Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 538 / 65 / 0
chodzilo mi o cos co mozna podgrzewać od dołu xD
This world makes us sick
Listen man, we are the night
Raise them now, bongs and knives

Biore: :pacman: :strzykawka: :papieros: :lsd: :wino: :ghb: :kreska: :nos: :hel:
  • 202 / 3 / 0
Takie coś jak na zdjęciu dostają ćpuny za granicą w ramach programu wymiany igieł. Jest w zestawie m.in. ze strzykawkami i wacikami nasączonymi alkoholem.
  • 538 / 65 / 0
ah... no czyli w polsce jak w lesie. :C
A przydałoby mi się takie coś. Będę szukał na zagranicznych stronach. Pewnie gdzieś mają do kupienia.
This world makes us sick

• 361 / 41 / 0
Możesz sobie coś takiego zrobić z metalowej zakrętki i kawałka drucika. Rusz głową.
Albo utnij górę puszki (takiej jak po coli), obróć, postaw, do środka wstaw świeczkę (zrób dziury w puszce by był dostęp tlenu) i podgrzewaj na zaokrąglonym denku. Bardzo wygodne.
  • 538 / 65 / 0
Zależało mi bardziej na sterylności.
Ale ogarnąłem już na internecie - stericup
This world makes us sick

• 3 / / 0
Powiedzcie mi co robię nie tak, jesli tłok w strzykawce zwykle zamiera podczas strzelania sobie (w strzelaniu innym nie mam tego problemu). Nie jest to problem zatkanej igły ani nic z tych rzeczy.
  • 538 / 65 / 0
[mention]globalneocieplenie[/mention]
Może niewłaściwy kąt i otwór igły kładziesz na ściance igły?
Jak wchodzisz w kabel to pojawia się krew w kontrolce albo po zaciągnięciu? No chyba, że mówisz, że tłok Ci nie działa podczas zaciągania się - wtedy po prostu nie weszłaś w żyłę.
This world makes us sick

• 421 / 21 / 0
Hej! Chcę się doradzić, bo niedawno wprowadziłem się w świat iv'ek, otóż na pewnej wsi pomyślałem że zajebie sobie strzała z oxy, słabo przerobiłem tabsy, wdało się dużo zanieczyszczeń, ale r-r był jasny, próbowałem się wkłuć bodajże z 8 razy, ale się nie udawało, także puknąłem zawartość podskórnie, mimo że nie wiedziałem jak się to robi, i pierdolnąlem strzykawką ' na chama ' gdzieś w rękę i zapodałem r-r. Od kilku dni ta rana mnie swędzi, dziś okropnie napuchła i czuję różne nieprzyjemności z tego faktu, czuję że thanki mogą w tym momencie płakać, albo conajmniej gnić, jutro postanawiam iść na pogotowie, co im powiedzieć? Mówić prawdę o zapodaniu narkotyku?

Dodaję załącznik:
received_124825821436211.jpeg
Czy jest to bardzo poważne? Proszę o jakieś protipy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 6 / 1 / 0
Wkurwiony, to normalne jak trafiłeś pod skórę że coś tam się dzieje, musisz poczekać, jak nie zniknie to do lekarza.
  • 863 / 122 / 5
Nie ważne co powiesz , poproś o pomoc. Wygląda na infekcję - może przejść ale nie koniecznie. Masz rumień ? Zaczerwienione ? U mnie wygladało to tak, efedryna iv zostawiała taki bąbel ale znikał po czasie. Jak już się kłujesz - zadbaj , by wszystko było czyste ( pompka - najlepiej prosto z apteki jak i igły ) + np. desprey do odkażenia przed i po strzale.
[ external image ]
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.