@pawci0 Na ten moment te limity wydają się jeszcze nie funkcjonować, ale nawet jak już wejdą, to tramadolu chyba już nie ma w wykazie leków objętych limitami, był na początku w sierpniu ubiegłego roku, ale po protestach dość szybko go z tej listy wycofali i z przeciwbólowych na ten moment zostały jedynie silne opioidy, także tramadol raczej bez problemu będzie przechodził nawet po wejściu tych blokad i limitów.
Ja dziś byłem u lekarza po recki i nie bylo blokad, wglądu w ikp i innego dziadowania. Dostałem wszystko co chciałem i tyle. Dziękuję, dowidzenia i do zobaczenia niedługo w gabinecie :) Wszystko w miłej atmosferze, trochę gadki o różnych rzeczach i tyle.
Pozdro
11 kwietnia 2024Merx pisze:Nie wiem co wy u niego naodjaniepawliście skoro dostajecie bany i jakieś limity, jak się zamawia systematycznie i dba o terminy, albo rozmawia się z nim jak lekarz z lekarzem - używając terminów typu kody icd-10 to żaden ban nie wlatuje, ani limity.07 kwietnia 2024kondz87 pisze: Pytanie odnośnie recek na benzo u JP
Parę dni temu wziąłem 2 paki Bromka
I dziś już nie mogę. Parę miesięcy temu brałem dosłownie z 3x w odstępach kilkudniowych i nie było problemu. Jak to jest z tymi limitami u JP? Ile wam się udało max wyciągnąć?
Chce zrobić zapas na gorsze czasy ale trochę się w tym gubię. Udostępniał mu ktoś w ogóle IKP i jak on na to patrzy?
Czy jeśli jest tam najebane benzosami to mnie zbanuje na amen?
To moja lista zamówień u niego w ostatnim czasie i uratował mi dupę wiele razy jak nie było terminów u moich głównych lekarzy. stay safe, z fartem
edit: udostępnione ikp mam u niego od kij wie jakiego czasu, a w ikp mam taki burdel, że się w głowie nie mieści, nie patrzy na niego na bank. przynajmniej u mnieSpoiler:
> zgubiłem opakowanie
> no bo wie pan przeprowadzałem się i gdzieś się zapodziało
> jestem na wyjeździe w innym miejscu x kilometrów od domu i zapomniałem wziąć leków
> pies mi zjadł [*]
> hehe no wie pan jak to jest, tolerancja to szmata suki nie chce znać xD
> miałem akurat grypę żołądkową i każdą połkniętą tabletkę zwracałem z treścią żołądka
itp.. itd.. nie raz rozmawiałem z wieloma lekarzami jakich to wymówek nie stosują benzowraki czy opiowraki byleby dostać upragnioną receptę, ba nawet groźby i się zdarzały.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Ale mój przypadek był inny zamówiłem, bromka dwie paki jeszcze przed ta nagonką na e recety i wlg. było to moje pierwsze zamówienie u JP i od razu ban wleciał
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Dostałem od dwóch Mengele po 5 op xanu a drugiego broma, do tego metylofenidat.
Ktoś wyjaśni ocb bo ciężko przewijać do tyłu tyle wiadomości
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Na dodatek ciężko z takim lekarzem bezpośrednio sie skontaktować. Zawsze trzeba przejść jakąś rejestrację albo od razu zapłacić żeby zapytać czy wypisze mi 4 paki Broma za 200 czy tam 300
2024 kwie 14, 12:34 scalono
Właściwie to tylko 4 x korzystałem z jego usług ;) i to nie jakieś mega ilości tylko max 2 paki. Moze łowieniem Wisconsin razu 6 i dawkowanie inne to miałbym zapasu na długo
2024 kwie 14, 17:55 - scalono /surv
12 kwietnia 2024Merx pisze: Albo co tydzień, albo próbują używać wymówek typu:
> zgubiłem opakowanie
> no bo wie pan przeprowadzałem się i gdzieś się zapodziało
> jestem na wyjeździe w innym miejscu x kilometrów od domu i zapomniałem wziąć leków
> pies mi zjadł [*]
> hehe no wie pan jak to jest, tolerancja to szmata suki nie chce znać xD
> miałem akurat grypę żołądkową i każdą połkniętą tabletkę zwracałem z treścią żołądka
itp.. itd.. nie raz rozmawiałem z wieloma lekarzami jakich to wymówek nie stosują benzowraki czy opiowraki byleby dostać upragnioną receptę, ba nawet groźby i się zdarzały.
Druga sprawa. Jeśli chce brać tylko i wyłącznie bromka 6mg to ile paczek mogę wziąć i jakie dawkowanie wrzucić żeby przeszło, skoro mówicie, żeby nie brać u niego co tydzień.
Mam nadzieję, że znajdę kiedyś takiego magika z którym spotkam się face to face, powiem mu co chce on się uśmiechnie ja mu położę 3 stówki na stół i wypisze co trzeba. Jak takich szukać?
@Mindus najwidoczniej Twoja historia(powód brania leku) nie urzekł lekarza
Przejrzałam tak na szybko temat i kilka stron wcześniej jedna osoba pisała, że (zacytuję niedokładnie) "z IKP wszystko ok tylko musisz w profilu zaznaczyć by przychodziły smsy". Dodali jakieś ustawienie? Ostatnio appka prosiła o ponowną weryfikację aka przedłużenie konta przy wymianie dokumentu tożsamości i może na tym etapie coś się pokiełbasiło, no albo istotnie dodali gdzieś "ficzer" do odhaczenia. Do tej pory samo wpisywanie numeru gwarantowało szybciutkie powiadomienia. Może istotnie gdzieś w tym klejonym naprędce portalu jest do zaznaczenia coś w stylu "wyrażam zgodę na powiadamianie mnie drogą SMSową na podany numer" i nie zauważyłam.
Bo to, że pacjent.gov czasem ma jakieś dziwne problemy przy logowaniu to już standard, ew. strona na etapie kliknięcia przycisku "zaloguj się" sypie błędem err_connection_timed_out, internet po światełku, ping niski, wszystkie inne stronki śmigają.
Tutaj kapitan państwo dał nam taki piękny tutorial, zaraz spróbuję naklikać, ale jestem na 99% pewna że mam pozaznaczane zgody odnośnie numeru bo jakoś miesiąc temu przychodziły normalnie. Może trzeba "wyłączyć i włączyć". ;)
https://www.youtube.com/watch?v=wg_uztjTBbw
Edit: gdyby ktoś miał podobny problem, nie wiem czym było to wywołane, ale istotnie w tym miejscu (zakładka MOJE KONTO) pomimo wyświetlania się znaczka aplikacji przy telefonie (z appki też nie miałam żadnej notyfikacji typu push), po wejściu w opcję edycji kanałów powiadomień (nie przy wymienionych urządzeniach mobilnych) trzeba było kliknąć ponownie zgodę na smsy i/lub appkę. Widocznie edycja podstawowego dokumentu resetuje też ustawienia. Zostawiam dla potomnych.
[ external image ]
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami
Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.