Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
pierwsza godzina jest przejebana, natomiast jak już się ją wytrzyma i przypływa moc w nogi, jest zajebiście :D w ogóle nie odczuwam wczorajszych skutków, rano myślałem, że się zajebię
Oczywiście na bieżąco lecą witaminki, po nawożeniu prysznic, na drugi dzień zawsze czeka powerrade i jakieś dobre żarcie :) Niekiedy nawet udawało mi się wyjść pobiegać.
Combo witamin, DUŻO wody do picia, tłusty, mięsny posiłek, wanna z ciepłą wodą / benzodiazepina.
Jeśli nie mamy benzo, to wchodzimy do wanny.
Jeśli mamy benzo, to nie wchodzimy do wanny.
No, chyba że umiemy pływać podczas snu. :D
(Jak ktoś ma prysznic, to nie polecam. O wiele lepiej jest się położyć na zjeździe, niż non stop stać.)
przed samym tripem witaminy olimp po dwie kapusłki przed fazą…. po jednej w trakcie, i po jednej po fazie) popijam cały czas napojami izotonicznymi. po tripie zjesc nalepiej ciepla zupe pomidorową z makaronem zjesc benzodiazepamine i spac. na drugi dzien podobnie pić dużo wody, witamny olimp spacer do lasu duzo zioła i snu
-kakao niesłodzone (teobromina) zauważalnie obniża ciśnienie tętnicze i odciąża serce + jest źródłem antyoksydantów - neuroprotekcyjnie
-kwaśne soki znacząco przyspieszają wydalanie amin z moczem
-litr wody, łyżeczka soli i łyżka cukru - popijać co jakiś czas stymulanty bardzo wypłukują sód z organizmu a sama sól bez cukru nie nie uzupełniana, musi być podana razem z cukrem by organizm go wyłapał
-NAWADNIAJ SIĘ, dobrze jest mieć jakiś soczek marchwiowy, kubusia czy coś i naprzemiennie pić z wodą
-na przyszłość nie robić ciągów bo zjazd się potęguje
-kilka tabletek z potasem się przyda
-zimny prysznic orzeźwia jak jesteś przymulony
od strony farmakologii to
na wysokie ciśnienie, kołatanie serca - captopril 6mg, jeśli zmierzyłeś sobie ciśnienie i jest wysokie możesz podać 12,5 podjęzykowo zmniejsza to opór obwodowy i odciąża zmęczone serce (jeśli używasz ACE-I nie suplementuj się potasem - ryzyko hiperkaliemii i arytmii.
na uspokojenie, podkurwienie - mała dawka benzo i jeden zimny browarek to najlepsze co może cię spotkać, mi pomaga za każdym razem. jak nie masz benzo sam browarek też pomoże (ale jeden)
arytmie: małe dawki werampilu
nie łącz pod żadnym pozorem beta blokerów ze stymulantami
arti628 pisze:Witam , mam pytanie który lek stosować na koniec całonocnego maratonu z 3cmc ? Mam do dyspozycji lorafen oraz xanax , nigdy nie stosowałem żadnych leków na zjeździe wiec chciałbym sie upewnić co i w jakiej ilości wziasc .
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.