Niedawno znalazłem u siebie zapomniane, zchomikowane w szufladzie 10 nasionek - podobnie jak inni, dostałem kiedyś gratis z kofiszopu :) Stąd moje pytanie - ktoś jeszcze ma jakieś ciekawe doświadczenia? Słyszałem któregoś razu, że mieszanie tego z sodą oczyszczoną to raczej kiepski pomysł.
dosis facit venenum
Piszą ludzie, żeby brać 4-5 nasion. Spoko. Postanowiłem zacząć od jednego, gdyż jestem właścicielem względnie świezych nasionek, prosto z Holandii - kiełkowalność to ok. 60% (przynajmniej tak wynika z katalogu), czyli nie mogą mieć więcej niż dwa miesiące od zbioru. Słusznie wyszedłem z założenia, że mogą być mocniejsze od tych ze smartshopu i innych polskich sklepów.
Po jednym nasionku zaobserwowałem lekkie odrealnienie i pewien fizyczny dyskomfort (osłabienie ciała). Do tego uczucie ucisku w głowie i wytłumienie dźwięków.
Po dwóch nasionkach zaobserwowałem całkiem wyraźne CEVy. Na początku ich nie było, ale jak siadłem na balkonie tak, coby mi światło słoneczne nieco przez powieki przebijało, to się wszystko ładnie rozkręciło. Zmieniające sie szybko, bardzo intensywne i głebokie kolory, wirujące geometryczne kształty, wrażenie przebywania w jakiejs przestrzeni i dziwna, czerwonawa, wirująca rozeta - niestety bardzo niewyraźna - taka chyba jak te, opisywane po przyjęciu czystego DMT.
Poza CEVami było tez lekkie odrealnienie i uczucie ucisku w głowie. Wydawało mi się, że ktoś trzyma moją głowę (czułem całkiem wyraźnie jakieś dłonie). Gdy otworzyłem oczy po CEVach, świat był jakby pod niebieskim filtrem. Po kilkunastu sekundach zupełnie stracił kolor i stał się czarno biały, a jeszcze później wrócił do normy (z tym, że kolory zdawały się byc jaskrawsze). Ponadto, leżąc i wpatrując się w rózne przedmioty zmieniała mi się percepcja barw - raz były cholernie intensywne, by zaraz zmienić się w zgaszone, lub wyblakłe. Efekty psychodeliczne trwały około pół godziny.
Negatywy - paskudny dyskomfort fizyczny. Każdy ruch sprawiał problemy, czułem się ciężki, ospały, niemalże chory. Sens miało tylko leżenie na łóżku,czy siedzenia na balkonie prawie bez ruchu. Znika po ok. 40 minutach od zażycia.
W niedzielę próba z czterema nasionkami. Czuję w nich wielki potencjał
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ps. co do palenia to mysle nad takim sposobem, skruszyc 5 ziaren na pyl, wbic do duzego cybucha w bongu i przygrzać je ładnie palnikiem butanowym. Wszystko spali się w mig i jednego bucha trza bedzie tylko zrobic, gorzej tylko ze smakiem tego dymu, mowicie ze oponą smakuje :D
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.