Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1032 / 91 / 0
Nie ma takiej burzy po jakiej nie wychodzi Słońce. Też miałem nie raz ciężko, wiadomo, życie jak sinusoida. Chciał, nie chciał, wtedy Wszechświat zsyłał mi dużo palenia i dużo opio w formie PST. Piwko to już sam wiem gdzie kupić. Także, środki tonizujące nieprzyjemne wydarzenia. Nie zapominam o tym, co się stało. Codziennie analizuję konkretne sytuacje. Nie mam za bardzo o tym z kim porozmawiać, bo przede wszystkim nie mam za dużo znajomych, stronię od gromad ludzi. Powód tego taki, że przez lata zrozumiałem, że tak jest dla mnie lepiej, a w końcu dbać o siebie muszę. Jaki ma to związek z DXM? Jakiś czas temu zajadałem się nim codziennie i miałem wrażenie, że jakby "wycisza szumy". Teraz dekster już mi tak nie podchodzi ile bym nie wziął, ale w razie czego wiadomo gdzie go można znaleźć.
  • 328 / 42 / 0
Witam wszystkich.
Mam takie nie typowe pytanie, chciałbym spróbować 3 plat a że waże prawie 100kg to z 750-900 musze zjeść.
Kaszlak za drogi a piguły tussidexu są dla mnie nie do przełknięcia. Już te 20 tabsów w ciągu 20 minut stanowi dla mnie ogromny problem, odruchy wymiotne gwarantowane xD Moje pytanie w związku z tym brzmi czy moge ponacinać/ponakłuwać pigułki, wycisnąć co dobre i rozrobić z jakimś napojem? Taka opcja była by dla mnie najwygodniejsza ale nie wiem jak będzie ze stratami itp
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 2532 / 602 / 0
Najpewniej tak,gdzieś kiedys widziałem post gościa,który tak robil z tussi.Z kolei pewnie jest to ohydne i dużo roboty.Wystarczy,że weźmiesz ze 4 kapsułki delikatnie do ust,żeby nie dotykać ich zbytnio i od razu popijesz dużym łykiem wody czy tam coli i nawet nic nie poczujesz.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / / 0
Witam
Jestem w posiadaniu opakowania Acodinu oraz actifedu, który posiada 600 mg pseudoefedryny oraz 200 mg DXM, moje pytanie brzmi.
Czy jak zużyje to w jeden wieczór to może być to niebezpieczne dla serca i ogólnie zdrowia?
Oczywiście wiadomo że nie powinno się łączyć DXM ze stymulantami ale pseudoefedryna jest stosunkowo słabym stymulantem, lecz jednak jak ktoś już próbował lub ma jakieś przemyślenia, chętnie przyjmę dodatkowe informacje ;)
  • 2532 / 602 / 0
Nie mixuj pseudoefy z DXM.600mg to dużo,tak jak mówisz serce oberwie.Pozatym taki mix nie ma większego sensu.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 65 / 17 / 0
04 czerwca 2022Czysty1Monitor pisze:
Witam
Jestem w posiadaniu opakowania Acodinu oraz actifedu, który posiada 600 mg pseudoefedryny oraz 200 mg DXM, moje pytanie brzmi.
Czy jak zużyje to w jeden wieczór to może być to niebezpieczne dla serca i ogólnie zdrowia?
Oczywiście wiadomo że nie powinno się łączyć DXM ze stymulantami ale pseudoefedryna jest stosunkowo słabym stymulantem, lecz jednak jak ktoś już próbował lub ma jakieś przemyślenia, chętnie przyjmę dodatkowe informacje ;)
Po takim mixie będziesz się czuł jedynie "gorzej, szybciej"
  • 1032 / 91 / 0
Stymulanty i dekstrometorfan nie. Tutaj rozchodzi się o zdrowie, które jest tylko jedno. Sam bedąc młodyszm wciąłem amf, a potem DXM... Jakoś tam się czułem, ale nie powtórzyłem. Innych stimsów nie łączyłem z bromowodorkiem. Jeśli tworzyć połączenie to z innym dysocjantem, psychodelikiem no i opio.
  • 2532 / 602 / 0
...kanna,deli,nieco alko,N2O (serdecznie polecam podtlenek!),DXM właściwie niemal z wszystkim daje się mixowac.Stimy to jeden z niewielu odstępstw.
  • 133 / 51 / 0
Czy u Was też występuje przez kilka następnych dni po tripie (szczególnie na porządnej dawce %-D ) takie coś jakby dopamina była "przyblokowana" ? Nie wiem jak to konkretnie opisać, w moim przypadku wiem po sobie, że tak jest, bo cokolwiek zrobie w celu podbicia dopaminy, np fapanie to niestety idzie naprawde marnie i trzeba sie namęczyć, żeby doprowadzić do orgazmu. Inna rzecz, np wypicie sporej ilości kawy lub energetyka nie daje takiego kopa jak normalnie. Też czuje taki specyficzny ucisk na czole, jakby w płacie czołowym. Uczucie noszenia wiadra na głowie. Wszystko to nie jest może jakąś ogromną tragedią i da sie to wytrzymać ze świadomością, że niedługo minie, ale dyskomfort jednak jest i ja osobiście szczególnie sie przez to irytuje. Najbardziej pomaga mi na to ciągłe stymulowanie się czymś, żeby dopamina znów zaczęła hulać jak zawsze. Tylko trwa to niestety tak do tygodnia.
Chyba nie jestem sam z tą dopaminową sprawą, bo na forum ktoś założył temat pt. "Zjazd z DXM + amfetamina" i pisał o sytuacji kiedy zażycie amfetaminy, na zjeździe z DXM, nie dawało żadnych pożądanych efektów.
Z dexa oczywiście nie zamierzam przez to rezygnować, ale jestem ciekaw czy istnieją jakieś sposoby na szybsze dojście do siebie po tripie.
No i też pytanie czy to by oznaczało, że dex jako substancja serotoninoergiczna podobnie jak SSRI/SNRI zaniża/przyblokowuje wydzielanie dopaminy? Dla mnie jako fana substancji raczej dopaminoergicznych jest to smutne, ale cóż, coś za coś, za konkretne loty jakiś haczyk musi być %-D

Tak jeszcze od siebie dodam, że mijają już dobre 2 tygodnie od zakończenia kilkudniowego ciągu na dexie, dawki raczej rozsądne (od 300 mg do 600 mg), ale chyba jest coś troche nie tak. Mimo, że wydzielanie dopaminy wróciło raczej do porządku to akurat jest dziwna sprawa ze wzrokiem. Mam dość znacząco zauważalnie bardziej wrażliwy niż poprzednio wzrok, do tego stopnia, że widze czasem nawet minimalne powidoki, jakbym miał więcej kolorków w oku. Czytałem, że takie coś występuje po benzydaminie, prawdopodobnie w jeszcze gorszym stopniu. Czy to by oznaczało, że dex jest w stanie również zjebać zdrowej osobie wzrok? Czy może to po prostu HPPD, którego jak wiadomo można sie nabawić ćpając psychodeliki i to z czasem kiedyś mija? Ja bym chyba stawiał bardziej na te drugą opcje, bo oprócz takiego wzroku to jeszcze mnie czasem nachodzą delikatne flashbacki z fazy i te typowe myślenie będąc w totalnej dysocjacji. Na szczęście jest to cykliczne i na tyle delikatne i krótkie, że jeszcze nie wariuje i nie czuje potrzeby wyjazdu do psychuszki.
Niedługo mam zamiar sprawić sobie delikatnego tripa na wieczór (300 mg) i zastanawiam sie czy jeśli coś mi ewentualnie mogło wcześniej "sie zawiesić" to czy teraz "sie odwiesi" %-D
  • 967 / 243 / 0
@punelektryk
Podstawa BHP dexa to tydzień przerwy za każde osiągnięte plateau.
Z własnego doświadczenia wiem że ciężko ten reżym utrzymać zwłaszcza przy niskich dawkach ( plateau 1 i 2)
ale staram się jak mogę ;) I każdemu radzę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.