uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: WeedTime »
czesc,

ogolnie jest niezle,

1. przede wszystkim wyjmij instakacje od lampy z boxa !!! ona bardzo sie nagrzewa i bezpieczniej ja trzymac na zewnatrz.
2. wyjmij tez listwe ze wszystkimi kablami z boxa, tak jest duzo bezpieczniej.
3. miedzy rura a wiatrakiem na suficie nie powinno byc przerwy
4. albo sobie daruj takie chlodzenie lampy albo zrob w odblysniku dziure o srednicy rury,
5. wentylator wyciagajacy z boxa jest za maly, musisz kupic lepszy albo dolozyc jeszcze jakis.

aha, no i kup higrometr zeby sprawdzic wilgotnosc.

pozdro
Uwaga! Użytkownik WeedTime nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: klev »
dzieki za pomoc :)

1. - nie moge wyjąć nic z boxa bo to jest "tajne" na maxa.....
2. - jak wyżej
3. - to stare zdięcie - teraz niema zadnej przerwy
4. - jak zrobie dzióre 120mm to pół odbłyśnika wytne.... myśle ze 80mm powinno starczyć - w końcu to powietrze
5. - no są 2 x 120 mm ale mam jeszcze niezamontowane 2 x 80mm (myślałem je przyczepić do wlotów w podłodze) A powietrze czuć ręką jak jest wciągane od spodu a u góry ostro wyciągane. (w końcu ten 120mm od lampy to tez wyciąga ze środka boxa)

co do higrometra to mam takie cuś i wilgotnośc w granicach 20% ale niema jeszcze donic ani nic mokrego

Wielkie dzikówki za pomoc !!
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
jeżeli wszystko jest tajne to wyjmij listwe i cały sprzęt na szafe, o listwe chyba rodzice Ci nie bedą sie czepiali.
  • 34 / / 0
czepiać to raczej nie - ale to jest stara szafa na ubrania, matka chodzi tam czasem do tej wiekszej częśći szafy po jakieś kurtki itp. jak przykuka jakieś przewody, listwy itp. to i dzióry od wentylacji i zaczną sie pytania...... a kicha będzie jak bede musiał ją otworzyć..... (na szczeście telko ja mam do niej klucz) a tak - co z oczu to z serca. Pozatym o wiele bardziej sie nagrzxewa odbłyśnik, brytwanna i zapewne róra aluminiowa niż sam osprzęt elektryczny...

W poniedziałek podrzuce nowe zdięcia po ostatnich modernizacjach....
  • 243 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CANY »
klev pisze:
Pozatym o wiele bardziej sie nagrzewa odbłyśnik, brytwanna i zapewne róra aluminiowa niż sam osprzęt elektryczny...
To wystaw ten osprzęt za szafę choć na dzień i zobaczysz jaka będzie róznica na termometrze
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
Fajna szafa, zycze powodzenia w uprawie.
Domyslam sie, ze nie mozesz pozwolic sobie na halas. Jesli sie myle, uzyj wentylatorow 230v.
W innym przypadku proponuje powiekszenie otworow dolotowych i przeciesiesie wentylatorow, ktore obecnie pompuja powietrze, do sekcji wydmuchu. Pamietaj o szczelnosci, takze szczelnosci instalacji odprowadzajacej cieple powietrze znad lampy. Wentylator chlodzacy szybe moglbys uzyc jako wentylator pomocniczy w ukladnie chlodzenia lampy. Dwa wentylatory /na poczatku i koncu ukladu/ znacznie zwieksza jego sprawnosc. Otwor w odbysniku lapmy = srednicy wentylatora. Szyba. Proponuje szczelne /dygresja: silikon wytrzymuje do 200 st. C/ polaczenie szyby z odblysnikiem. Wlot /y/ powietrza umiesc naprzeciw wylotu. Mozesz pomyslec tez o przeniesieniu ukladu zaplonowego na zewnatrz szafy, lub o zabudowaniu i chlodzeniu tegoz. umiesc go w gornej czesci szafy. Poradzisz sobie.
  • 34 / / 0
wielkie dzieki chłopaki za wszelką pomoc.
Opisze kilka zmian jakich dokonałem :)

- Róre aluminiową wywaliłem (szukam takiej papierowej, ale w jasamie kosztuje ona 36 zł za 5 metrów, a mi potrzeny tylko metr, no moze 1,5)

- brytwanne uszczelniłem po bokach zeby ciągneło powietrze przez jej długość :)

- Wymyśliłem taki ciekawy patent ze bania mała - otóż chce kupić śnieg w sprayu (hehe idą swięta) i nim pokryć ten odbłyśnik :) jak by nie było nie bedzie on przewodził tyle ciepła do szafy bo ten śnieg to jest pianka :) czyli nie bedzie tak mi podnosił temperatury w boxie. Ciekawe czy to zda egzamin :)

- uszczelniłem box dokładnie plasteliną wiec na bank jest szczelny jak cholera :)

No i to chyba narazie tyle. Puki co czekam na zime i myśle ze jezeli nie uda mi sie obniżyć temperatury sposobem to "dziadek mróz" mi pomoże.

Peace for all

ps. jak by ktoś miał odsprzedać taką róre papierową fi 120mm to piszcie.
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
Popytaj w sklepach z wykladzinami.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad

Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.

Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.