Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
1i najwazniejsza zasada nie boj sie !!!!!!!!!!!!!!!
Wracam na forum?...
Wracam na forum?...
A tak bardziej serio, we współczesnej telewizji różne rzeczy nadają i niekoniecznie są one pozytywne. Ja kiedyś na jak-zawsze-całkowicie-trzeźwo dostałam histerii na widok sceny w filmie, w której bohaterka spada w przepaść. Nie wstydzę się tego, dlaczego wolno być tylko wrażliwą, a nad-wrażliwą nie?
Wracam na forum?...
A tak bardziej w temacie, to a propos tapet... Widziałam swego czasu bardzo fajny norweski komiks - chyba oficjalny materiał rządowy, ale zostawiający o wiele więcej miejsca na wlasną decyzję, niż polski standard straszydełek - i był tam taki zabawny obrazek, w którym gość siedzi przed jakąś paskudną brązową ścianą i mówi: "Dette, mine venner, er den vakreste tapeten i det kjente univers" ("Oto, moi przyjaciele, najpiękniejsza tapeta w poznanym wszechświecie"). :D
Zresztą komiks przetłumaczyłam dla HR, ale postanowili, że to się nie da z podpisami, grafik musi zamienić teksty na obrazkach. Grafikowi podobno ktoś przywiózł superhasz z Holandii, więc nie raczył się zająć "moim" komiksem (a on był naprawdę znakomity jako materiał humorystyczny, naprawdę zabawny). Od tego czasu komiks zniknął z netu i jak znam życie nikt go nie zapisał. :'(
Wracam na forum?...
wsburroughs pisze: to jest doswiadczenie duchowea nie tylko zabawy jakies, kwas trzeba szanowac bo sie kiedys inaczej przeciwstawi tobie podczas ktoregos tripu:)
Wszystko zalezy od tego co sobie wkrecisz. Do zabawy w mistyczne jazdy nadaja sie raczej inne psychodeliki.
RysiuRonson pisze: Dziwne bo ja po nim mialem tylko dobra zabawe. Moze nie jestem odpowiednio uduchowiony ? bheuheu
Wszystko zalezy od tego co sobie wkrecisz. Do zabawy w mistyczne jazdy nadaja sie raczej inne psychodeliki.
Ze swojego doświadczenia powiem, że nigdy nie miałem dobrych jazd na telewizorze czy w jakimkolwiek ograniczonym otoczeniu jak dom, miasto. Zawsze garnie mnie do natury i tam czuje sie najlepiej.
A co do telewizora to jak ja mam gruby lot na zielsku to telewizor mnie wpedza w jeszcze grubszy lot...
Chodziaz z drugiej strony czesto sie go przyjemnie oglada :D
PS: Ja bardziej od kwasa wolałbym sobie kokaine spróbować... ale jeszcze mam sporo czasu hehehe
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.