Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 1111 / 309 / 2
słuchajcie tego, dwa tygodnie temu w przychodni o nazwie Medi*over nie mogli mi wystawić więcej niż 3 op MPH, bo wyskakiwał podobno komunikat o tym, że hurr lek psychotropowy durr, ale już 10 butelek Methadonu nie mieli problemu wypisać. :) Wczoraj moja psychiatra wypisała mi receptę na 9 opakowań MPH BEZ ŻADNEGO PROBLEMU. i to ja jestem pierdolnięty?
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 601 / 108 / 0
Po prostu się bali lub nie chciało im się wystawić takiej ilości więc zapodali ci pierdu pierdu o jakimś limicie który nie istnieje
:tabletki:
  • 633 / 154 / 0
Niestety już tak się dzieje - w placówkach, jak i aptekach jest coraz więcej monitów do przeklikania, zarówno samo wystawienie, jak i obsługa przy okienku trwają dłużej.
Jeżeli - decyzją odgórną, państwową te ostrzeżenia staną się niemożliwe do ominięcia, to będziemy mieć do czynienia z pogromem...
  • 148 / 8 / 0
Już na większości stron nie wystawiają recek nawet na neuroleptyki czy SSRI ostatnio na pewnej stronce gdzie zawsze wystawiali mi po 3 paki pregi i kwety to mimo przesłania dokumentacji nie chcieli wystawić mi kwety.
  • 1111 / 309 / 2
24 maja 2024krzychv pisze:
Po prostu się bali lub nie chciało im się wystawić takiej ilości więc zapodali ci pierdu pierdu o jakimś limicie który nie istnieje
Akurat tak się składa, że byłem u internisty który pierwszy raz widział mnie na oczy, zakładam, że jak pójdę do swojego rodzinnego w tej placówce to wypisze mi wszystko co będę potrzebował i w jakiej ilości tylko chcę, ofc trzymając się zasady dawkowania na max 3 msc. Dam nawet znać czy tak będzie jak taką wizytę odbędę.
edit: moje zdziwienie wynikało z faktu, że mają na bieżąco dostarczaną moją dokumentację od psychiatry prowadzącego, gdzie od lat były może 3 zmiany w schemacie leczenia tj. zmiana leku na inny i dawkowanie.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2024 przez Merx, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 402 / 155 / 0
@Merx, ja dzisiaj od internisty, który mnie pierwszy raz widział na oczy dostałam Tramal bez problemu, a nawet nie po to u niego byłam :D
  • 1111 / 309 / 2
@ladyinnaightmares a mowa o tej samej prywatnej przychodni? niezależnie od miejsca zamieszkania, system wszędzie mają ten sam.
  • 402 / 155 / 0
@Merx, nie, inna. Nie wiem na jakim systemie pracuje M., ale systemów jest ograniczona ilość, chociaż jak ich znam, a trochę ich znam, to oni mogą na jakimś swoim pracować.
  • 1111 / 309 / 2
@ladyinnaightmares We wczesnych etapach rozwoju M. system znałem nawet od strony back-endowej. :) był tam taki rozp*erd*l, że głowa mała. Stąd moje pytanie.
  • 402 / 155 / 0
Rozmawiałam dzisiaj z farmaceutką w aptece i ogólnie jest cyrk na kółkach przez te zmiany. Wielu recept nie idzie zrealizować, bo zapisane dawkowanie nie pokrywa się z opakowaniem jakie lekarz przepisał i taka recepta już odpada jako niemożliwa do realizacji. Jeśli lek jest na 100% to farmaceuta ma jeszcze jakieś pole manewru i może wydać lek, ale przy lekach refundowanych bez szans na ugranie czegokolwiek, bo nikt nie chce ryzykować problemów z NFZ. U mnie w aptece jak pacjenci są znani, to nawet w przypadku jak skończy się jakiś lek, a delikwent nie ma nowej recepty, to w drodze wyjątku wystawiają recepty farmaceutyczne, ale pani mówiła mi, że są apteki, gdzie wystawiają masę recept farmaceutycznych na przeróżne leki :D także wychodzi na to, że warto mieć dobre relacje z jakąś apteką i nie przeginać, to więcej się ugra w razie awarii.
Zablokowany
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.