Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 85 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: wolfi »
Macie tak że po zjedzeniu estazolamu, dostaje się tj. uderzenia w skroń ?
Uwaga! Użytkownik wolfi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 622 / 26 / 0
timeless pisze:
Ma tylko dobre wejście, jak się rozkręca, reszta jest przeciętna.
Mi się dobrze kradnie po estazolamie. Lepiej niż po rolkach.

4mg i idziem na zarobek ;)
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 493 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
Pieprzone jumacze,za prace bysta sie kurwa mać wzięli i legalnie na ćpanie tyrali a nie...
A tak na serio to sam nie wiem co bym zrobił jakbym nie miał pracy,i kasy na hel by mi brakło...
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2007 przez mecenas, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 622 / 26 / 0
mecenas pisze:
Pieprzone jumacze,za prace bysta sie kurwa mać wzięli i legalnie na ćpanie tyrali a nie...
A tak na serio to sam nie wiem co bym zrobił jakbym nie miał pracy,i kasy na hel by mi brakło...
Człowieku, ja jestem co najwyżej "drobny złodziejaszek" a nie żaden "złodziej". Bo co to za zarobek jak pierdolnę 2 herbaty 100 torebek i sprzedam za 20zł? Albo jedną 100-tkę i jedną 50-tkę i sprzedam za 15zł?

Chuj nie zarobek. Kupie sobie za to paczke Sudafedu, pompki, browara i parę szlugów... Chuj nie zarobek.

Ja obecnie jebię metkatynon i walenie po strunach.

Robię tylko tak jak nie mam kasy, popieram legalną pracę. Robie jutro w legalnej pracy, mam 60zł za dzień i jest ok. Wypłata co tydzień. Robota na czarno of korz ;>
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 356 / 7 / 3
być może tak nie mieliście, nie wiem ale ja... dzień po wzięciu tego specyfiku czułam sie tak okropnie jak nigdy w życiu. Wykipial mój optymizm , który jest ze mną zawsze, była rozpacz. znane wam to ?
Czy benzo wpływają na pamięć ?
Uwaga! Użytkownik onaJegoMac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Mam kilka przygód na koncie z estazolamem i powiem Ci że typowe dla benzo działanie uspokajające + zajebiscie nasenny klimat sie włancza ... Poki co 20min temu wrzucielem 7,5mg Dormicum , 5min temu znowu 7,5mg Dormicum i czekam na efekty... (jak jeszcze nie klepnie przez 20 min to wrzucam jeszcze jedna) ;)
Uwaga! Użytkownik dread_man nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 308 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kolik »
onaJegoMac pisze:
Czy benzo wpływają na pamięć ?
"Zaburzenia pamięci po benzodiazepinach. Od dawna wiadomo o powodowaniu przez benzodiazepiny amnezji – efekt ten wykorzystywany jest w premedykacji chirurgicznej. Zamazanie pamięci o nieprzyjemnych przeżyciach jest w takich okolicznościach pożądane. W tym celu stosuje się duże, pojedyncze dawki krótko działającej benzodiazepiny (na ogół dożylnie).

Doustne przyjmowanie benzodiazepin w dawkach, zalecanych na bezsenność i lęk, również mogą powodować zaburzenia pamięci. Zdolności poznawcze maleją, głównie z powodu braku koncentracji i skupienia myśli. Dodatkowo, lek ten powoduje specyficzny deficyt pamięci „epizodycznej”, w którym nie pamięta się najświeższych wydarzeń, ich kolejności czy okoliczności. Inne rodzaje pamięci (słownictwo, zdolność zapamiętywania np. numeru telefonicznego, przywoływanie odległych wspomnień) nie są zakłócone. Zaburzenia pamięci epizodycznej prowadzić może do luk i chwilowych zaćmień; sądzi się że to z kolei bywa nawet przyczyną tak nietypowych zachowań, jak np. kleptomania.

Często zapisuje się benzodiazepiny pacjentom, cierpiącym na ostry zespół stresu pourazowego. Doraźnie, oferują one ulgę w przeżywaniu stresu; ale w przypadku zażywania dłuższego niż parę dni uniemożliwiają naturalny proces psychologicznego dostosowania. W przypadku utraty bliskiej osoby, mogą uniemożliwić prawdziwe pogodzenie się ze stratą; problem pozostaje więc nierozwiązany, a rany świeże przez wiele lat. W innych przypadkach lęku, jak ataki paniki czy agorafobia, benzodiazepiny uniemożliwiają uczenie się alternatywnych (naturalnych) strategii stawiania czoła stresowi, w tym terapii poznawczo-behawioralnej."

powyższy cytat pochodzi z [url]http]

Od siebie dodam, że działanie amnezyjne benzo (w moim przypadku klonazepam) prowadzi niekiedy do strasznie komicznych sytuacji:) Z drugiej strony można też sobie niezłej lipy natrzaskać. Oczywiście wszystko zależy od przyjętej dawki.

pzdr
                  ~O~
  • 126 / 3 / 0
onaJegoMac pisze:
...
To raczej nietypowe zachowanie organizmu, po benzo nie ma "zjazdow" czy nieprzyjemnego procesu eliminacji substancji. Jesli chodzi o pamiec to temat wyczerpal #kolik, benzo bardzo utrudnia nauke a przy wiekszych dawkach uniemozliwia wrecz funkcjonowanie, nie wiesz co bylo wczoraj a co tydzien temu. Na pamiec dzialaja DEWASTACYJNIE i wez to sobie do serca.
Uwaga! Użytkownik We Are Scientists nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 23 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: zeschizowana »
W desperackiej przemowie do psychiatry udało mi się zdobyć Estazolam i nadal udaje. W sumie dostaję go tylko dlatego, że mówię, iż nie jestem uzależniona od benzo i nie jem go codziennie, co jest całkowicie zgodne z prawdą :). Zażywam raz na dwa tygodnie, raz na tydzień. I zawsze cieszę się i wręcz jestem podekscytowana gdy mam sobie zażyć na noc tą benzo. Cieszy mnie myśl, że wreszcie położę się i chaos myśli nie pozwoli mi się skupić na żadnej z nich. Za zamkniętymi powiekami będzie wirował sobie spokojnie świat bez lęków i niepokoju. A potem odpłynę niewiadomo w sumie kiedy. Estazolam działa idealnie nasennie, jeśli nie zażywamy go zbyt często. Zwłaszcza popity mocnym browarkiem :). Zapodam sobie go dziś.
Pozdrawiam! :).
Uwaga! Użytkownik zeschizowana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 8 / 0
estazolam jem jak nie mam nic innego pod ręką, ogolnie to preferuje clony albo relki.
The drugs they say
Make us feel so hollow
We love in vain
Narcissistic and so shallow
The cops and queers
To swim you have to swallow
Hate today
No love for tomorrow
We're all stars now in the dope show..
We're all stars now in the dope show..
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.