CBD

Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
Czy CBD na Ciebie dziala?
1.Tak
203
29%
2.Cos działa
139
20%
3.Działa w dużej ilości
56
8%
4.Trochę działa
110
16%
5.Nie wiem sam.
101
14%
6.Działa w miksach.
34
5%
7.Nie nic .
64
9%

Liczba głosów: 707

ODPOWIEDZ
  • 41 / 9 / 0
@pomarszczona Jak dla mnie CBG jest całkiem fajne, używałem suszu Freedom Farms patient series "grape", 5g za 49zł (normalnie 79zł), mogę powiedzieć, że jest smaczny, ale czy czuć w nim winogrono? Nie wiem. Zauważyłem, że uśmierza ból podobnie do typowych NLPZ, a może i nawet lepiej? Miło uspokaja, rozluźnia, zapobiega natłokom myśli i robią się po nim czerwone oczy XD czyli rozszerza naczynka. Podobno hamuje GABA. Ogólnie spoko, do wapka jak najbardziej.
"biorę w ręce życie za łeb, niech ssie"
  • 175 / 25 / 0
Jak oni to robią, że te odmiany cbd o nazwie i zapachu/wyglądzie analogów: Jack Herrery, Blue Dreamy, Amnesie itd mają 0.2 THC? Wypłukują jakoś to THC xD
Uwaga! Użytkownik cancelotti nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 41 / 9 / 0
@Up To zwykłe odmiany cbd, podobne do innych, nielegalnych odmian, psikane terpenami (bądź nie), z fałszywą nazwą i tyle.
Chociaż wypłukiwanie z nadwyżek też się zdarza.
"biorę w ręce życie za łeb, niech ssie"
  • 50 / 8 / 0
Dla mnie jaranie CBD to super alternatywa od THC (którego nie jaram już prawie 3 lata z powodów psychiki) być może dlatego tak dobrze na mnie działa.
Normalnie, po robocie jak wracam na chatę to kręce sobie potężnego jointa i jak go spufam to mam dobry chill, bez 'magicznego myślenia' i paranoi jak po towarze z ulicy.
Do tego cena jest spoko, pierwszy raz jak zamówiłem dla siebie wziąłem Harlequin, ogólnie spoko doznania takie jak wyżej, dziś mi doszła paka z Super Silver Haze i będzie testowane za pare godzinek.
smile junkie
  • 665 / 173 / 0
Proste, masz doskonale wyczulone receptory które przyjmują CBD z wdzięcznością.
  • 2 / / 0
Hej wszystkim. Stało się. Poszłam na łatwiznę i zamówiłam jointy na promce z allegro, nie wiem co mnie podkusiło xmoze to, że oceny i opinie miał bardzo dobre, ale do rzeczy. Wczoraj wieczorem spaliłam jednego. Już sam zapach mnie jakoś zaniepokoił o smaku już nie wspomnę. Do dziś męczy mnie jakby mdły pieczarkowy posmak albo jakbym połknęła gumę do żucia. Pytanie do kogoś kto zna sie na konopiach, czy mogłam trafić na spleśniały susz?
  • 12637 / 2444 / 0
A wyglądało jak spleśniałe? To jest dość charakterystyczna cecha.
Zapach i smak mógł zostać zje**ny przez nieprawidłowe suszenie i przechowywanie.
W ocenie przydałaby się fotka...
  • 963 / 17 / 0
Czy cbd dziala na zaburzenia depresyjno - lękowe?
  • 228 / 36 / 0
podobno tak, czy tak jest nie wiem, postaram się przekonać.
'"syty nigdy nie zrozumie głodnego"
  • 516 / 102 / 0
Na mnie samo CBD w ogóle nie działa :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.