Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 749 / 86 / 0
stres i nerwy to noradrenalina i kortyzol z tego co wiem
Da sie jakos zablokować te dwa hormony?
Stres może również wywołać nadmiar lub niedomiar dopaminy, nadmiar lub niedomiar serotoniny, niedomiar endorfin, nadmiar lub niedomiar acetylocholiny, nadmiar adrenaliny, nadmiar glutaminu, niedomiar GABA i wiele innych rzeczy. Noradrenaline najlepiej zablokować jej antagonistami.

Takie uproszczenia możesz sobie odpuścić. Noradrenalina ma również receptory o działaniu sedacyjnym.
  • 221 / 1 / 0
podbijam stary temat. astralny, gdzie teraz jesteś po tych 2 latach? jakieś wnioski dla innych?

Edit: ok, przejrzałem ostatnie posty i widzę, że kontynuujesz leczenie dragsami.
Uwaga! Użytkownik mietowy2 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 18 / 0
Ludzie. Duzo zielonej herbaty i duzo medytacji. Codziennie. Powoli energia wraca na swoje miejsce sama z siebie.

Nie cpac zadnych gowien. Wiem, latwo powiedziec. Sam sie potykam, ale staram.

Nie walic konia, duzo seksu jak mozecie. Nie wkrecac sobie. Jest dobrze, jak jest.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / 1 / 0
O, to widzę, że jak mam napięty tydzień, to wszystko robię źle:
* łykając etizolam
* jarając jak smok
* onanizując się
narkotyki są fajne
słucham ALCMDZ
"dam ci rade pierdol zielsko bo ci zielsko dziury w mózgu bierz giebla i idź na imprezę ziom"
  • 55 / / 0
Ja mam nerwice od kiedy pamiętam, zaczeło się jeszcze w szkole średniej i trwa do dziś. Najgorsze są objawy fizyczne bo czasem aż z domu nie chce się wyjść jak buzia napuchnięta. Nauczyłam się, że leki gówno dają jedyne co można zrobić to to olać. Wmawiam sobie, że wcale nie mam nerwicy i zaczynam się nawet nabijać sama z tego że zachowuję się jak zniewieścialec albo wyglądam jak ropucha i pomaga. Od dwóch lat śmieje się do lura i już nie cierpie jak kiedyś. Czasem jak mnie to przerasta to zapełniam głowę głupotami i też jakoś leci. Życie to iluzja weź się śmiej:)
Jestem na gieblu.
  • 13 / / 0
Po mojemu to najlepszy jest wysiłek fizyczne , biaganie to jest to .
Uwaga! Użytkownik arnoldowski nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 221 / 1 / 0
a jak dla mnie to oczyszczanie procesów myślowych, to myśl nie dopuszcza doświadczenia
Uwaga! Użytkownik mietowy2 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 101 / 3 / 0
Sport ok, na fizyczne aspekty dobry wiadomo, ale nie na rysy na psychice. Tego siłka i inne nie zlikwidują, trzeba wziąć się za siebie. Ludzie pierdolą, że sport dobry, bo endorfiny. Gówno prawda - endorfiny chwilę podziałają, a potem dalej jesteś zryty i nie wiesz, co ze sobą zrobić. Nie ma z tego żadnej korzyści.
  • Fakers gonna fake
  • 1198 / 10 / 0
Nerwica nie bierze się z nikąd. Gdy cpam to oszukuje, gdy oszukuje odczuwam napięcie ktróre wywoluje nerwice.

Sport pomaga, bieganie lub dluga przejzadzka rowerem.
  • 101 / 3 / 0
No pewnie, że nie bierze się znikąd, bo bierze się z tego, że jesteś zjebany. Jak ćpasz i sam twierdzisz, że się oszukujesz, to nie wyczekuj rarytasów. Nerwice wywołuje u ciebie napięcie związane z oszustwami? To przestań oszukiwać, przestań ćpać. Co ci da, jak będziesz zbijał nerwice sportem, skoro potem znowu coś odpierdolisz, zaćpasz i co? Znowu pójdziesz pobiegać? Żenada, nic ci to nie da. Harm reduction i działanie do tego przeciwne. Genialne.
  • Fakers gonna fake
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.