Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 3309 / 21 / 0
Jeśli u Ciebie poziom serotoniny był OK, a powodem dolegliwości jest coś innego, to po prostu te leki nie będą działać.
sqrt(666)
  • 329 / 9 / 0
jak myślicie czy przy sertalinie można brac rhodiolę? czy też nie powinno się
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 1241 / 8 / 0
jesli sertralina wydaje sie wam dobrym lekiem ale czegos jej brakuje ... przetestujcie escitalopram.
  • 33 / / 0
angor animi pisze:
Jeśli u Ciebie poziom serotoniny był OK, a powodem dolegliwości jest coś innego, to po prostu te leki nie będą działać.
Serotoninki brakuje bo kiedys fluo mi pomogła ale zadużo miała ubocznych hehe a i jedno jest juz ok od ok tyg zaczynam sie czuc git poprostu zaczyna zatrybiac lek, dzis mija 2 miesiac na dawce 100mg jednak to prawda ze miedzy 2 a 3 miesiącem serta zatrybia , od tyg sie czuje coraz lepiej a jak pisalem wczesniejszy post jeszcze hujnia była wiec warto czekac az zatrybi serta , nie zwiekszajcie dawki ani nie odstawiajcie serty!!! jak nie działa i h.. sie czujecie bo ja po sobie widze ze dopiero przed 2 misiącem brania zaczyna działac i to swietnie :-p moge powiedziec ze depresji juz nie mam :-D a 2 tyg temu jeszcze mialem :-D i mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej ale zakreciłem nie i warata mi tu z dup.... na mnie za to :-D pozdro oszołomy
  • 152 / 8 / 0
myślę, że coś w tym jest
http://www.youtube.com/watch?v=XvtiDKI3tzQ
całkiem trafiona puenta
  • 329 / 9 / 0
Czy sertalina osłabia skutecznosc antykoncepcji hormonalnej?
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 953 / 4 / 0
Lady-K pisze:
Czy sertalina osłabia skutecznosc antykoncepcji hormonalnej?
nie
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 909 / 19 / 0
Nie, a już na pewno nie w takiej dawce, jak bierzesz (może jeszcze zależy jakie dawki hormonów masz a tabletce). Weź wywal to gówno.
  • 51 / 1 / 0
bylabym z tego leku bardzo zadowolona, gdyby nie to, ze totalnie nie moge po nim spac, a co najgorsze po ok.6 godzinach od zazycia zaczyna mi sie krecic w glowie, slabo widze i ogolnie nie moge wstac z lozka ... biore asertin 50mg na razie,niedlugo przechodze na 100mg,ale nie wiem czy to dobry pomysl. poza tym zupelny brak apetytu,co akurat mi nie przeszkadza, przynajmniej moj skromny studencki budzet odpoczywa. wczesniej bralam wenlafaksyne (venlectine 75mg) i byla zdecydowanie gorsza.

a jak chodzi o tabletki antykoncepcyje i antydepresanty to trzeba uwazac,bo mozna sobie niezle w hormonach namieszac. wiadomo,ze dopamina hamuje wydzielanie prolaktyny, poza tym antydepresanty zatrzymuja cykl. warto isc do lekarza i "zasiegnac porady" ;)
  • 192 / 4 / 0
C-3PO pisze:
poza tym antydepresanty zatrzymuja cykl.
Serio? :scared: osz ty, to nieźle rozpierdala to chemie organizmu.
Oddycham, bo jestem przesądny.
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.