rzadko można spotkać ćpunów z silnym kodeksem moralnym w sercu i umyśle. przerażające, cnie? :scared:
w sumie robię ot w ot, ale jestem dzisiaj pod wpływem pewnych wydarzeń, które coraz bardziej obrzydzają mi rzeczywistość :huh:
Przepraszam za offtop w imieniu swoim i Myi. Zycze szystkim dobrej nocy!
</3
Moja obecność to tylko migotanie.
Nie ma nadzieji przed twoja droga, musisz spowrotem uwierzyc w Dobro! Musisz spowrotem uwierzyc w Milosc! Inaczej biada ci i twojej duszy, smierc bedzie dla niej ukojeniem!
Halik pisze: Przepraszam za offtop w imieniu swoim i Myi. Zycze szystkim dobrej nocy!
dla niektórych lepiej jest podebrać lufkę skuna, niż z czystym sumieniem zanieść towar koledze, który płaci, a potem jeszcze poczęstuje.
ego się karmi przyjemnością, im więcej przyjemności, tym więcej ja-mnie-moje. to nie kwestia kodeksu moralnego! nie ma nic gorszego, niż przywiązać sobie do kręgosłupa wielki,gruby drąg, który ma siłą utrzymywać ciało w pionie. wszelkie kodeksy są sztywne, a umysł powinien być elastyczny. kant wyróżnił działanie "zgodnie z obowiązkiem", i "z obowiązku" - gdy człowiek jest pogodny, spokojny, a jego priorytetem nie są niskie przyjemności, kodeks moralny przestrzega się sam - i jest zgodnie z obowiązkiem, żadnego przymusu. a jak coś się robi "z obowiązku", to zawsze następuje to dźwignięcie ciała z jednych kolein w drugie, by się chwalebne dopełniło, a to niepotrzebny wysiłek, i prędzej czy później kończy się konsekwencja i człowiek opada w stronę egocentryzmu.
Co do dilowania, większość dilerów uważa że normalna praca a zwłaszcza fizyczna hańbi a ćpun jest niżej w łańcuchu pokarmowym. Ciekawe jak to jest z żebrakami i dziwkami. Ale się kurwa typowy ćpuński bajzel zrobił.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.