Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
czesc Panowie i Panie

mam 3 pytania:

1: mam matrifen 100- najgorsza/najtrudniejsza odmiane fenu- jak zrobic z tego r-r do IV.??????
a)gotujac z kwaskiem- znam] z Durogesiciem dzialalo
b)z uzyciem spirytusu- kompletny brak doswiadczenia

i czy rzeczywiscie matrifen jest tak dziadowski, ze wzgledu na gruba powloke jak mowia?

malo tu sie pisze o tym gatunku plastrow z fenem, wiec pytam- kiedys ja bede cos wiedzial to sie podziele.

/ciach/

Edit: i jaka technika palic matrifeny'?
bo jak brownowa probowalem, palily blache i lekki opar odoru lecial:(

size=85]Na przyszłość proszę używać polskich znaków - Dzielnicowy [/size]
Uwaga! Użytkownik matrifent nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2143 / 282 / 0
Mam właśnie matrifen. Zarówno popdjęzykowo jaki i iv moczony w spirytusie dziala. To pierwsze plastry fnt z jakimi mam do czynienia, do tej pory byl tylko czysty fnt w proszku. Aha, po moczeniu spirytusem zostaje tyle fnt w matrycy, ze jeszcze można to żuc. Niestety nie mam porownania do innych plastrów i nie wiem jak z wydajnością izolacji fnt w/w metodami. Jakos wolalem czysty fnt.

A co do samego fnt, mam kilka dziwnych obserwacji. prawoe nie widzę liter na monitorze, mylą mi sie klawisze, wybaczcie za ew literówki, ale postaram sie pisać zrozumiale. strasznie porobiony tym matrifenem jestem. co do obnserwacji, fnt podany podjęzykowo dziala na mnie lepiej niz iv. przy iv robi się wspaniale, cieplutko i bardzo euforycznie, ale szybko schodzi i w ogóle jest jakby gorzej. podjęzykowo może potrzebuję nieco większej dawki, ale powolne rozkręcanie dłużej utrzymujące się działanie jakos bardzoej mi pasuje, taka beztroska mi towarzyszy ale do opanowania oczywiście :) muszę jeszcze spróbowac klejenia. czyli iv nie zawsze najlepsze

poza tym fnt zajebiście się miksuje z DXM. przy kodeinie wiele osob polecało DXM, ale mnie ten miks nie przypadl do gustu. odmóżdzał jakoś, rto kosdeina poprawiała działanie deksa. za to przy fnt i nieduzej dawce DXM wystepuje moim zdaniem genialna synergia. dawki każdy pewnie musi dorać sam.
  • 187 / 2 / 0
Ja dziwię się, że oxan jeszcze fentanyl FAQ nie stworzył. Takie coś zdecydowanie by się przydało i to nie tyle jako pomoc jak zrobić plastra do podania, raczej jako BHP zjadacza F :-)
Uwaga! Użytkownik sportowiec89 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 41 / 11 / 0
@gazyfikacja plazmy

jakiej mocy miałeś ten plaster matrifenu? ja ostatnio podjęzykowo ładowałem pół plastra 25mg/h i powiem, że całkiem spoko jednak faza trwała może z godzinę :(
  • 2143 / 282 / 0
primalcode pisze:
@gazyfikacja plazmy

jakiej mocy miałeś ten plaster matrifenu?
Miałem 100. Ja ładuję do japy przynajmniej 1/4 plastra (wyżutego to z pól, bo jak mam wiecej to jest malo wygodnie). Jak robi się za mocno to wyciagam, jak dzialanie slabnie to znów zarzucam. Te kawalki żuję w chuj czasu (kilka godzin każdy z kawałków) i ciągle dzialaja. Są mniej gorzkie po pewnym czasie, ale działają dalej. Aha, jak odłoże matrycę i po jakimś czasie znów zarzuce to jest bardzoi gorzka, fnt zbiera się pewnie na powierzchni. Po oblizaniu już nie czuć za bardzo gorzkiego smaku.

Co do miksu z DXM to sam nie wiem, czy DXM mi wczoraj pomógł, czy to skrajne ujebanie fnt. Dzis znów probuję, mam stare matryce i pomimo DXM czuje chyba taie jak zwykle działanie fnt, prawdopodobny wniosek taki, że wczoraj pierwszy raz w zyciu tak mocno sie zrobilem fnt. Chociaż sam nie wiem, rano łapałem takie przysypki, ze aż spadłe z krzesla i było jakby gorzej niz wczoraj, ale pora dnia ma u mnie spore znaczenie. pewnie nie przebadam do konca tego wplywu DXM bo nie planuje jakiegoś dłuższego ciagu, miałem 2 plastry z czego 1 przykleje.
Ostatnio zmieniony 07 września 2012 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 41 / 11 / 0
Możesz sprecyzować co przy matrifenie znaczy "za mocno"?
  • 79 / / 0
Mam do Was pytanie, jeśli robi kogoś kawałek actavisa SETKI nieco większy niż 1/4 jego całkowitej powierzchni plastra (pod językowo) to ile musi wziąć w tabletkach podpoliczkowych z fentem, aby uzyskać, bo na razie próbowałem z tabletek 800 mikrogram to nawet bólu mi za bardzo nie zniosło ;/
Liczę, ze podpowiecie :)))
  • 1550 / 215 / 0
Matrifen 100mcg/h zawiera tylko 11.8mg fnt, inne setki ok. 16mg a FentaMX ponad 23 mg. Matrifen z powodu grubej warstwy kleju dobrze jest macerować kilka godzin w wodzie z kwaskiem a i tak nawet przy trzecim gotowaniu coś jeszcze z niego wychodzi, nie możliwe przy Durogesicu. Biodostępność z błon śluzowych to tylko 33%, tak,że lepiej podawać i.v.
  • 1179 / 9 / 0
Ahh, miałem dzisiaj zabieg, dzięki czemu miałem okazję przyjąć fenta i.v. Podano mi podwójną dawkę, a i tak bolało :-/ Swoją drogą pielęgniarka i lekarz nie mogli się temu nadziwić :gun:
Przyznam, że całkiem fajne wejście, ale największy minus to czas działania. Wolę majkę.

I tak najlepszy jest mój wypis, na którym napisane jest, że podano mi 200mg fenta %-D
Uwaga! Użytkownik pyzg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2143 / 282 / 0
gzyp pisze:
I tak najlepszy jest mój wypis, na którym napisane jest, że podano mi 200mg fenta %-D
Łał, 2 tys. standardowych dawek, cud że przeżyłeś, nie ma co :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.