Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 618 / 0
Nie wie ktoś coś o sklepie ETHNOGARDEN? znajomy mnie poprosił o oblookanie za nasionami ephedry. i tam jest podane że 7 złoty, ale za jedno nasionko? a jak już to dobrej jakości są tam nasionka?
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2792 / 600 / 0
Wracam do tematu po latach.

W tym roku kolejne podejście. Widziałem, że sklep, z którego miałem wtedy nasiona, już nie ma ich w ofercie. Na szczęście mam z tamtych lat kilka nasion Ephedra distachya oraz kilkanaście nasion Ephedra sinica.

Poniżej linkuję skomponowany przeze mnie niegdyś drobny zbiór wiedzy w temacie uprawy Ephedry.
topic68966.html

I widzę, że kolega z tematu, @Ilmostro jeszcze odwiedza hajpa. Coś Ci z tego jeszcze wyszło?
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 8 / / 0
Tak się zastanawiam
Ile orientacyjnie można uzyskać suszu z jednego krzewu w jeden sezon ?
Przy zbiorach ⅓ rośliny tak żeby przetrwała
Sinica/fragilis/intermedia

Ps. Wiem że każdy odmiana różni się rozmiarami etc ..
Ale może ktoś ma jakieś sprawdzone info na ten temat
Pozdro
  • 2792 / 600 / 0
Nie mam dokładnych danych, ale z doświadczenia swojego i innej osoby powiem Ci, że bardzo niewiele, nie licz na ogarnięcie sensownej ilości w jeden sezon.

Natomiast E. fragilis ma o wiele niższą zawartość efedryny od E. sinica, sprawdź mój post z 2020: post3368698.html#p3368698
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 8 / / 0
Tak myślałem właśnie że dużo tego nie będzie 😮‍💨 ale właśnie interesują mnie liczby orientacyjnie xd,
Jak myślisz będzie z krzaka 2letniego wys 1,5m hmm 35g ?

Póki co to 4 roślinki malutkie + 5nasionek już weszło w ziemię Intermedia/fragillis nie wiem co jest co bo wymieszałem nasionka 😅

Myślę właśnie jeszcze nad zakupem sinice znalazłem na jakieś holenderskiej szkółce online
10g nasion sinice za 20e
Tylko się zastanawiam ciągle czy gra jest warta świeczki😐

A u was jak ?

scalono zdjęcia - łysy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2992 / 1644 / 35
Ej Tobie nawet rośnie efedra super, ja mam nasiona innego gatunku i one już mają efedrynę norpseudoefedryny i inne alkaloidy podobne w mniejszych ilościach coś pięknego. Gratuluję.
Uwaga! Użytkownik AnnaS jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2792 / 600 / 0
Czy ja wiem, czy super. Oceniając po zdjęciach szła w dobrym kierunku, ale to było 3 miesiące temu. Mi osobiście rosła podobnie i nawet lepiej, a potem nagle padła.
ODPOWIEDZ
Newsy
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.