Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 493 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
widzisz podwójnie ?????czy co?????
Mam dziwne wrażenie że czujesz się lepszy od innych...
Takie odbieram wrażenie czytając Twoje posty.
Zawsze wiesz lepiej...Znasz odpowiedż a wszyscy sie mylą.
I znów nasówa się pytanie co jest największym syfem wegługo Ciebie,wegług mnie a wegłóg kogś innego...
To chyba dział o heroinie więc mogę tu pisać co chce ,co najwyżej może Ci sie to nie podobać możesz czuć niesmak że czytasz coś napisane przez człowieka zażywającego kompot,oczywiście dożylnie,..ach jakie to zapewne straszne...nie?

A Ty wogóle nie zażywasz narkotyków tak ?albo tylko leki ?
bo jeśli nie to bierzesz towar obojętnie co (podejrzewam że Cię o fete ...sory) który jest robiony chuj wie gdzie przez chuj wie kogo.chuj wie co dosypane, wiec nie mów mi że pisze o sterylnych warunkach?
Bo przynajmniej wiem kto ten odpał robił i widziałem jak,w jakiej czystości...więc się zaopatrzyłem w niego.I co tak Cię to razi...
Przynajmniej wiem że to co wstrzykuje jest przygotowane zgodnie z procedurą i w czystości !!!

A Ty Co jak brałeś brałna to miałeś go czytsego z laborki ?tak?

Sam często robie opium zbieram mak,używam różnych łyżek żyletek ,nowych czyszcze je spirytusem co chwile... , zielone acetyluje a później wale to wszystko w żyłe i jakoś nic mi się nie stało bo wszystko robie w czystości i higienie !!!
więc nie mów mi że jak kompot ,to odrazu melina ćpunów z aidsem nad garem sypią słome i napuszczają krew z brudnuch strzykawek w garnek ,może jeszcze srajją co???...
Nawet nie wiesz jacy ludzie się tym dzis zajmują....
i jaki odpał może mieć moc!
ciekawe czy upaliłeś się w życiu tak tą swoją blaszką jak mnie robią ze 2 centy tego...
Polska hera to poprostu jedna z odmian heroiny i tyle ,wiesz co to jest mexican black tar??to dopiero syf...i tacy amerykanie,taki poziom i wogóle standart życia a walą tą smołe dożylnie.to jest dopiero syf człowieku!obejrzyj sobie jakieś dokumenty ,a powiesz że są gorsze rzeczy syfy od odpału.

Aha ja nie hołduje tutaj wogóle braniu kompotu.
Poprostu mówie jaka mi sie rafiła i tyle.
Jak ma się taką pewność ,i tak jest sie narkomanem to po co mam przepłacać 3 razy i kypywać browna.

Hera to her i tyle, każda forma może być bardziej lub mniej zasyfiona!!!

A teraz błagam nie mów mi teraz :
Że największe ze mnie dno bo biorę dożylnie, i to jeszcze nieraz kompot...bo nawet mnie nie znasz,nawet w najmniejszym stopniu ,wiesz tylko że jestem ćpunem.
chce to biore Ty nie chcesz to nie bierz i nie mów że nigdy nie spróbujesz ,bo tego mój panie nie wiesz....

zresztą nie wypowiadaj sie na temat kompotu skoro go nie brałeś ,jak to dla Ciebie taki syf.
Ja na to pytanie odpowiedział bym zależy...

napisz mi jak możesz dlaczego kompociarze są gorsi od brałniarzy-jeśli tak uważasz??
bo ja myśle że o człowieku świadczyć mogą jakoś ,jego czyny myśli ...a nie to jaki rodzaj hery musi wziąść żebry móc żyć.zgadasz się czy nie?
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
Mecenacs romek h. wie o helu

on h. wie o hukaniu

jak huknie to pojmie ale to moze byc za duzo jak na jego glowe hi hi

a i na pewno nie wie ze krew sam oczyszcza syf ktory sie podaje

pozdro i szacunek mecenas !!!
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 800 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: grizzly1982 »
sranie w banie - jestem takim samym narkomanem jak każdy. W pewnym sensie może i masz racje że kieruje się stereotypem że kompot to szczyny gdzieś tam kupione od jakiegoś ciula z centralnego. I jakos nie moge się przestawić na inne myślenie. To co myśle to mówie, nie musisz się ze mną zgadzać.

