Pentedron i substancje będące jego pochodnymi.
Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 41 / / 0
Zdarza się wam po pentku uczucie zimna i chłodu bo mi dość często z zimę to po pencie przy grzejniku mi zimno było ktoś wie dlaczego tak się dzieje?
“Faster, Faster, until the thrill of speed overcomes the fear of death.”

― Hunter S. Thompson
  • 152 / 2 / 0
Też tok mom, ta słynna wazokonstrykcja chyba.
  • 423 / 12 / 0
Kazdy tak ma, a dlonie i stopy to juz w ogole lodowate sa.Dobra na to jest goraca herbata, jeszcze jak mozesz potrzymac goracy kubek w dloniach, od razu lepiej.
  • 554 / 14 / 0
Czemu wazokonstrykcja? Objawem jest podwyższone ciśnienie i jest to reakcja na chłód, a nie odwrotnie.

Uczucie chłodu na stymulantach wynika głównie ze zwężenia naczyn krwionosnych, co jest następstwem wzmożonej pracy nadnerczy.
Nic, co by niepokoiło, ale jak jest ci zbyt zimno, to pomyśl nad zmniejszeniem dawki.
  • 438 / 6 / 0
Sam bym tego lepiej nie ujął .

I nie ma co się wtedy nakręcać i wpadać w schizy, że się wszedzie tak pokurczyły w mózgu i Bóg wie gdzie, że zawał, udar, wylew itp . bo czasami wystarczy poprostu zbastować

No tak kurwa zbastować z B- K i co jeszcze ! %-D
We were young souls
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods

. Primum non nocere
  • 597 / 2 / 0
No tak kurwa zbastować z B- K i co jeszcze ! %-D
Ano zawzięte to skurwysyństwo potwornie :scared:

Może trochę nie ten dział ale - da się jakoś wspomagać nerki sensownie? Poza piciem dużej ilości wody i częstym siuraniem?
Odpowiedź napewno znajduje się w odmętach forum w dziale zdrowie lub minimalizacja skutków czy tam inne w ten deseń pierońśtwo, ale że tylko po pente miałem jakie kolwiek dolegliwości ze strony nerek to pytam na szypko tutaj, a co mi tam.

A właśnie psia mać cholerna, wreszcie pamiętam żeby zapytać jak jestem na forum. Apropo tego zimnego oddechu śmierci po stymulantach. Tzn. mam na myśli te zmarznięte dłonie stopy i generalnie wiadomo :P czy przypadkiem ogrzewanie się w takich sytuacjach i siedzenie pod kocem/przy grzejniku lub picie ciepłych napoi nie jest kiepskim pomysłem ze względu na temperature ciała? Krążenie nawala (upraszczając) w kończynach, ale przecież temperatura ciała jest generalnie wyższa? Zawsze po b-k mam stan podgorączkowy. Kiedyś to zmierzyłem, chyba coś w stylu 37.3 przy średnio-większych ilościach. Mam rozumieć, że to normalna reakcja organizmu na ogólne 'zwiększenie obrotów'? No i jak to jest z tym dogrzewaniem się.

Btw. piwo w trakcie (jedno, dwa na nocke, w trybie 'sączymy') bardziej pomaga na rozluźnienie mięśni i naczyń krwionośnych czy przeszkadza na ciśnienie? :)
"The Himalayas haven't always been mountains." Brian Cox
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
  • 1893 / 182 / 0
Sam stosowałem i polecam mniszek lekarski - wspomaga pracę nerek. Zrób sobie napar z liści, albo kup tabsy - nie wiem czy nie już nie za póżno na zrywanie.
Sam nie piję podczas 'testów' ale skoro alkohol rozszerza naczynia krwionośne to w małych ilościach powinien pomóc, zresztą w tym poście masz listę wazodylatorów.
Dla mnie w sytuacjach awaryjnych skuteczną kombinacją jest nitrogliceryna w sprayu + mononit (isosorbide mononitrate), a przed jazdą zarzucenie argininy.
Ostatnio zmieniony 12 września 2013 przez Dersu Uzala, łącznie zmieniany 4 razy.
  • 597 / 2 / 0
Podziękował za odpowiedź i bardzo przydatny link. :listen:
"The Himalayas haven't always been mountains." Brian Cox
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
  • 1472 / 197 / 0
alko może i rozszerza naczynia krwionośne, ale wchodzi mocno na serce i te dostaje po dupie 2 x. Już lepiej mało GBL lub benzo.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 5 / / 0
kowalskii pisze:
NASA jak już chcesz wpadać w ciągi to lepiej już wybierz kilka dni walenia + 2 tygodnie przerwy , bo miesiąc walenia to przeginka i szybko dorobisz się "patologicznych zmian w organiźmie" heh
co do mnie to ja wale przez miesiac pente ale raz w tygodniu przez cała noc do 1g i przerwa miesiąc. czyli w miesiąc 5g pojdzie i przerwa. to chyba tak nie bedzie ze jakies urojenia czy cos nie??
ODPOWIEDZ
Newsy
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.