Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1909 / 307 / 0
Znam się z kodą od dobrych 10 lat. Z czego przez 9 lat było to ok 5 zarzuceń. Ale wtedy pamiętam wrzucałem dużo (2 paczki duże, 0 tol) i piłem jakieś 2 dębowe. Od jakiegoś roku zarzucałem częściej 2-3 razy w tyg nawet. Ale dzięki temu wątkowi, uważałem żeby się nie wjebać/zaszkodzić zdrowiu na ile mogłem (dzięki Kamel i mądrzy ludzie typu @jacok. Np. max dawka to 1 mała paka z 2-3 dni minimalnym odstępem. Zawsze klepało, nie że nody ale mocno. Pomimo że dawki brałem małe, nie mixowałem z niczym masakrycznym typu energetyki/piwa przez conajmniej dzień od kody więc raczej będę żyć.

Do kodeiny powracać nie zamierzam. Jak zejdę z SSRI może postaram się ogarnąć tramadol. Btw na 10mg paroksetyny dawki do 300 tramadolu (krople) to i tak niebezpieczne? Biorę od 2-3 dni, po ok tygodniowej przerwie i nieregularnym braniu.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 11 / 1 / 0
@yoshi420 odpuść sobie te zabawy, plz. Z boku patrząc: "zarzucałem sobie kodę, od roku częściej, teraz myślę przejść na tramal.." Typowa droga opiowraka, zawróć póki możesz, plz. Mi tak zleciało parę lat a teraz siedzę na buprze czekając w kolejce na metadon :| Także sugeruję odwrócić się na pięcie i odpuścić te zabawy, serio. Pozdrawiam serdecznie :}
"Kiedy można przestać - nie chce się, gdy się chce - nie można.. życiowa zagadka"
  • 283 / 84 / 0
ale tramadol to jest gowno nie opioid, chyba ze chcesz miec usprawiedliwienie dla dojadania benzo i zludne poczucie ze lecisz na substancji malego kalibru.

ryzyko padaczki, potwierdzona kardiotoksycznosc a tego co najlepsze w opioidach i tak nie zapewnia. no ale co kto lubi.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.