Ale życzę Wam Taaaaaaakick krzaczorów :)
Pzdr
Ncdream
Ja wsadzam w glebę pestki jak na zdjęciu (a na zdjęciu pestki Afghan Kush). Przy ostrożnym obchodzeniu się z nimi, nie ma bata, żeby przynajmniej 3 nie wyszły z ziemi. Jedna pestka nie ma jeszcze kiełka (znalazłem ją w temacie dzień później). Jest mało dojrzała i nie wiem, czy z niej coś będzie.
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
12 maja 2018jezus_chytrus pisze: Dzięki, ale takie krzaki to jednak (paradoksalnie) problem. Mam zamiar przycinać i naginać ile wlezie.
12 maja 2018jezus_chytrus pisze: Dzięki, ale takie krzaki to jednak (paradoksalnie) problem. Mam zamiar przycinać i naginać ile wlezie.
Ale -paradoksalnie- w takim miejscu naginanie ( to wymaga jednak dość czestej obecności ) może być jeszcze większym problemem ( od razu rzuca się w oczy też sam stresowany krzak). Z doswiadczenia wiem ( od złodziei moich roślin, z którymi sie później poznałem ), że tak wielkie rośliny nie są często tym, czego złodzieje szukają.... Koło moich przechodzili nie zauważając nawet ( !!!), bo ... wypatrywali czegoś koło 0,5 - 1,5 metra :)
scl \ ncdream
12 maja 2018JSC pisze: Tak wcześnie do gleby?
scl \ ncdream
12 maja 2018narcotic_dream pisze:Nie przycinaj za dużo (...) opóźnisz kwitnienie, roślina może nie poradzić sobie z dojściem. Ciachnij raz końcówkę , gdy roślina będzie miała 1-1.5m (...)12 maja 2018jezus_chytrus pisze: Dzięki, ale takie krzaki to jednak (paradoksalnie) problem. Mam zamiar przycinać i naginać ile wlezie.
Co do "nie przycinaj dużo" - święte słowa !!! Nawet nie łam. To technika chyba nie na nasz klimat, w Californi może i świetna. Łamałem-kwiatów nie miałem :) .
Z dosadzaniem to się już spieszyć należy. Ludowy termin wysiewu konopii u nas to połowa kwietnia ...
Szkoda wsadzać po dwie sadzoneczki do jednego dołka- one będą walczyły ze sobą tracąc na to siły ....
ALE PRZEDE WSZYSTKIM chciałem napisać [mention]Jezus Chytrus[/mention] , że Twója relacja cieszy moje serce i jest słodyczą dla oczu :) !!! Z fartem i powodzenia !!!
[mention]TimToMit[/mention] - TiJaz pozdrawia :) z fartem
Gdy wyjąłem nasionko z 1 spota, któro nie wypaliło to było widać małe korzenie, ok 1 x 1,3 cm, ale były chyba zeschnięte.
Natomiast na drugim spocie 4 z 5 nawet nie puściły korzenia więc nie wiem co było nie tak ;/
Jest jakakolwiek szansa na odratowanie ich?
Poczekaj, może jeszcze ruszą. I nie grzeb w ziemi , małe korzonki są delikatne - uszkodzisz , jest po sprawie. Za dużo wilgoci też nie lubią - na samym początku ( kiełkowanie ) , nie chodzi o to by zalać je wodą, wtedy lubią gnić.
Po prostu potrzebują bodźca, wilgoć. Ja kiełkuje tym sposobem. Donica, ziemia, wsadzam nasiono 1cm ( +\- ) w glebę, przysypuje delikatnie , LEKKO ugniatam ziemię , pryskam powierzchnie ziemi spryskiwaczem ( z wodą... ).
Tym sposobem ziarno dostaje sygnał , że pora startować. Ma wilgoć, ale niema ciapy.
Jeśli do 5dni nie pokaże się siewka - można grzebać w ziemi. zazwyczaj 3-4MAX i mamy siewkę.
Pozdrawiam
ncdream
Może być dużo przyczyn.
Problem jest, gdy jest się niecierpliwym. Kopanie, grzebanie w ziemi - to nie pomaga
Druga sprawa - ZA WILGOTNO - kiełki gniją , zdarzyło się, że siewka wyszła ponad ziemie, jeszcze zamknięta w skorupce , odczekałem dzień chciałem jej pomoc i zdjąć skorupkę, a pod - zgnilizna.
Za sucho też nie może być - to chyba oczywiste.
Kiełkowałeś od razu na spocie ?? Więc nie masz kontroli nad tym co się dzieje, chyba , że tam nocujesz. Wtedy to inna sprawa.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.
Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki
Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii
Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.