Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 382 / 7 / 0
Hmm, SSRI już nie biorę z 8 miesięcy, więc nie byłem pod działaniem. A kodę próbowałem jeść jakoś we wrześniu tego roku i zero działania euforyzującego. Ostatnio dwa dni temu jeszcze dałem jej szansę 300mg + benzo i znowu to samo, czyli euforii brak ;)
Tak sobie teraz przypomniałem, że Mianseryne brałem w te wakacje przez równo 2 miesiące... Ale to chyba nie powinno mieć już wpływu...
Hmm...
  • 576 / 8 / 0
Spróbuj może większą dawkę... a ile się utrzymuje to gówno w organizmie nie wiem...
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 576 / 8 / 0
albo może benzo cię zabardzo zamula....
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 394 / 7 / 0
4-pierscieniowe leki, czy imao rowniez oslabiaja dzialanie? Czy wrecz przeciwnie? Chyba chodzi o metabolizm przy udziale tego samego enzymu.
3,4-pierscieniowe są odwrotnymi agonistami receptorów histaminowych h1, a niektóre antagonistami receptorów muskarynowych, więc mix z kodą prawdopodobnie przypominał by mix koda+hydroksyzyna/prometazyna, może zmulenie było by troche mniejsze. TLPD nie są neuroleptykami (leki przeciwhistaminowe są) więc euforia prawdopodobnie była by większa. Niektóre TLPD hamują wychwyt zwrotny dopaminy więc może wystąpić synergia tak jak w mixsie np: z metkatem.
U imao sprawy mają się inaczej tu wystepuje synergia bo imao hamują enzym który "rozkład" neuroprzekaźników (np: dopaminy) w szczelinach synaptycznych, więc euforia jest większa. Mixy opio z imao są dość niebezpieczne i moą powodować depresje oddechwą więc trzeba uważać z dawkami.
Jeżeli chodzi o metabolizm TLPD i imao nie mają wpływu na działanie kodeiny.
Po cholere mixsujesz kode z benzo to po tem się nie dziw, że nie odczuwasz eufori.
  • 382 / 7 / 0
Jak już pisałem, gdy brałem K ostatnio, to sama nic nie działała oprócz zamulenia i szpilkowatych źrenic, a jak dodałem benzo to coś tam muskało, ale skromnie i bardzo krótko 5-10min.
Dziwne, bo po takiej przerwie powinna dobrze działać mała dawka.
Spróbuję jeszcze raz bez benzo, większą dawkę...
  • 268 / 3 / 0
ja tez odstawiłem ssri i snri wiele miesięcy temu może już z pół roku mineło i po odstawienu antydepresantów kodeina działała znacznie słabiej, czyli nie jesteś jedyny
Uwaga! Użytkownik CodeineLover jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
na antydepresantach kodeina w ogole nie dziala, a wyrzut histaminy jest bez kitu Ogromny. Po przerwie kodeina dziala jak jakies benzo plus "opiatowy" ciężar na płuckach - milo sie oddycha. Tyle, to wszystko i u MNIE tak było.
Uwaga! Użytkownik zbanowany mac jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 268 / 3 / 0
u mnie było tak ze jak brałem antydepresanty to kodeina działała troche słabiej ale jeszcze było w miare tylko troche wieksze dawki musiałem łykac. Najgorzej działaa własnie po odstawieniu antydepresantów
Uwaga! Użytkownik CodeineLover jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2146 / 289 / 0
Jak zaczynalem brac przeciwdepresanty w ciągu to po pewnym czasie, może tygodniu kodeina zaczynala działać normalnie. Po dlugiej przerwie podczas brania antydepresantów to juz u mnie różnie. kiedys troche bralem i euforia byla krótka, z kolei nie tak dawno wziałem 195mg i rozplywałem sie z rozkoszy, to bylo lepsze od orgazmu. Kolejne, wyzsze dawki dawaly już slabszy efekt.

Aby poczuć prawdziwą euforię to polecam pójść do kasyna z całą pensją, jeśli jeszcze mamy dlugi. Jak dobrze nam pójdzie to gwarantuję 2 noce nieprzespane i ciagłą euforię, a podczas gry oderwanie od rzeczywistosci, ograniczenie całego wszechświata do zielonego stolika i kupki żetonów, zaburzenia równowagi, tętno 150. Wystarczy kilka losowań i czujemy się jak na haju, lepszym niż ten po kodzie. Na szczeście juz nie grywam, chyba, ze jest w kasynie jakaś impreza okolicznosciowa, katering, darmowe drinki no i tancerki toples :)
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2010 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 576 / 8 / 0
tak! odkryłeś recepte na dzialanie kody po przerwie... Trzeba iść do kasyna utopić cały hajs najlepiej z tydzień siedzieć przy tym zielonym stoliku... Po takim upadku zadowoli człowieka marne 150kody... :D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.