Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Okazało się, że to była kwestia czasu, już mam ze 3 półcentymetrowe i z 8 malutkich kiełków jak przecinki. Teraz dylemat co z nimi, bo jadę do innego miasta do soboty. Mogę solidnie podlać chusteczkę (są w pojemniku ze szparą, więc nie powinno wyparować, o ile nie spleśnieją, bo już chusteczka mokra będzie tydzień niedługo), albo wziąć je ze sobą. Co myślisz?
W końcu chodzi o przewiewność gleby, jeśli ją dobrze rozdrobnię i wymieszam z powiedzmy 1/5, może 1/10 perlitu, to będzie git też?
16 wrz, 2023 - fuzja / d5
Za ok. tydzień można już siać mak na spotach, teraz jest dobry czas by wysiać nasiona próbnie np. do doniczek z kwiatkami (codziennie podlewać) i sprawdzić czy kiełkują. W obecnej, wyjątkowej sytuacji można być pewnym że psiarnia nie będzie się aktywnie zajmowała tropieniem nielegalnych upraw (jeśli w ogóle będzie tym zainteresowana)- będzie miała ważniejsze rzeczy do zrobienia. Można być też pewnym że mniejszy będzie ruch w rejonie spotów, to pozwala ich więcej zasiać , także w miejscach uznawanych dotąd za niezbyt bezpieczne.
Oficjalnie nie wolno, ale w praktyce fhuy babć ma peoniowe, które są wysokomorfinowe. Czy jest szansa, żeby ktoś się dojebał (jeśli nikt mnie nie przyłapie na nacianiu)?
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.