Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
22 kwietnia 2026FotherMucker pisze: Oczywiście, że możesz tylko kilka dni nie będzie działał nawet do tygodnia po Kratomie tylko tak na pół gwizdka, bo Kratom jakoś blokuję te receptory i inne opio nie działają, może przeciwbólowo tak ale fazy prawie zero. No i nie łącz trampka z kratomem bo ujowa bania, zawroty głowy, zmulenie coś jakby przedawkowal. Tramal w żaden sposób Cie nie zadowoli po Kratomie, po Kratomie euforia jest w uj lepsza bardziej w stronę oxy.
Przy słabszych prawda. Nawet oxy słabo działało i zawsze jedna czy dwie tabletki byly zmarnowane na rozruch.
No I wrzucam porównanie kratomu I bupry z ejaja
1. Kratom (główny alkaloid: mitragynina)
Mitragynina jest klasyfikowana jako nietypowy (atypowy) opioid.
Receptor mi: Jest częściowym agonistą (partial agonist). Oznacza to, że aktywuje ten receptor, wywołując efekty przeciwbólowe, ale ma tzw. efekt pułapowy (ceiling effect) – powyżej pewnej dawki siła działania nie rośnie, co zmniejsza ryzyko groźnej dla życia depresji oddechowej.
Receptory kappa i delta: Działa na nie jako antagonista. Blokowanie receptora kappa jest istotne, ponieważ jego aktywacja odpowiada za stany dysforyczne (złe samopoczucie, lęki), więc jej blokowanie może poprawiać nastrój.
2. Buprenorfina
Buprenorfina to syntetyczny, silny lek opioidowy o zbliżonym, choć znacznie mocniejszym profilu:
Receptor mi: Jest częściowym agonistą o niezwykle wysokim powinowactwie (bardzo mocno "trzyma się" receptora i potrafi wyprzeć z niego inne opioidy, np. morfinę czy heroinę.
Receptor kappa: Jest silnym antagonistą.
Receptor delta: Tutaj pojawia się różnica – buprenorfina wykazuje wobec niego komponentę antagonistyczną (lub słabego częściowego agonisty w zależności od modeli badawczych), jednak w praktyce klinicznej jej profil określa się najczęściej jako agonizm mi antagonizm kappa.
22 czerwca 2026123sukapatrzy pisze: Czy miewał ktoś koszmary senne po kratomie? U mnie to bardzo częste, że jak pójdę spać chociażby na lekkiej/kończącej się już fazie to miewam surrealistyczne, bardzo nieprzyjemne sny i budzę się z silnym niepokojem. Normalnie nie mam żadnych tego typu problemów. Zastanawiam się na ile jest to częste zjawisko i co konkretnie może je powodować.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
A potem? Piekło uzależnienia. Niewola. Niewolnictwo. Przymus codziennego zażywania. Brak możliwości odstawienia, bo polscy lekarze nie mają pojęcia, jak leczyć to uzależnienie... Nic o tej roślinie nie wiedzą (ani nie chcą wiedzieć, nie obchodzi ich to), nigdy nie słyszeli. Ambulatoryjnie - nie, po prostu ponieważ nie posiadają żądnej wiedzy, potrafią powtarzać tylko: SZPITAL. I nic więcej.
No to życzę powodzenia w namówieniu osoby z GAD, dystymią, fobią społeczną, by poszła na "DETOKS" do szpitala.
Masakra. Nie polecam. Po prostu nie polecam wkopania się w tę roślinę.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.