Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1241 / 9 / 0
bupry nie wolno gotowac! nie wiem jaka temp. ja niszczy ale wszedzie pisza nie podgrzewac !!!

tak sie teraz zastanawiam czy w poniedzialek znowu podniesc ta bupre do 20mg czy juz zostac na 16mg ... w sumie wczoraj bylo juz dosc spokojnie rano mnie troche przesralo jeszcze ale przynajmniej nie musialem w nocy zmieniac poscieli i ubran (pocenie)

Myslalem ze bedac sobie na substybucji bupra nie bede mial cisnienia na cpanie -> ale niestety cisnienie ciagle jest na bardzo wysokim poziomie ;( Jedyny plus taki ze bupra jest w organizmie i nawet jak sie zlamie to i tak chuj z tego bedzie i to mnie troche powstrzymuje ... ale mam ochote sobie juz odpuscic i wrocic chocby do kodeiny - taki ze mnie zjeb ;(

w sumie mam zamiar szczeze wprost powiedziec to psycholowi w poniedzialek zobaczymy co on poradzi ;(

jak to jest ze juz 5 dni jestem czysty od opium a 16mg bupry nie robi na mnie ZADNEGO wrazenia ? Lekarz do mnie ze bede mial zawroty glowy i takie tam sranie w banie ... ale ja poza zaleczeniem skreta nie widze w tych tabletkach NIC - tak jak paracetamol -> kiedy mnie boli glowa biore ale nie wezme go zeby sie wspomoc jakos bo NIEDZIALA ;(
w sumie moge isc na mietka powiedziec ze tez mi nie pasuje i probowac dostac sie na prawdziwa here ... to bylby hit;)
  • 554 / 3 / 0
Nie łam się chłopie, jak już tyle wytrzymałeś to z tydzień jeszcze dasz radę i powinno być dobrze :) To że bupra jedynie zalecza ci skręta, a nie powoduje fazy to tym lepiej dla ciebie skoro tak ci teraz zależy na fazach.
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 2 / 0
ooo pisze:
bupry nie wolno gotowac! nie wiem jaka temp. ja niszczy ale wszedzie pisza nie podgrzewac !!!
Paaanie, jak to nie wolno ;-) To jakim cudem ja gotuje dawke bupry (5-6mg) za każdym razem ok.5min albo nawet więcej i klepie normalnie? ;-)
A gotuje dlatego, że wcześniej robie roztwór bupry (łatwość odmierzania), kiedyś był to roztwór 1mg/1ml, a obecnie 2mg/1ml (2mg bupry na 1ml wódki), daje odmierzony fragment matrycy np.15mg do strzykawki 20ml i zalewam 7,5ml wódki (niezależnie od plastra(20,30 czy 40mg) fragment matrycy 1,25cm x 1cm to 1mg bupry) więc gdy chcę przyjąć np. 6mg bupry, to taką ilość mam w 3 ml wódki.
Problemy są dwa: muszę odparować alkohol (który dobrze wyciąga buprę z plastra, ale lepiej go i.v. nie podawać), a dwa: praktycznie nie mam żył, zwykłą igłą nawet 0,45 często nie udaje mi się wykonać iniekcji więc używam insulinówek (bd m-fine+, 0,3mm x 8mm) o pojemności 1ml, więc kiedy już odmierze te np.3ml (6mg), to muszę zmniejszyć objętość tego, więc cyk na kapselek i odparowuje do mniej niż 1ml, najczęściej 0,7ml, zajmuje to kilka minut gotowania, a moc bupry jest ta sama :-) Potem stygnie, cyk filterek, zaciąganie i puk puk. No a rozpuszczalność bupry jest duża więc spokojnie się zmieści 6mg w 0,7 wody (nawet i dwa razy tyle bupry by się zmieściło).
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2011 przez awzan, łącznie zmieniany 6 razy.
  • 3206 / 176 / 0
Pukaliście bupre z antyhistaminami (aviomarin %-D) jak to na zagranicznych polecają? Dokładnie się nie doczytałem jaki efekt. Niby jakaś synergia, fuzja.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 425 / 33 / 0
Pukałem z difką, diphenhydramine i benzo w różnych konfiguracjach i było mocniej zwłaszcza z difką.
  • 694 / 7 / 0
[offtopic, wycinam, żeby nie było zdziwienia, że ktoś odpowiada na nieistniejące pytania] a.a.

