Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 144 / / 0
Ja po dexie wogle nie ogarniam co sie dzięje na ekranie. Wszystkie postacie zachowują się tak dziwnie, dźwięki są strasznie zniekształcone, o obrazie nie wspominając. Dla przykładu jakoś w czerwcu oglądałem Króla Lwa na fazie - wszystko wydawało mi sie takie bez sensu, a mimo to jakoś strasze i przerażające. Oglądając ten film na trzeźwo zobaczyłem że każda scena różniła się od tego co pamiętałem o dexie, czasem tylko szczegółami, ale czasem całkowicie. Podobnie miałem oglądając "Pingwiny z Madagaskaru" na Comedy Central. Ogólnie to odradzam animowane bajki na deksie, przynajmniej mi sie to wogle nie podoba. Jeszcze filmy z normalnymi aktorami da się jakoś przeżyć - choć sceny też czasem drastycznie sie różnią od rzeczywistości. Ogólnie nie wiem czemu, ale na dexie mam jakąś lekką fobie przed oglądaniem filmów, może dlatego że wydają sie za realne.
  • 402 / 3 / 0
london5 pisze:
Nie oglądajcie czasami na fazie "Trudne sprawy" i "Dlaczego ja" masakra !!Miałem taką wkręte po tym , myślałem że jestem jednym z aktorów. Nie róbcie tego w domu.
Masakra to jest w11, jak sobie wkręcisz, ze to ciebie psiarnia gania i zaraz ci najadą na chate :gun:
  • 761 / 11 / 0
Pamiętam to jak dziś... rok 2007, Kobylepole (gdzieś pośród niczego) nażarliśmy się po raz pierwszy z Dzielnicowym dexa i oglądaliśmy jakiś dokument o Stalinie. Obrady - przy stole Stalin, Dzierżyński, jacyś oficjele i Ja %-D
We are all singing, all dancing crap of the world.
  • 1259 / 11 / 0
wlasnie najbardziej w tym kręci chyba świadomość naszej obecności w wydarzeniach na ekranie- można stanąć w tłumie witawującemu Hitlerowi na paradzie w GdaŃSKU, "być" przy tych wydarzeniach!
Ogólnie na wieksze dawki tylko filmy przyrodnicze i dokumentalne.
Tylko małe ale- zdecydowanei nie polecam HD (ewentualnie na zejściu)- taka ilość detali po postu sprawia, że kora wzrokowa po prostu odmówi posłuszeństwa i nei będziemy widzieli po prostu nic
  • 987 / 8 / 0
A jaki ciekawy film przyrodniczy, dokumentalny polecasz na trip?
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1259 / 11 / 0
im nowszy tym lepszy, wiadomo, obecnie mam na dysku i zaraz bede ogladac
seria Animal.Planet.Wild.Russia.4of6.Caucasus.HDTV.720p.H264.AC3.MVGroup.Forum.mkv
seria National.Geographic.Wild.Russia.1of6.Siberia.DVBC.XviD.AC3.MVGroup.org.avi
seria BBC.The.Private.Life.Of.Plants.Pt2.Growing.DivX505.AC3.www.MVGroup.org.uk.avi
seria Discovery Ch China Rises 1of4 Getting Rich XviD AC3.avi

wszystko dostepne na http://eztv.it/

O ile sie orientuje to sciaganie i udostepnianie dokumentow z tej strony jest legalne
  • 402 / 3 / 0
jak ogladałem film w HD po 1350, to musiałem wyłączyć tv, bo się zestrachałem, że mi sie z ekranu wszystko do mieszkania zwali.
  • 1259 / 11 / 0
aye HD jest masakryczne- poziom detali np. odelglych o 1km gór czy zwłaszcza wieżowców i obiektów sztucznych znacznie przewyższa to co widzi naturanie oko na odległości 1km i pojawia się paradoks- nienaturalnie wielka ilośc detali na obrazie odległym o 1km a mimo to naprade w odległości kilkunatu centymetrów, kora wzrokowa dostaje do przetworzenia o obraz o oblrzymiej isloći detali mogoczący z częstotliwością powyżej 85mhz to nie ma opcji, żeby dała radę jak jeszcze jest przeciążona krążącym we krwii ścierwem
  • 3248 / 3 / 0
Ostatnio miałem zajebistą rozkminę odnośnie Las Vegas Parano, na miksie dxm + avio + thc.

Wrzucę to w spojler, ponieważ ktoś jeszcze mógł nie oglądać, a kto oglądał - czytajcie! :D
Spoiler:
No i to taka rozkmina mnie złapała. Dziwna, chora, jednak coś w tym jest. To kolejne potwierdzenie, że film jest genialnie wyreżyserowany, a Depp świetnie wczuł się w role, jego zachowanie nakłada się z szaleństwem dr Gonzo. :)
Uwaga! Użytkownik Crytek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 210 / 12 / 0
greenwave pisze:
A jaki ciekawy film przyrodniczy, dokumentalny polecasz na trip?
"microcosmos" daje nieźle po neuronach, zwłaszcza kawałek jak rodzi sie komar :cheesy: potrafi roz.ebać mózg na atomy. Polecam
W ciemności napędzanej chemią dalej i głębiej śnić. Sny i chemia,  więcej chemii więcej snów. I ciągle dalej w ciemność, w sny szalone, w opetane głębie i w  źrenice jak otchłanie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.