Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
― Hunter S. Thompson
Uczucie chłodu na stymulantach wynika głównie ze zwężenia naczyn krwionosnych, co jest następstwem wzmożonej pracy nadnerczy.
Nic, co by niepokoiło, ale jak jest ci zbyt zimno, to pomyśl nad zmniejszeniem dawki.
I nie ma co się wtedy nakręcać i wpadać w schizy, że się wszedzie tak pokurczyły w mózgu i Bóg wie gdzie, że zawał, udar, wylew itp . bo czasami wystarczy poprostu zbastować
No tak kurwa zbastować z B- K i co jeszcze !
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods
. Primum non nocere
No tak kurwa zbastować z B- K i co jeszcze !
Może trochę nie ten dział ale - da się jakoś wspomagać nerki sensownie? Poza piciem dużej ilości wody i częstym siuraniem?
Odpowiedź napewno znajduje się w odmętach forum w dziale zdrowie lub minimalizacja skutków czy tam inne w ten deseń pierońśtwo, ale że tylko po pente miałem jakie kolwiek dolegliwości ze strony nerek to pytam na szypko tutaj, a co mi tam.
A właśnie psia mać cholerna, wreszcie pamiętam żeby zapytać jak jestem na forum. Apropo tego zimnego oddechu śmierci po stymulantach. Tzn. mam na myśli te zmarznięte dłonie stopy i generalnie wiadomo :P czy przypadkiem ogrzewanie się w takich sytuacjach i siedzenie pod kocem/przy grzejniku lub picie ciepłych napoi nie jest kiepskim pomysłem ze względu na temperature ciała? Krążenie nawala (upraszczając) w kończynach, ale przecież temperatura ciała jest generalnie wyższa? Zawsze po b-k mam stan podgorączkowy. Kiedyś to zmierzyłem, chyba coś w stylu 37.3 przy średnio-większych ilościach. Mam rozumieć, że to normalna reakcja organizmu na ogólne 'zwiększenie obrotów'? No i jak to jest z tym dogrzewaniem się.
Btw. piwo w trakcie (jedno, dwa na nocke, w trybie 'sączymy') bardziej pomaga na rozluźnienie mięśni i naczyń krwionośnych czy przeszkadza na ciśnienie? :)
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
Sam nie piję podczas 'testów' ale skoro alkohol rozszerza naczynia krwionośne to w małych ilościach powinien pomóc, zresztą w tym poście masz listę wazodylatorów.
Dla mnie w sytuacjach awaryjnych skuteczną kombinacją jest nitrogliceryna w sprayu + mononit (isosorbide mononitrate), a przed jazdą zarzucenie argininy.
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
kowalskii pisze:NASA jak już chcesz wpadać w ciągi to lepiej już wybierz kilka dni walenia + 2 tygodnie przerwy , bo miesiąc walenia to przeginka i szybko dorobisz się "patologicznych zmian w organiźmie" heh
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.