uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 134 / 1 / 0
Ech, wysialem jakis czas temu kilka nasionek, wyrosly dosc ładnie, posadzilem na spocie i sobie rosną (maja tak okolo 15 cm wzrostu), ale nie o tym, czy jesli teraz (dzisiaj) wykielkuje kilka nasionek i wsadze je do ziemi na spocie okolo poczatku czerwca to jeszcze mi dojda? No i oczywiscie czy "zakwitna w tym samym czasie"?

Ps. Nasiona sa niewiadomego pochodzienia, ale w zeszym sezonie doszly calkiem niezle i bylem zadowolony (mimo, ze palilem "zaplodniony material" z ktorego teraz mam nasiona).
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Po raz kolejne powtarzam (i nie tylko ja) że to kiedy posadzisz krzaka nie ma wpływy na to czy dojdzie czy nie. Bo czy byś posadził w kwietniu, czy w maju, czy w czerwcu to on i tak zacznie kwitnąć w terminie odpowiednim dla danej odmiany. Jedyna różnica między krzakami posadzonymi później i tymi posadzonymi wcześńiej jest wielkość bo te wcześńiej posadzone zdążą bardziej urosnąć zanim zaczną kwitnąć a te późńiej posadzone mniej urosną. KONIEC KROPKA KSIĄDZ KONOPKA!
ODPOWIEDZ
Newsy
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.

Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.

Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.