Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 1962 / 206 / 0
@jezus_chytrus, właśnie widzę rozstrzał cen między 270 a nawet 400zl (i to za ten sam bez żadnych potrzebnych bajerów).

Może teraz cena skoczyła, bo wartość złotówki spadła i dolar jest zdecydowanie droższy niż rok temu. Także może i sprzęt jest starszej produkcji trochę, a ceny jak widać, często większe.

Czyli rozumiem że jeśli wszystko w opisie się zgadza to nie lecą z wałkami jakimiś? Rozum podpowiada że wszystko jest uczciwie, ale wolę dopytać.

Jeszcze mam pytanie odnośnie pojemności tego waporyzatora. Ile wchodzi do niego suszu? Bo widziałem że około 0.1g a w sumie to 0.1g palone z lufki już jest dla mnie wystarczające (wiem, póki co).

No i muszę grinder kupić, ale myślę że z tym to sobie akurat poradzę :D
Take DXM and Be Happy
  • 12749 / 2466 / 0
@Demis - nie wiem, skąd wynika taka rozbieżność cen, ale zapewne jest tak, jak piszesz. Niektórzy sprzedają te modele w starej cenie, byle im zeszły w końcu, bo wyszła wersja 2022 i za jakiś czas nowi nabywcy będą kupować już tylko tą.
Nie ma mowy o podróbkach, bo zwyczajnie ich nie ma.

Dolar poszedł w górę jakieś 20%, co w sumie przekłada się na cenę ok 350 zł (licząc to w tak uproszczony sposób, czyli wprost proporcjonalnie).

Tam wchodzi bardzo mało - mniej, niż do lufy na standardowym ustawieniu sitka. które można zmienić i mieć jeszcze mniejszą komorę. Jak chcesz zwapować więcej, to 2 komory z rzędu i "problem" rozwiązany.
  • 8 / / 0
Mam pytanie, kupiłem fenixa mini jako zastępczy dla mojego boundless cfx i nie jestem teraz do końca pewny czy to nie podróbka. Wcześniej kupowałem stacjonarnie cfx i było git. A teraz Fenix mi przyszedł i się zastanawiam. Bo nie widziałem na recenzjach tego napisu co ja mam i to mnie intryguje. Dorzucam zdjęcie
Screenshot_2022-10-21-13-44-42-111_com.miui.gallery.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik CiekawyPoxar nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 49 / 16 / 0
Może wylosowałeś nowszy model, ale trudno ocenić po jednym zdjęciu (choć jakość wykonania wydaje się git). Fenix to sprzęt z najniższej półki cenowej wejpów i przez to raczej ciężko mi uwierzyć, że ktoś bawi się w podrabianie go (jeśli się mylę, proszę wyprowadzić mnie z błędu).
what do you call a dictionary on drugs?
Spoiler:
  • 2302 / 399 / 0
Ja wczoraj sprzedałem swojego Mighty+ i teraz kupię sobie arizer air max.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2072 / 344 / 0
@mietowy3 z ciekawości - dlaczego? Ja nie zamieniłbym swojego Mighty za żadne skarby świata. Żadna inna ROA mnie tak nie gniecie jak ten waporyzator. Klepie mocniej/dłużej niż wiadro, jedynie na "minus", że sesja jest długa ok 20minut żeby opiec susz w kapsule na 100%. Do ciemnawo brązowego. Ostatnio zaczynam często na temp 170stC i lecę stopniowo aż do 220stC potem trzeba chwilę poczekać jak się chmury mniejsze zrobią on się jeszcze "dogrzeje" i znowu zejdzie kilka konkretnych na sam koniec, na najwyższej temp 220. Wtedy susz zostawiam właśnie barwy ciemno brązowej.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 2302 / 399 / 0
Już Ci pisałem, że nie lubię upierdolenia i ten sprzęt był dla mnie za mocny. Wolę lekka fazę.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2072 / 344 / 0
@mietowy3 troche mnie nie było sry jeśli już pisałeś- zapomniałem. Z drugiej strony, jakbyś wapował w temp 170-180 to raczej nie powinno być za mocno chyba. Ale wiadomo, o gustach się nie dyskutuje ja akurat jestem zwolennikiem full spectrum z naciskiem na 190+
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 2302 / 399 / 0
Jestem ciekaw tego arizera air max. 2 miesiące temu premiera, model 2022
  • 2072 / 344 / 0
Zdaj relację po testach.
Z drugiej strony jak myślę, to nawet temp 170-180 można się mocno spizgać. Raz tak się zawiesiłem i zwapowałem cały nabój w tym przedziale i byłem bardzo mocno skuty. Ale właśnie tak bardziej sativovo a ta sama sativa w 190+ robi jak indica, Wychodzi, że te ~10% genów indica pokazuje klasę i pazur przy wyższych temperaturach.
Za około tydzień wracam do Confidentala czyli indici. Jestem ciekaw efektów na najniższych temperaturach (już przy 170 już schodzą znaczne chmury z mighty więc można całą sesję zakończyć na 180 leciutko). Dotychczas niskie zacząłem testować dopiero z Ghost Train Hazem.

Intrygują mnie też bubblery pod wapka, ale na reddicie pisali, że woda czasem wpada w waporyzator a ryzyko uszkodzenia sprzętu za 1k+ nie sprzyja przedsięwzięciu. Podejrzewam, ze nawet na 1 buha można zdjąć całą kapsułę, może na 2-3. Takie wapdro.
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.