uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 225 / 8 / 0
I tak zrobilem zostawilem ja i jak na razie jest idealnie bedzie doswiadczenie na przyszlosc !
nie mam co przedluzac tego watku chyba ze po zbiorach i w trakcie dalszej uprawy powiem co i jak ?
Jak chcesz to mogę usunąć ten wątek, ale myślę, że przyda się bo jest tu co nieco informacji.
Napisz po uprawie w tym wątku co i jak i cały przebieg! To na bank pomoże ludziom to sobie wyobrazić do końca w głowach i będą wyciągać wnioski!

Pozdrawiam!
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: orson »
A da się może po zapachu wyczuć płeć? :)
Czytałem gdzieś, że faceci inaczej pachną niż panie, na wegu też tak może być?
..come along as I take hit from the bong..
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
[quote="orson"]
A da się może po zapachu wyczuć płeć? ]

nie bardzo.
zapach jest podobny : wyglad także: choć meskie zwykle sa bardziej smukłe i nieco szybciej ida w górę.
Ale róznice nie sa tak duże aby mozna było na 100% odr.
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 185 / / 0
Nieprzeczytany post autor: barcioKK »
mam 2 panow w boxie i jedna panią nie dotykają sie wogole są od siebie oddalone tak zeby w zaden sposob sie nie styknely, wiec moge je trzymac w tym boxie razem ? jednego pana dalem na parapet z czystej zlosliwosci :#: ale nei moge wszystkich wywalic na okno, wiec jest zagrozenie o zaplodnienie ? po ilu sie te jajeczka otwierają i zaczną zapylac ?

Ps. w moim growlogu tez zadalem to pytanie, ale że tam malo osob zagląda to pytam rownierz tutaj pozatym to wlasnie chyba odpowiedni wątek :-)
  • 645 / 3 / 0
[quote="barcioKK"]
mam 2 panow w boxie i jedna panią nie dotykają sie wogole są od siebie oddalone tak zeby w zaden sposob sie nie styknely, wiec moge je trzymac w tym boxie razem ? jednego pana dalem na parapet z czystej zlosliwosci ]

pierwsze saprawa chesz mieć nasiona?
Zakładam, że tak soro jeszcze nie wywaliłes meskich :

--- zakładajac, że chesz miec nasiona--->

aby się nic nie zapyliło : urywaj męskie kwiatostany: wyrywasz kulki które są prawie dojrzałe.

Otwierać Ci się będą najpierw te na niższych piętrach. Tak samo będzie z tymi z wiecha: nie otworzą się wszystkie na raz. Kwitnienie trwa jakiś czas: pierwsze pylniki otwierają się w każdym razie dużo wcześniej przed właściwym silnym pyleniem [ - wtedy przez pare dni na szczycie wiechy otwiera się całe stado pylników.. wszystko jest dookoła obsypane żółtym pyłem..] . wyrywając kwiaty przedłużysz także odrobinę życie męskiej [ sprawa dyskusyjna: nie potwierdzone do końca]

Ile chcesz mieć nasion? – termin kontrolowanego zapylenia zależy głównie od tego –
Im chcesz mieć ich więcej tym później: - jeśli ledwie kilka – możesz pozapalać bardzo wcześnie : nawet preflo. – w takim wypadku możesz zostawić męskiej kilka jajek: pyłku w nich jest – klika tysięcy sztuk..
[ oczywiście mowa o indoor: gdzie Cie czas nie goni: out- im wcześniej się zapyla tym lepiej: późno zapylone rośliny – masa zielonych; nie doj nasion..]

Jeśli chcesz wyprodukować ich dużo: czekaj do 3-4 tygodnia kwitnienia: gdy żeńskich kwiatów będzie sporo. – zapylanie w sposób ciągły – spowoduje- powstrzymanie wzrostu:
Dlatego jeśli np.: chcesz mieć jak najwięcej seedów: należy poczekać: do fazy początku szczytów – i zapylić.

Pamiętaj, że nasiona mogą dochodzić dłużej od szczytów: szczególnie gdy zapylisz nie – na początku kwitnienia – ba: nasiona nie dochodzą w jednym terminie : a raczej bardzo nierównomiernie.
  • 185 / / 0
Nieprzeczytany post autor: barcioKK »
tylko ze ja.... nie chce nasion..... dobra obdzieram dzis wszystkie z jajek tylko ze ich jest wpizde :-| a wogole to chcialem te meskie wysadzic na out zeby sobie rosly gdzies i cieszyly oko ;]
  • 58 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kaczy »
@barcioKK jesli nie chcesz ansion to po co wogole jeszcze trzyamsz facetow przy zyciu? makumbe pewnie i tak juz mozesz z nich zrobic wiec nie widze w tym celu.

A co do hermow i ich potomstwa na OG byl bardzo ciekawy watek koles wlasnie chodowal rosliny z hermow i to kilka pokolen i tylko maly procent w nastepnych pokoleniach stanowily hermy(wrecz zaniklany procent) reszta to w pelni wartosciowe rosliny i z tego co pamietam to zupelnie nie roznily sie niczym od roslin od "normalnych rodzicow" nawt ilosciowo faceci-babki bylo podobnie a i siuwax nei byl slabszy takze nie wiadomo do konca jak to jest z hermami. a wiedza na ten temwat sie nie rozszerza w;asnie przez poglady ze jak herm to pod nuz to scierwo;-) ja tam jestem za wszystkimi eksperymentami bo kto nei idzie do przodu ten sie cofa a chodiz o to zeby sie rozwijac i lamac stereotypy.
pozdro
--
Pozdro dla wszystkich ogrodników:
Overgrow the Worldl!
  • 645 / 3 / 0
kaczy pisze:
nawt ilosciowo faceci-babki bylo podobnie
to nie jest możliwe. ]
  • 58 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kaczy »
@Fubar nie pamietam czy uzywal meskich czy zenskich hermow fakt jest taki ze roslinki rosly zdrowo i bardzo zadko sie hermily.
--
Pozdro dla wszystkich ogrodników:
Overgrow the Worldl!
  • 71 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: polak »
Witam,

Pamiętam ten wątek z OG.... Jeżeli facet pisał prawdę, to kaczy ma racje... tyle, że Ty Szakir masz bardziej naukowe uzasadnienia... cholera wie jak to było na prawdę...

pozdrawiam, polak
Uwaga! Użytkownik polak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.