A na temat
kolega dostał odemnie mniej niż 3mg pod język. Rzygał z 20 razy, jak sie położył to pocił się jak świniak, wyrzut histaminy (większy niż po 450mg kody po przerwie) do tego na drugi dzień przekurewski ból głowy. Chłopak bez tolerki, jakies tam doświadczenie z opio ma, lecz raczej dopiero co wyrobione receptory. Zapomniałem mu powiedzieć o antyhistaminach...
drugi natomiast wjebał około 6mg (też bez tolerki,podobno, lecz wydaje mi się że wpierdala ssri. ssri osłabia bupre?) i z tego co mówił to było za mocno "bo zasypiał nawet na stojąco", lecz bez żadnych sensacji. No moze poza prawie spalonym mieszkaniem i poplamionym dywanem (ach te paraliże ;p ).

lecz mimo wszystko.
Ponawiam prośbę o zmiane faq. 10mg moze krzywdę zrobić osobom bez tolerancji.
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2011 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: .
  • 1241 / 9 / 0
[offtopic, wycinam, żeby nie było zdziwienia, że ktoś odpowiada na nieistniejące pytania] a.a.

lece na tej buprze tak:
4,8,12,16,16,20,20 ... ??? co proponujecie dalej zwiekszac ta bupre czy zmniejszac? ... czy moze zostac na tym levelu ? qrwa sam nie wiem ... najchetniej bym odpuscil ale wtedy pewnie zacpam w przeciagu jak tylko opiat bedzie mogl zadzialac ;(
  • 1241 / 9 / 0

ale tak naprawde my tu gadu gadu o maku w watku o bupie ;)
dzisiaj nadal 20mg = nie ma skreta jest ch^^^^^^;( - mialem nadzieje ze ta bupra zbije mi cisnienie na cpanie a jedyne co robi to blokuje cpanie wiec mozg wie ze i tak nici z zabawy ale nie ma chwili zeby nie wspominac jak dobrze bylo kiedy bylo tak spokojnie tak spokojnie ehhh ;( moze ja powinienem jednak isc na METADON ?

z\robilem tez maly experyment ... rozpuscilem 2mg w 2cm3 cieplej wody rozpuscilo sie idealnie przeciagnalem przez filterek calosc;) mam na mysli ze na filtrze nic sie nie osadzilo ... wydaje mi sie ze tabletki subutexu trzeba stukac takie mleko bo filtrowanie przez filter nic nie dalo ???

ogolnie czytam teraz sobie jak ten subutex przygotowac do iv i ewidentnie jest napisane zeby NIE GRZAC SUBUTEXU ...
"Do not heat the mix! Subutex has a maize starch base, rather than being a chalk-based tablet which is more common. If you heat the mix you will make something akin to gravy!"

tu link do en jak by komus sie przydalo : http://www.drugs-forum.com/forum/showth ... z1gPLrxl4g
  • 3206 / 176 / 0

Co by nie było OT, powtórzę pytanie - pukał ktoś już buprę wraz z antyhistaminami?
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 9 / 0
to po tym moze swedziec ??? o qrwa a ja dzis zdecydowalem ze chce zostac na 20mg ->9dni recepta ;( moglem chciec wiecej moze wreszcie sie przebije ... dzisiaj jeszcze nie bralem swojej bupry czekam pije browara przypalam i nie jest tak zle znowu ... ciekawy jestem co bedzie po zazyciu bupry - oby sie nie pogorszylo, bo np. za kazdym razem jak jem ta bupre to mnie brzuch boli

update juz jestem po wchlonieciu tej bupry pije kolejny browar ... pale, pije, moze happy chwil dozyje hehe
ODPOWIEDZ
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.