PS. owszem był post wyświetlony podwójnie :-)
Zmiana środowiska.
  • 294 / 3 / 0
Z całym szacunkiem dla Ciebie Mecenas, bo się znamy, lubię Cię, jesteś ok :) muszę wybronić troszkę Romka (bo też go znam, wogóle znam samych fajnych chłopaków z tego forum :D ).
Romek (tak jak ja) jest z Warszawy.. W naszym mieście faktycznie istnieje chujowe podejście do osób grzejących kompot, może przez wzgląd na to, że można go głównie dostać na bajzlu. Nie ma dealerów, którzy przynoszą Ci odpał zamiast browna. 90% kompociarzy warszawskich to niestety ludzie kręcący się po dworcu, stąd takie przekonanie.
Powiem więcej, nawet w poradniach na ścianach wiszą ostrzeżenia, że w kompocie może być HIV czy HCV, także nie dziw się podejściu Romka.
W Warszawie większość heroinistów to browniarze. Często przerzucają się na brąz z kompotu, sami mówią, że warszawski odpał to szczyny, które nie klepią.
MECENAS :)
Jesteś spoko, ROMEK tak samo :)
Zarządzam pokój :P
Mecenacs romek h. wie o helu

on h. wie o hukaniu

jak huknie to pojmie ale to moze byc za duzo jak na jego glowe hi hi

a i na pewno nie wie ze krew sam oczyszcza syf ktory sie podaje

pozdro i szacunek mecenas !!!
A tego to wogóle nie skomentuję, bo musiałabym być nie miła, a nie mam w zwyczaju się spalać na głupoty :)
Uczą mnie tego podczas terapii ;)
Uwaga! Użytkownik Makowa_Panienka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 137 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Filippo »
A nie nauczyli Cie na tej terapi, ze podstawa jest zerwanie kontaktu z narkomanami, wszystkim co kojarzylo Ci sie z cpaniem i nie poruszanie tego tematu w sposob nakrecajacy poza terapia? Jezeli nie, to jest to chujowy punkt, ta twoja terapia. Zas jezeli tego nie przestrzegasz, to pewno zbyt uczciwa w tej terapii nie jestes. Wykreowalas sobie wlasne zasady i ich chcesz przestrzegac, lecz zaprowadzi cie to niechybnie do cpania. Ja rowniez po postach romka wnioskuje, iz ma on mala wiedze o cpunach, czy samym towarze stworzona przez stereotypy wladajace jego umyslem. I rowniez podro mecenasie, odezwij sie.
krumwa kisikisi. pcyk pcyk. mami
  • 294 / 3 / 0
A co Ty myślisz, że ja jak widzę aptekę to od razu biegnę na bajzel??
Mnie ta forma kontaktu z narkomanami nie nakręca na ćpanie, więc wygląda na to, że moja terapia nie jest taka zła!
Jakoś się trzymam ale dzięx za troskę.
Uwaga! Użytkownik Makowa_Panienka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 493 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
A więc tak po kolei do wszystkich ;-)
Myśle że Romka nie obraziłem,nie taki był mój cel przynajmniej...,a to że uważa mnie za dno bo jade po strunach nie bardzo mnie rusza prawde mówiąc...jego prawo - luz Romek

