Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 54 / 2 / 0
meme pisze:
@up: Też mnie to zastanawiało - dziewczyna chce mieć odstawkę od opio, a tu nagle na kaszel bierze thiocodin. Jak dla mnie to istna głupota. Jeśli ktoś chce nie brać opioidów, to niech będzie wobec siebie szczerym i unika wszystkiego, co do nich należy, niezależnie od sytuacji. Na kaszel jest tyle innych preparatów, a ona musiała wziąć thiocodin. Głupota albo naiwność.

ani glupota ani naiwnosc to tak zwany znak czasu oszukuja sie tylko ci...
Uwaga! Użytkownik kartman3456erest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 559 / 40 / 0
No ale nie oszukujmy się, to głupota kupować kodeinę w aptece, skoro postanowiło się, że rzuca się opioidy. Gdybym to była ja, to w tym okresie żadnego opio nie brała. Żadne tramadole, thiocodiny, antidole nie wchodziłyby w rachubę. Do tego wymówka, bo "nie mam tak silnej woli, aby kupić coś innego niż thiocodin" też o tym poniekąd świadczy. I do tego naiwność, że nie ma się silnej woli. Każdy może mieć siłę, gdy ją w sobie odnajdzie. ;)

Ogólnie nic do niej personalnie nie mam, ale wypowiadam swoje zdanie na temat tej konkretnej sytuacji.
Uwaga! Użytkownik meme nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1009 / 42 / 0
To ja się pochwałę, że nie jadłem kody od sylwestra.
Była lekka sraka i ból głowy, nic wielkiego.
Bylem juz nawet w aptece i nie kupiłem thiocodinu.
Urlop mam jeszcze do przyszłego tygodnia. Wiem że nie raz jeszcze spróbuję opiatów, za cel postawiłem sobie nie wpadać w ciągi.
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 1130 / 48 / 0
Bearfan86 pisze:
IAmAhab pisze:
......
10 letni staz na forum i w listopadzie wreszcie dorwales sie tramca? No tylko pozazdroscic, kamratje. A tak na powaznie, to Twoja odpowiedz na moj post jest tylko jego potwiedzeniem. Chuj mnie wali Twoj upadek droga itp., rownie dobrze mozesz przedawkowac mleko, czy stolec. Odnioslem sie tylko do Twojej pociesznej egzystencji na tym forum. Bo jezeli jestes tym kim, twierdzisz, ze jestes to nie ma Cie. Tylko jeszcze tego nie rozumiesz. Bo ewidentnie nie zrozumiales i ciagle tu jestes.
  • 559 / 40 / 0
SpalamTo pisze:
To ja się pochwałę, że nie jadłem kody od sylwestra.
Była lekka sraka i ból głowy, nic wielkiego.
Bylem juz nawet w aptece i nie kupiłem thiocodinu.
Urlop mam jeszcze do przyszłego tygodnia. Wiem że nie raz jeszcze spróbuję opiatów, za cel postawiłem sobie nie wpadać w ciągi.
To gratuluję. Jak już wytrwałeś pierwszą próbę siły, czyli niekupienie thiocodinu, mimo że byłeś w aptece, to myślę, że równie dobrze, mógłbyś postawić sobie cel, żeby rzucić opio w ogóle. Aby się powstrzymać w takiej sytuacji, trzeba mieć dużo silnej woli i determinacji. Jednak same opiociągi mogą być wykańczające, szczególnie gdy ma się skręta.
Uwaga! Użytkownik meme nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 708 / 6 / 0
Sprawdz jak bardzo tego chcesz. Kup kode i postaw na biurku:d
Ja tak robilem i zawsze przelezala pare godzin max dzien
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
  • 788 / 21 / 0
@up
Jak dla mnie bez sensu. Jeśli chcemy sie od tego uwolnić, to oczywiste jest ze chcemy. Jednak na samym początku jesteśmy jeszcze 'słabi', z tylu głowy żywa jest pamięć tego 'ciepelka', zdecydowana większość sie złamie. A wychodzenie z nałogu nie powinno tak wyglądać; żyjmy codziennymi obowiązkami, przeżywajmy każdy dzien 'jak gdyby nigdy nic', unikajmy pokus losu. Chcemy przecież wiedzieć, jak żyć bez uzależnienia i przezwyciężać myśli o braniu, a nie ile wytrzymamy gapiąc sie na dragi rozłożone na stole.
To tak jakby alkoholika w pierwszym dniu terapii wrzucić do pub'u; wiemy jak to sie skończy. Takie sprawdziany można sobie urządzać po ukończonej terapii/uwolnieniu sie od narkotyków, gdy mamy trzeźwy umysł i zasmakowalismy innego zycia, niż na wiecznej piździe.
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2538 / 215 / 0
Ununquadium - będę wredny :D 3 tygodnie bez tramca? A dla czego? Gdyż nie masz przy sobie :D Kurwa mać, bez dragów się jakiś wredny robię hehe Póki co na czysto, jednak taki ładny nowy mak jest w Carrefourze że aż kupię i spróbuje smaku nasionek czy dobry, jak tak to oczywiście zapasik zrobię :D
  • 292 / 31 / 18
chlorekturbokofeiny pisze:
3 tygodnie bez tramca? A dla czego? Gdyż nie masz przy sobie :D
Otóż to :gun:

Nie, po powrocie postaram się ograniczyć ilość.
Tylko teraz problem mały, bo do lekarza pójdę niedługo. On się spyta - jak z moją ręką. Przecież nie odpowiem mu, że bóle już się skończyły, od tak xD. Choć właściwie... recepty nie muszę wykupywać.
Za 2/3mce mam iść do neurologa, oby mnie nie skierował na jakieś leczenie. Ale zresztą, to jeszcze odległe czasy.

Długo jesteś na czysto? Zupełnie? Nawet bez alko :D?
(btw, na gg wejdę jak wrócę, czyli koło niedzieli)
"Nie wierzę w to, że miłość ma tysiące obcych imion.
I że dziś są uświęceni, którzy chcieli za nią ginąć.
Jest tak wiele powodów do życia z heroiną,
Ale żaden nie prowadzi nas do upojenia chwilą."
  • 708 / 6 / 0
Ja wlasnie bardzo lubilem bawic sie swoja psychika i ja draznic. Kiedy juz nie wytrxymalem duzo nyslec o tym ze jest mi to pisane itp. Ogolnie uzalac sie nad soba ale tez gnebic. Ale teraz juz wyszedlem nie cpam spory czas i widze jak bardzo mi to wlasnie pomogło
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.

Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina