie test, z kadzidełkami, jak nie przejdzie zapach to kupuję nasionka :) )

zrób sobie boxa mniejszego na ~3 roslinki może...bo na 8 to troche sporo i w dodatku prąd...

ps...czytając wiecej myśle że skusiłbym się na lampę HPS 150W :) 70zł z całym osprzętem...trochę więcej kosztuje niż świetlówki...ale za to lepsza :)
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2006 przez boner, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik boner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
boner pisze:
1. 6 świetlówek energooszczędnych ~11-13wat
Nie kupuj 11-13 w. Zawsze 20 lub 23 - sa wydajniejsze: mniej zaplacisz za oprawki. Wychodzi taniej za lumen.
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 376 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: obin »
[quote="boner"]
ps...czytając wiecej myśle że skusiłbym się na lampę HPS 150W ]

ja tez chce za 70zł HPS 150 hyhy
Uwaga! Użytkownik obin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.