Wiesz Makowa ja myśle ,że scena heroinowa warszawska różni się sporo od wro.
U nas brałna nie kupisz na każdym rogu jak w wawie ale spoko oczywiście jest, u nas musisz znać odpowiednich ludzi ,u nas wciąż jest bardzo dużo odpału.Bardzo dużo młodych ludzi bierze właśnie odpał.Dużo młodych ludzi zaczyna go wytwarzać samemu,to dochodowy biznes i jeszcze można utrzymać swój nałóg...Więc jest więcej płynnego tematu niż tematu w proszku....
Nie dziwię sie że kompociarze z wa-wy przechodzą na browna ,skoro macie odpał po 10 zł i to jeszcze szczyny takie...
Jego szczynowata jakość to już legenda na całą Polskę ;-)
U nas jest inaczej znam kupę ludzi którzy nie kupują brałna,wolą walić towar, bo jest znacznie mocniejszy (oczywiście kwestia dojścia do odpowiedniego człowieka,jak nikogo nie nasz to wcisną Ci takie siki że walniesz 10 centów i 0 wejścia,może zrobi się troszeczkę lżej...-najbardziej w kieszeni :-D ), cenowo wygląda to tak takim dobrym towarem za 10-15 zł (2-3cm) porobisz się jak ćwiarą za 40 zł albo lepiej zalezy w porównaiu do jakiego proszku oczywiście.

Zresztą ja odpału wcale też tak dużo nie wziołem...zawsze grzałem brałna,morfę,tram,opium w sezonie.
No ale teraz byłem pod wrażeniem dużym mocy tego o którym pisałeł.

No i właśnie dlatego to napisałem ,że to nie muszą być wcale słabe szczochy,może być również bardzo mocna forma heroiny.
Jak byś zobaczyła tego chłopca od którego to było to byś powiedziała,zajebiście ubrany,ogolony,uczesany chłopak,zajebista bajerancka komórka na szyji ,napewno z dobrego domu,z nadzianymi starymi- a to kompociarz...
i teraz do Romka widzisz? łamie to Twój sterotyp ??? starego ciula z bajzlu ???

U nas jest dużo dilów odpału na mieście,w różnych rejonach nie że bajzel tylko !!!wszędzie poprostu.na mieszkaniach.tak jak ci co brałna żenią...

Jak mój kolega wrócił z wa-wy to był pod wrażeniem ,że tam tyle brałna jest i tak łatwo kupić,jak pytał czy bardziej się opłaca wziąść brałna czy odpał to mówił że bardzo dziwnie się na niego patrzyli ;-) teraz wiem dlaczego :-D

także róznica między tymi dwoma miastami napewno jest przynajmniej w tej kwestii...

Wiesz Filippo ja jednak mocno wierze że Makowej się uda nie wrócić do tego bagna już nigdy!!! Poprostu troche się zdążyliśmy poznać ;-) nie? ;-) i ja osobiście w nią wierzę ...
i wzajemnie uważam ,że fajna z niej osóbka :-)...

dobra pozdro dla wszystkich

aha i odpowiem sam na swoje pytanie które zadałem...bo odpowiedzi nie było.

odpał zachowuje swoją moc pierwsze 2 dni od wytworzenia , 3 dzień czułem już że zawartość hery spadła ale nadal robił naprawde dobrze,aczkolwiek wyczuwalnie słabiej, 4 dzień walę kop już jak po morfie a nie herze już,czułem sie jak bym przyjął morfinę a nie hel...czyli 4 dzień krytyczny,herka zmieniła się w Majkę,ale i tak fajnie jeszcze robiło,tyle że inaczej.Zresztą wiecie o co chodzi.Różnica między M a H...
Szkoda że towar tak szybko traci moc...dlatego jakbym miał mak to opium z zielonych dobra acetylacja i może sobie leżeć i leżeć w stałej formie hel się nie "deacetyluje" do M...

a zresztą na wiosne to mam dużą nadzieje że mak i całą resztę to będe miał w pupie...
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2007 przez mecenas, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KOPYTO »
co inne miasto to inaczej jest. ten sam kraj inne miasto moze byc inaczej. Tylko ludzie nie wierza bo czesto w jednym miescie siedza.
Uwaga! Użytkownik KOPYTO nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / 1 / 0
Siemka.Czy w UK 40 funa za ćwiarę to jest dobra cena czy się targować a może olać debili?.Pytam bo nie wiem a widzę że ostatnia wypowiedź w tym poście jest z 2007 roku.
  • 3205 / 389 / 0
To 2 razy drożej niż przeciętna cena obecnie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad

Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.

Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.