Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Czy zostałbyś narkomanem gdyby Hyperreal nigdy nie istniał ?
Tak
94
51%
Nie
47
26%
Nie wiem
42
23%

Liczba głosów: 183

ODPOWIEDZ
  • 11 / 6 / 0
Znam forum gdzieś od 2009 ale nigdy się nie udzielałem. Sprawdzałem sobie jedynie informacje na temat substancji które miałem na podorędziu. Nigdy nie miałem tak ze szukałem po necie czym się można naćpać xD Kolega kiedyś taki mądry był co tak szukał i wciągał gaz do zapalniczek,.dezodorant i nudziarza uskuteczniał pojebus 😁 Z 10 lat temu jak mi się nudziło w technikum na lekcjach to czytałem trip raporty na neuro, nawet napisałem dwa ale nie mogłem coś tego dodać ajajaj. Mam je dalej na starym lapku, może spróbuję wrzucić jeszcze raz, są gdzieś z 2014 roku o LSD i MDMA
Bywało gorzej i chwalili ...
ODPOWIEDZ
Newsy
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.